Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Μπράβο μας… κερδίσαμε ένα ακόμη πρωτάθλημα και μάλιστα χωρίς αναβολικά και χωρίς χρήση αντιαθλητικών ουσιών και απαγορευμένων και, βέβαια, παράνομων βοηθημάτων και ενισχύσεων των σωματικών δυνάμεων!
Μπράβο μας… Μόνο με τις δικές μας δυνάμεις, μόνο με την δική μας αξία, κερδίσαμε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα.
Που; Ποιο;
Είναι πράγματι απογοητευτική, θλιβερή η απάντηση :
Στην διαφθορά του δημόσιου τομέα!
Μάλιστα, στην διαφθορά και στα σκάνδαλα είχαμε μεγάλες επιτυχίες την χρονιά που λήγει σε ένα μήνα, το 2009.
Ιδού τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης της μη κυβερνητικής οργάνωσης κατά της διαφθοράς «Διεθνής Διαφάνεια» (Δ.Δ.)
Σε μια λίστα 180 κρατών η Ελλάδα κατρακύλησε κατά 14 θέσεις, πέφτοντας από την 57η (στη λίστα του 2008) στην 71 θέση. Και μάλιστα τη μοιράζεται, λόγω ισοβαθμίας, με άλλες τρεις χώρες των Βαλκανίων : τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την ΠΓΔΜ.
Στην βαθμολογία, με άριστα το 10, η χώρα μας από τον βαθμό 4,7 έπεσε στον 3,8! Και αυτό γιατί δεν έχει πάρει μέτρα κατά της διαφθοράς, το αντίθετο μάλιστα με την ανοχή της ΝΔ και τα σκάνδαλα επί των ημερών της, ενίσχυσε την διαφθορά.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στην περίοδο 2008 – 2009 παρουσίασαν πρόοδο το Μπαγκλαντές, η Λευκορωσία, η Γουατεμάλα, η Λιθουανία, το Μαυροβούνιο, η Πολωνία, η Συρία και η… Τόνγκα!
Κι εμείς;
Εμείς βουτηχτήκαμε ακόμη περισσότερο στον βούρκο της διαφθοράς και συναγωνιζόμαστε στα άλματα… εις βάθος τους τρεις γείτονές μας στα Βαλκάνια που, όμως, ουσιαστικά έχουν σημειώσει κάποια πρόοδο, αν ληφθεί υπόψιν η καθυστέρηση γενικώς που τους είχε προκαλέσει η επί δεκαετίες καταστροφική κομμουνιστική διακυβέρνησή τους η οποία καλλιεργούσε πρόσφορο έδαφος για την διαφθορά, με τα ανελεύθερα μέτρα που έπαιρνε, με την κατάπνιξη ελευθέρων φωνών και την κατάργηση των λαϊκών ελευθεριών.
Μικρή πρόοδο σημείωσε η Ρωσία, χάρη στη νομοθεσία κατά της διαφθοράς των Πούτιν και Μεντβέντεφ.
Η Κύπρος πιο «καθαρή» φέτος. Από την 31η στην 27η θέση με 6,6 βαθμούς.
Τέλος, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα σε βάθος, μαζί με την Μαλαισία, την Κίνα, την Μάλτα, την Σλοβακία και βέβαια την καλή μας φίλη Τουρκία.
Και πάλι Μπράβο μας, λοιπόν και συγχαρητήρια στον εαυτό μας και σε όσους μας συναγωνίζονται στα άλματα σε βάθος.



Ο ΜΕΓΑΣ ΜΙΚΗΣ

Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίκης μας, ο Μίκης της Ελλάδας, με την ανοιχτή επιστολή του – απάντηση στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς –Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών», σχετικώς με την επίθεση στο σπίτι του βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη, απέδειξε για μια ακόμη φορά, πόσο μεγάλος Άνθρωπος και μεγάλος Έλληνας, είναι.
Με γενναιότητα, με παλληκαριά, με πραγματική μεγαλοσύνη, ο μέγας Μίκης κατακεραύνωσε τους υπεύθυνους, κατά την προκήρυξή τους, της επίθεσης στο σπίτι του βουλευτή, αλλά ταυτόχρονα, αν διαβάσει κανείς πίσω από τις γραμμές της επιστολής – απάντησης, θα διακρίνει την προσπάθεια του να νουθετήσει, έστω και με αρνητικό τρόπο, κάποιους που πορεύονται σε λάθος δρόμο, βαδίζουν σε μονοπάτια που οδηγούν μόνον στην καταστροφή των άλλων, της πατρίδας, αλλά και των ίδιων.
Κρίμα.
Ωστόσο ο Μίκης με το καλλιτεχνικό του «δοξάρι», θίγει ευαίσθητες, υποθέτω, χορδές τονίζοντας :
«Είσθε συνεχιστές του Κολοκοτρώνη, του Ανδρούτσου και του Άρη, σε σύγχρονη έκδοση».
Και τελειώνει ο μεγάλος, ο παγκοσμίου φήμης συνθέτης : «Καημένε Παπαδόπουλε που είσαι να καμαρώσεις τη σπορά σου…»
Ο Μίκης, ο 84χρονος βάρδος, ο Γεροπλάτανος, ο Δρυς μίλησε σαν Έλληνας.
Μας συγκινεί ο πατριωτισμός του, η λεβεντιά του, η μεγαλοσύνη του και η αγάπη του για όλους!
Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι μεγάλος, είναι η ίδια η Ελλάδα που μας θέλει όλους ενωμένους και αγαπημένους. Θέλει όλα τα παιδιά της κοντά της, δίπλα της και τα αγαπά όλα με την ίδια αγάπη.