Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

"ΑΛΑΛΟΥΜ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΞΗ ΤΕΤΡΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ... "ΤΕΛΕΤΑΡΧΗ"

Απερίγραπτη, εκρηκτική, πραγματικό «αλαλούμ», είναι η κατάσταση που επικρατεί στη ΝΔ την παραμονή της εκλογής του νέου αρχηγού.
Εικόνα πλήρους διάλυσης συνθέτει η τακτική των διεκδικητών της ηγεσίας του κόμματος και επίδοξων διαδόχων του Κώστα Καραμανλή. Γενικώς έχει δημιουργηθεί κλίμα εκρηκτικό.
Το κόμμα που μέχρι περίπου πριν ένα μήνα κυβερνούσε την χώρα και, δυστυχώς, την έφερε στο χάλι που την έφερε και που τώρα το χάλι αυτό αποκαλύπτεται, ευτελίζεται, απαξιώνεται και ρεζιλεύεται από τους ίδιους τους ανθρώπους του, τα ίδια τα στελέχη του που φιλοδοξούν να το κυβερνήσουν.
Αυτοί που μέχρι χθες κυβερνούσαν την Ελλάδα, τώρα αδυνατούν να κυβερνήσουν την πολιτική τους παράταξη και με την τακτική και τις άστοχες και καιροσκοπικές ενέργειές τους την οδηγούν στο μηδενισμό, στον όλεθρο.
Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και οι ανθυποψήφιοί της για την προεδρία της ΝΔ κύριοι Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Παναγιώτης Ψωμιάδης, παραλαμβάνουν ένα κόμμα μεγάλο, έστω και «τσαλακωμένο» από την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία, για να το κατακερματίσουν σε 3 – 4 μικρά… αποκόμματα!
Αυτή είναι η αλήθεια.
Οι υποψήφιοι διαφωνούν μεταξύ τους και με τον εντολοδόχο «τελετάρχη» κ. Σιούφα για τον τρόπο οργάνωσης του «συνεδρίου» και για την μεθόδευση της… εκλογής από τη βάση, χωρίς, προφανώς, να αντιλαμβάνονται ότι το όλο θέμα είναι για γέλια, δεδομένου ότι πρόκειται για παρωδία συνεδρίου και για εκλογική διαδικασία «στημένη» και διαβλητή.
Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του αποτυχόντος και απελθόντος στη Ραφήνα κ. Κώστα Καραμανλή, πρέπει να αντιληφθούν τα εξής :
1) Ό,τι και να γίνει και όπως και να γίνει η εκλογή του νέου προέδρου, είτε από το δήθεν συνέδριο, είτε από… τον «λαό», δηλαδή από μέλη, φίλους ή οπαδούς, το αποτέλεσμα είναι προαποφασισμένο και βέβαιο : Ανάδειξη στην προεδρία της ΝΔ της Ντόρας, με «υπαρχηγό» άτυπο τον Κυριάκο. Το Μητσοτακέικο, αυτό έχει αποφασίσει και αυτό θα γίνει. Ο «μεγάλος αρχηγός» ο γνωστός πρωταγωνιστής του βασιλικού πραξικοπήματος (δεν τον ονοματίζω. Κάθε αναφορά σ’ αυτόν μου προκαλεί αλλεργία, διότι είναι ο «κατεδαφιστής» των αγώνων, των ελπίδων, των ιδανικών και των προσδοκιών της γενιάς μου), έχει οργανώσει και έχει κανονίσει τα πάντα, σύμφωνα με τα συμφέροντα της οικογένειάς του.
2) Οι ανθυποψήφιοι της «σιδηράς κυρίας», θα «λακίσουν» παίρνοντας μαζί τους ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό της δύναμης του κόμματος σε οπαδούς, στελέχη και βουλευτές.
3) Η Ντόρα θα έχει την ηγεσία της ΝΔ, την σφραγίδα του κόμματος, τα γραφεία της Ρηγίλλης και 35 – 40 πιθανόν και 45 βουλευτές και, βέβαια, μαζί της και τα γνωστά «Ντοράκια».
4) Οι υπόλοιποι; Τι θα γίνουν αυτοί; Τα πράγματα δείχνουν, ότι εκτός του μεγάλου «αποκόμματος», της Ντόρας, θα έχουμε 2 ή 3 μικρότερα «αποκομματάκια». Το «αποκομματάκι» Σαμαρά με βάση την Μεσσηνία κι ένα κομμάτι της Πελοποννήσου με καμιά εικοσαριά νοματέους, δηλαδή μια νέα «Πολιτική Άνοιξη». Το «αποκομματάκι» Αβραμόπουλου, με βάση την Αρκαδία και μέρος του Μωριά, με μικρότερη δύναμη και επιρροή και το «αποκομματάκι» του Παναγιώτη Ψωμιάδη με λίγους Μακεδόνες, ίσως και Θεσσαλούς.
5) Τέλος θα υπάρξουν σημαντικές διαρροές προς Καρατζαφέρη που καραδοκεί, αλλά και περιπτώσεις ανεξαρτοποίησης.
Το θέμα ωστόσο είναι ένα : «Νέα Δημοκρατία», διάλυση, τέλος.
Εκεί οδηγούν τα πράγματα. Ανατέλλει δειλά – δειλά, μια νέα δεξιά που, μαζί με τον ΛΑΟΣ, θα διεκδικήσει στο μέλλον ένα χώρο συντηρητικό που τα τελευταία χρόνια συρρικνώνεται.