Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Κάθε χρόνο τα ίδια…
Κάθε χρόνο κλείσιμο δρόμων, κόψιμο της χώρας στα δύο, κλείσιμο τελωνειακών σταθμών, αφάνταστη ταλαιπωρία και βασανισμός του λαού, τεράστιες ζημιές στην οικονομία και πολλά άλλα.
Κάθε χρόνο το ίδιο βιολί…
Αγροτοπατέρες επαγγελματίες σε αγαστή σύμπνοια με το ΚΚΕ και βέβαια με κάποιους μεγαλοκτηματίες και μεγαλοκτηνοτρόφους, στελέχη της ΝΔ, βάζουν μπρος τα τρακτέρ και παρασύροντας μερικές εκατοντάδες φτωχούς πραγματικούς αγρότες, ανθρώπους που ποτίζουν την γη με τον ιδρώτα τους, κλείνουν δρόμους και πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας, χωρίς να υπολογίζουν τις καταστροφικές συνέπειες, για να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα.
Μια για το βαμβάκι που μερικοί απ’ αυτούς έφθασαν στο σημείο να το… ποτίζουν για να βαραίνει, μια για το λάδι που επιδοτείται γενναία από την ΕΕ, μια για τα δημητριακά και μια για διάφορα άλλα.
Απειλές, συνοδευόμενες από μαύρες σημαίες και μαρσαρίσματα των τρακτέρ, μεγάλα λόγια και αρνήσεις για διάλογο, σε συνδυασμό με διεκδικήσεις, οικονομικές εξωπραγματικές που δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν, διότι :
1) Δεν υπάρχουν χρήματα, τώρα μάλιστα που η ΝΔ (το ένα από τα αφεντικά τους) μας έχει φέρει σε κατάσταση απελπιστική και μας έχει εκθέσει σ’ όλο τον κόσμο.
2) Ακόμη και αν υπήρχαν χρήματα, η Ε.Ε. δεν θα επέτρεπε να δοθούν, γιατί αυτό είναι αντίθετο με την γεωργική της πολιτική που εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη – μέλη και είμαστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε και εμείς. Και να υπενθυμίσουμε (αυτό για το ΚΚΕ), χωρίς Ε.Ε., έξω από την Ε.Ε., είμαστε χαμένοι και θα γίνουμε χειρότεροι απ’ αυτούς που δημιούργησε ο, ευτυχώς καταρρεύσας, «υπαρκτός σοσιαλισμός»
Προβάλλονται βέβαια και άλλα αιτήματα, χωρίς οικονομικό περιεχόμενο ή προεκτάσεις οικονομικές, αιτήματα θεσμικά θα έλεγα, που θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν ή να διευθετηθούν με διάλογο στον οποίο η κυβέρνηση είναι ανοιχτή, τόσο στην δημόσια μορφή της, όσο και στην κατ’ ιδίαν. Αυτό ήδη γίνεται.
Η κυρία Παπαρήγα, «ηθική αυτουργός» της… τραγελαφικής κατάστασης, διατύπωσε την ακόλουθη σοφή και αμίμητη άποψη : «Καλύτερα κλεισμένοι δρόμοι, παρά κλεισμένα σπίτια…»
Και από το άλλο άκρο, ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, απαντώντας, τόνισε : «Οι κλειστοί δρόμοι, κλείνουν σπίτια ανθρώπων που μάλιστα δεν έχουν καμιά σχέση με τους αγρότες…»
Είναι μια αλήθεια αυτή.
Αλήθεια επίσης είναι, ότι αν και γνωρίζω τον Γιώργο Καρατζαφέρη από έφηβο, είναι η πρώτη φορά που συμφώνησα μαζί του.
Ακόμη, αλήθεια είναι, ότι ανήκω στην κεντροαριστερά, στο ΠΑΣΟΚ, προερχόμενος από την Ε.Κ. του αείμνηστου Γεωργίου Παπανδρέου, του οποίου, όπως είπα το 1967 και στους εκπροσώπους της χούντας, είμαι πιστός στη μνήμη και στις υποθήκες του.
Αυτό, από τότε που… άνοιξα τα μάτια μου, γύρω στα 20 – 22 χρόνια μου. Ως τότε, ήμουν θαυμαστής και οπαδός του κομμουνισμού, όχι βέβαια οργανωμένος.
Απλώς τους κατάλαβα εγκαίρως…
Επιστρέφω όμως στο θέμα των αγροτών που δημιουργούν οι έχοντες συμφέροντα και αποβαίνει σε βάρος των πολλών και τίμιων αγροτών, οι οποίοι μοχθούν και στερούνται.
Θυμάμαι, ότι πριν από αρκετά χρόνια, ο μεγάλος Ανδρέας Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός, με απόφασή του κατάργησε τους μεσάζοντες και ζήτησε από παραγωγούς, τους αγρότες μέσω των συνεταιρισμών τους ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, να προωθήσουν τα προϊόντα και στις αγορές.
Αποτέλεσμα;
Τόσο ο Ρέντης όσο και όλες οι άλλες αγορές της χώρας βρέθηκαν άδειες. Κοντεύαμε να πεινάσουμε. Αποτέλεσμα μηδέν. Πλήρης ανικανότητα και παρακλήσεις να επιστρέψουν οι μεσάζοντες χοντρέμποροι.
Το αστείο είναι, ότι ένα από τα ελάχιστα 3 – 4 φορτία που έφθασαν στο Ρέντη, ήταν από την Αργολίδα. Ήταν ένα φορτηγό με πιπεριές!
Αυτή είναι η αλήθεια.
Αλήθεια είναι ακόμη;
Ο υπογράφων γόνος οικογενείας φτωχής, με πατέρα δημόσιο υπάλληλο που ξεκίνησε από μικρό ορεινό χωριό της Θεσσαλίας στην Πίνδο, με 5 ακόμη αδέλφια και «προίκα» μία κατσίκα και 3 – 4 πρόβατα και μάνα πρόσφυγα από τη Μ. Ασία, εργαζόμενος σκληρά και σπουδάζοντας από πολύ νεαρός, 17 χρόνων, τονίζει, ότι :
Είναι στο πλευρό των αγροτών, των πραγματικών αγροτών, και όχι των αγροτοπατέρων, και των υποκινουμένων από τα κόμματα.
Γνωρίζει ο υπογράφων τα προβλήματα και την κατάσταση των πραγματικών αγροτών και είναι ολόψυχα μαζί τους.
Και τέλος ο υπογράφων, με έμφαση θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα προς κάθε κατεύθυνση, κυρίως δε προς τους «εξεγερμένους αγρότες» :
1) Ποιος στην πραγματικότητα εκπροσωπεί τους αγρότες;
2) Τι ρόλο παίζουν τα κόμματα και ιδίως το ΚΚΕ;
3) Τι ρόλο παίζει ο κ. Μπούτας, πρώην βουλευτής του ΚΚΕ;
4) Τι και ποιους εκπροσωπεί ο κ. Μπούτας ; Τι δουλειά κάνει, εκτός της πολιτικής;
5) Πόσα στρέμματα, πόσα ζώα και πόσα τρακτέρ έχουν τα πρωτοπαλίκαρα των «τρακτερομάχων»;
6) Σκέφτονται άραγε το συμφέρον της Ελλάδας του λαού της και των αγροτών που δήθεν εκπροσωπούν, οι ηγέτες των αποκλεισμών των δρόμων;
7) Ο πρώην υπουργός Γεωργίας, εκ Τρικάλων ορμώμενος κ. Χατζηγάκης, ο οποίος αρέσκεται στο να ανεβαίνει στα τρακτέρ και να κάνει βόλτες, είναι μεγαλοκτηματίας ή όχι; Πόσες δεκάδες, εκατοντάδες ή και χιλιάδες στρέμματα έχει στη Θεσσαλία ή αλλού;
Τίποτα άλλο.
Είμαι στο πλευρό των αγροτών, των πραγματικών αγροτών.
Μην το παρατραβάτε κύριοι επαγγελματίες αγροτοπατέρες!
Καταστρέφετε τους πραγματικούς αγρότες!