Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Tρελάθηκαν οι γείτονες!
Άγνωστο είναι αν η συμπεριφορά της Αλβανίας και των Σκοπίων απέναντι στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό, τις τελευταίες εβδομάδες, οφείλεται σε παραφροσύνη των κυβερνώντων τις δύο αυτές χώρες, σε χωρίς όρια θράσος ή σε εσκεμμένη προκλητικότητα. 
Ας αρχίσουμε όμως με την Αλβανία που χωρίς αμφιβολία στηρίζουμε οικονομικά, προσφέροντας δουλειά σε χιλιάδες χιλιάδων οικονομικών προσφύγων υπηκόων της, οι οποίοι καταλαμβάνουν θέσεις εργασίας που, βέβαια, θα μπορούσαν να κατέχουν Έλληνες εργαζόμενοι.
Και φυσικά τα χρήματα που κερδίζουν οι Αλβανοί από την εργασία τους, διοχετεύονται κατά αμέτρητα εκατομμύρια ευρώ, στην γείτονα, η οποία, κατά μέγα ποσοστό, βασίζει την οικονομία της στην Ελλάδα.
Λοιπόν, οι φίλοι μας Αλβανοί, με πρώτο τον πρωθυπουργό τους κ. Μπερίσα… «άσπονδο» φίλο της Ελλάδας οργάνωσαν και καθιέρωσαν «εβδομάδα Τσαμουριάς» (Θεσπρωτίας) και πλημμύρισαν την πρωτεύουσά τους, τα Τίρανα, με πανό και αφίσες που γράφουν «Αγαπώ την Τσαμουριά»


Η πρωτοβουλία ανήκει στο κόμμα των (πρώην συνεργατών των Ναζί), Τσάμηδων «PDIU», που είναι εταίρος στην κυβέρνηση Μπερίσα που ουσιαστικά στηρίζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που στόχο δεν έχουν μόνο την Ελλάδα, αλλά και την ελληνική μειονότητα στη χώρα.


Τα αλβανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο σε ρεπορτάζ τους για «μακάβριες σφαγές Τσάμηδων» από τις ελληνικές αρχές, φιλοξενώντας τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου του PDIU, Shpetim Idrizi. Την ίδια ώρα βέβαια αποκρύπτουν, πως οι Τσάμηδες εγκατέλειψαν το ελληνικό έδαφος ως «εγκληματίες πολέμου» αφού συνεργάστηκαν κατά του ελληνικού πληθυσμού με τους Ιταλούς και τους Γερμανούς κατακτητές.


«Αυτή την εβδομάδα, τιμούμε τους Τσάμηδες μάρτυρες. Είναι εβδομάδα όλων των Αλβανών, γιατί η Τσαμουριά είναι όλων των Αλβανών. Το Τσάμικο ζήτημα είναι σήμερα πιο έντονο όσο ποτέ, έχει κερδίσει τη μάχη με το χρόνο. Εμείς σήμερα είμαστε αποφασισμένοι όσο ποτέ άλλοτε, να φτάσουμε μέχρι τέλους το Τσάμικο ζήτημα» δήλωσε συγκεκριμένα ο ίδιος, ζητώντας από τα Τίρανα να θέσουν το θέμα στη νέα ελληνική κυβέρνηση.


Βέβαια, η ιστορική αλήθεια είναι, ότι οι λεγόμενοι Τσάμηδες, με επικεφαλής τους αδελφούς Ντίνου που ήταν σύμμαχοι των γερμανοϊταλών και ντυμένοι γερμανοϊταλοί οργίασαν κατά του ελληνικού λαού της Θεπρωτίας που τους φιλοξενούσε, δολοφονούσαν, έκαιγαν, λήστευαν, βίαζαν, ρήμαζαν, έκλεβαν τα πάντα και με την ήττα του άξονα, έφυγαν μαζί με τους ηττημένους κατακτητές για να καταφύγουν στην πατρίδα τους την Αλβανία, στη Γερμανία, στην Ιταλία και αλλού. Τώρα, οι απόγονοί τους πλέον, μας ζητούν και τα ρέστα…
Θράσος απύθμενο, απερίγραπτο!!


Οι σκοπιανοί


Είναι όμως και οι παριστάνοντες τους Μακεδόνες… απόγονους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι σκοπιανοί γείτονές μας (ατυχώς), μίγμα γύφτων, αλβανών και μερικών άλλων ακαθορίστου εθνικότητας, φυλής, προέλευσης και ιστορικής καταγωγής.
Οι θρασύτατοι, οι ανεκδιήγητοι, οι τυχοδιωκτικοί αυτοί τύποι, κυρίως οι ηγέτες τους, όπως ο πρωθυπουργός τους Νίκος Γκρούεφσκι, γιος έλληνα φυγάδα και εγγονός Έλληνα ήρωα των Βαλκανικών πολέμων που θυσιάσθηκε για την Ελλάδα και είναι γραμμένος στο μνημείο των πεσόντων του χωριού του, μας ζητούν την Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, το Αιγαίο, τα ελληνικά εδάφη μέχρι τον Όλυμπο, τα οποία θεωρούν δικά τους, Μακεδονικά!!
Ο κ. Γκρούεφσκι εγγονός και γιος Ελλήνων, αλλά και γιος μάνας γυφτοσλάβας φαρμακεύτριας, έχει το θράσος να ζητά να προσαρτήσει τη μισή Ελλάδα και κυρίως το Σόλουν (έτσι ονομάζουν τη Θεσσαλονίκη μας) στο οπερετικό κρατίδιο του…
Μόνο για γέλια είναι αυτά που λέει και κάνει κατά καιρούς και βέβαια του αξίζει ένα καλό καρπάζωμα…
Ιδού λοιπόν τα τελευταία του κατορθώματα, οι τελευταίες του δραστηριότητες.
Ανάδημοσιεύω επί λέξει από το διαδίκτυο :


«Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, επέδωσε, το απόγευμα, διάβημα διαμαρτυρίας στην επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβη κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, για το θέμα με την επικόλληση αυτοκόλλητου από τις ελληνικές συνοριακές αρχές σε αυτοκίνητα από την ΠΓΔΜ που εισέρχονται στην Ελλάδα και τα οποία φέρουν την ένδειξη "ΜΚ".


Tο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΒ, στο διάβημα αυτό, ισχυρίζεται ότι οι ελληνικές συνοριακές αρχές...
 καλύπτουν με αυτοκόλλητο τις νέες πινακίδες κυκλοφορίας ΙΧ οχημάτων στις οποίες αναγράφεται η ένδειξη "ΜΚ". Το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ στο διάβημα του αυτό ζητά από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές να σταματήσουν "την παράνομη αυτή πρακτική".


Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ οι νέες πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων από την ΠΓΔΒ είναι σύμφωνες με τα σχετικά κριτήρια της ΕΕ και η ενέργεια των ελληνικών αρχών να καλύπτουν τις πινακίδες αυτές έρχεται σε αντίθεση με το Μνημόνιο εφαρμογής "Πρακτικών Μέτρων" της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995.


Νωρίτερα, το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αλλά και η πρέσβης κ. Παπαδοπούλου σε δηλώσεις της προς τα ΜΜΕ των Σκοπίων, επεσήμαναν και διευκρίνισαν ότι το αυτοκόλλητο αυτό, στο οποίο αναγράφεται στα ελληνικά και στα αγγλικά "Αναγνωρίζεται ως ΠΓΔΜ", τοποθετείται από τις ελληνικές συνοριακές αρχές σε ελεύθερο χώρο στο πίσω τζάμι οχημάτων από την ΠΓΔΜ τα οποία φέρουν την ένδειξη "ΜΚ".


H ενέργεια αυτή των ελληνικών συνοριακών αρχών είναι σύμφωνη με το Μνημόνιο εφαρμογής "Πρακτικών Μέτρων" της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995.


Το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια και η κ. Παπαδοπούλου, σημείωσαν ότι το αυτοκόλλητο δεν επικολλείται επί των νέων πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων της ΠΓΔΜ, διαψεύδοντας με τον τρόπο αυτό σχετικές πληροφορίες που διακίνησε μέρος των ΜΜΕ των Σκοπίων, οι οποίες βασίστηκαν σε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.


Στο Μνημόνιο εφαρμογής "Πρακτικών Μέτρων" της Ενδιάμεσης Συμφωνίας (13-10-1995) το οποίο υπέγραψαν η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ αναφέρεται ότι "κατά την είσοδο στην Ελλάδα ΙΧ αυτοκινήτων με την ένδειξη ΜΚ, οι αρχές του Πρώτου Μέρους (σ.σ. η ελληνική πλευρά) θα τοποθετούν, σε ελεύθερο χώρο, στο πίσω τζάμι των οχημάτων αυτών αυτοκόλλητη ταινία, μεγέθους όχι μεγαλύτερη από την διακριτική ένδειξη που χρησιμοποιείται στις διεθνείς μεταφορές, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό τις επιφυλάξεις τους. Το αυτοκόλλητο θα παραμένει στα οχήματα κατά την διάρκεια κυκλοφορία τους στο έδαφος του Πρώτου Μέρους. Οχήματα χωρίς αυτοκόλλητο δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν στο έδαφος του Πρώτου Μέρους».
Γενοκτονία ασκεί η Ελλάδα


''Η Ελλάδα ασκεί πολιτική γενοκτονία εναντίον μας. Αυτό που κάνει η Ελλάδα αφορά τη μοίρα των ανθρώπων, παρεμποδίζει την ένταξή μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και όλα τα οφέλη που μπορούμε να έχουμε'', ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, στο πλαίσιο συνέντευξής του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ''Κανάλ 5''.


Σε ερώτηση για το τι αναμένει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, ο κ. Γκρούεφσκι είπε ότι, ''έχοντας υπόψη το παρελθόν του κ. Σαμαρά και τις απόψεις του για το θέμα αυτό, δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά''.


Ο κ. Γκρούεφσκι υποστήριξε ότι ο κ. Σαμαράς, το 1991, ως υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, από κοινού με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ''δημιούργησε το πρόβλημα της ονομασίας''.


Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι ευθύνες που έχει κάποιος ως πρωθυπουργός μίας χώρας είναι διαφορετικές από απόψεις και θέσεις που εξέφραζε από άλλη θέση και ως εκ τούτου, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ θα περιμένει μερικούς μήνες μέχρι να διαπιστώσει ποια θα είναι η οριστική θέση του κ. Σαμαρά κι ''εάν υπάρχει βούληση από την ελληνική πλευρά για την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας''.


Ακόμη, ο κ. Γκρούεφσκι εκτίμησε ότι στην παρούσα φάση δεν είναι πιθανή η επίτευξη ευρύτερης συναίνεσης στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ για τον καθορισμό των ''κόκκινων γραμμών''.


Αυτά προς το παρόν για τους γελοίας γείτονές μας αλβανούς και σκοπιανούς, τους ανεκδιήγητους και απερίγραπτους γείτονές μας.
Να είναι καλά για να μας κάνουν να γελάμε με τις ανοησίες τους.