Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Αντίο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.!

Ο Φώτης Κουβέλης έκανε το αυτονόητο, το αναμενόμενο, ξεχώρισε τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ από μαζέματα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που έχουν μηδενική απήχηση και ανταπόκριση στον ελληνικό λαό.

Τα μαζέματα που στην πραγματικότητα είναι ανύπαρκτα και διαθέτουν μόνον τίτλους και παντελώς άγνωστους στην λαϊκή βάση ηγέτες, χωρίς ούτε έναν οπαδό!

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, επιτέλους, αναγεννάται και ο Τσίπρας μένει, χωρίς το παραμικρό λαϊκό έρεισμα.

Έχει καβαλήσει για τα καλά το καλάμι ο νεαρός πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., προϊόν μιας άστοχης, στραβής και αψυχολόγητης ενέργειας του κ. Αλέκου Αλαβάνου που τώρα χτυπάει το κεφάλι του για την προώθηση του Τσίπρα, που παριστάνει τον πολιτικό αρχηγό και προσβάλλει τον λαό μας και τους θεσμούς τολμώντας να πει μέσα στη Βουλή, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου… «παριστάνει τον πρωθυπουργό»!

Ο λαοπρόβλητος λοιπόν Γιώργος Παπανδρέου, κατά τον Τσίπρα, δεν είναι πρωθυπουργός αλλά παριστάνει τον πρωθυπουργό, ενώ αυτός που προεδρεύει κάποιων ανύπαρκτων μαζεμάτων, είναι… πολιτικός ηγέτης!

Τι να πούμε;

Μόνο να εκφράσουμε λύπη για τέτοια κατάντια πολιτικού, αν μπορεί να θεωρηθεί πολιτικός ο Τσίπρας.

Κατά καιρούς έχουν εμφανισθεί στην πολιτική σκηνή, μορφώματα διαφόρων τάσεων ή και χωρίς κανένα προσανατολισμό «λούμπεν» που προκαλούν γέλιο στον ελληνικό λαό και έγιναν θέμα για τους γελοιογράφους, τους σεναριογράφους, τους ευθυμογράφους, τους κωμωδιογράφους, τις επιθεωρήσεις, τους κωμικούς ηθοποιούς και τις παρέες κατά τις εύθυμες στιγμές τους. Κάτι παρόμοιο όμως με το «κόμμα» του κ. Τσίπρα δεν γνωρίσαμε.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κόμμα δηλαδή αποτελούμενο από κατά φαντασίαν ηγέτες πολιτικών τάσεων, χωρίς οπαδούς και μη ψηφιζόμενους ούτε από τις μανάδες και τις γυναίκες τους, δεν υπήρξε κατά το παρελθόν. Είναι η πρώτη φορά που το γνωρίζουμε, που το ζούμε.

Κόμμα που, όπως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποφεύγει να καταδικάσει ανοιχτά και επίσημα τους «κουκουλοφόρους» καταστροφείς και ταραξίες, δεν ξαναγνωρίσαμε. Είναι η πρώτη φορά που αποκτούμε τέτοια πολιτική εμπειρία.

Ο Φώτης Κουβέλης, σοβαρός πολιτικός υγιών αρχών, διακεκριμένος νομικός και ξεχωριστός κοινοβουλευτικός άνδρας και η πολιτική αφρόκρεμα του παλιού καλού «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της Αριστεράς και της Προόδου», εγκατέλειψαν το μόρφωμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ετοιμάζονται για την δημιουργία μιας πολιτικής παράταξης αρχών που θα υπηρετούσε πραγματικά την χώρα, την δημοκρατία και την μετριοπαθή αριστερά.

Απηύδησαν, εξαντλήθηκε η υπομονή τους, τελείωσαν οι αντοχές τους και έριξαν… μαύρη πέτρα πίσω τους.

Δεν υπήρξα ποτέ οπαδός του παλιού ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ αλλά πρέπει να ομολογήσω, ότι από το κόμμα αυτό, από την ηγεσία του και το στελεχιακό του επιτελείο, πέρασαν πολιτικοί αξιόλογοι, διακεκριμένες προσωπικότητες, πολιτικοί με λαϊκή βάση. Αξίζει να θυμηθούμε τον Χαρίλαο Φλωράκη, το Νίκο Κωνσταντόπουλο, τη Μαρία Δαμανάκη, το Μίμη Ανδρουλάκη, τον Φώτη Κουβέλη και πολλούς άλλους που τίμησαν την πολιτική και, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε, τίμησαν το κοινοβούλιο και υπηρέτησαν άξια την δημοκρατία.

Άξια στελέχη πλαισίωναν τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ που ο Τσίπρας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του αφαίρεσαν την σοβαρότητά του, τον αποξένωσε από την λαϊκή βάση που τον αιμοδοτούσε και τον «έκανε ρόμπα», «σούργελο», «μπάχαλο»!

Θα ήταν παράλειψη όμως αν έκλεινε αυτό το άρθρο χωρίς να αναφερθούμε στον Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος παρέλαβε τον «ΣΥΝ» από το Νίκο Κωνσταντόπουλο ως ο καταλληλότερος, υποτίθεται, για να συνεχίσει την ομαλή πορεία του.

Αυτό υποτίθεται, αλλά, δυστυχώς, ο Αλαβάνος, έκανε το τραγικό λάθος να παραδώσει την ηγεσία στον τότε εκλεκτό του, Αλέξη Τσίπρα και ιδού τα αποτελέσματα.

Τώρα, ο Αλαβάνος μετάνιωσε… σαν το σκυλί και προσπαθεί να ανατρέψει τον εκλεκτό του, αλλά ταυτόχρονα συνεχίζει να… αρλουμπολογεί με δηλώσεις σαν εκείνη την αμίμητη : «Να απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών…!»

Κρίμα κ. Αλαβάνε. Σας είχαμε άξιο για κάτι καλύτερο.

Τέλος καλή τύχη στο νέο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ του κ. Κουβέλη.



Υ.Γ. Ο κ. Τσίπρας ζητάει τώρα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να ανατρέψει το Σύνταγμα και το πολίτευμα, αρνούμενος να υπογράψει προεδρικά διατάγματα!

Γίνεται ρεζίλι για ακόμη μια φορά ο νεόκοπος πολιτικός ηγέτης.