Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΟΙ «ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ»...


Μπάχαλο........

Άρτζι μπούρτζι και λουλάς.....

Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρισθεί η κατάσταση στο όλο σύστημα χορήγησης αδειών στους κρατούμενους στις φυλακές!

Βαρυποινίτες, καταδικασμένοι σε ισόβια 3-4 φορές, όπως ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μιχάλης Μακρυγιάννης, φίλος και... συνεργάτης των αδελφών Παλαιοκώστα, παίρνουν άδειες λίγων ημερών ελευθερίας και απ’ εδώ πάνε κι οι άλλοι...

Να σημειωθεί, ότι είναι η δεύτερη φορά που ο κακοποιός αυτός δεν επέστρεψε, προ ημερών, στην φυλακή, μετά την λήξη της άδειάς του.

Την πρώτη, τον εντόπισε η αστυνομία, τον συνέλαβε και τον επανέφερε στο κελί του.

Τώρα, το δικαστικό συμβούλιο, αγνοώντας την προηγούμενη συμπεριφορά του, του έδωσε και πάλι άδεια για να εξαφανισθεί!!

Και να σκεφθεί κανείς πως έχει καταδικασθεί για ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, ληστείες και πολλές άλλες αξιόποινες πράξεις.

Διερωτώμαι αν πρέπει να αναθεωρηθεί επί το αυστηρότερον η νομοθεσία για τις άδειες των κρατουμένων και να ορίζει πλέον σαφώς ποιοι μπορούν να πάρουν άδεια, ανάλογα με την συμπεριφορά και την διαγωγή τους στις φυλακές και βέβαια λαμβανομένων υπ’ όψιν και των αδικημάτων που έχουν διαπράξει, ή να καταργηθεί τουλάχιστον προσωρινά το καθεστώς των αδειών, δεδομένου ότι πολλοί αδειούχοι προτιμούν την… ελευθερία και κυκλοφορούν ανάμεσά μας συνεχίζοντας την κακοποιό τους δραστηριότητα με μεγαλύτερο ζήλο, δηλαδή χειρότερα από πρώτα, διαπράττοντας εγκλήματα και διάφορες άλλες κακουργηματικές πράξεις.

Ο υπουργός δικαιοσύνης, ας ξεχάσει τα… βραχιολάκια που θέλει να βάλει στους αδειούχους φυλακισμένους για να τους παρακολουθούν… ηλεκτρονικά οι αρχές, γιατί αυτό μόνον σαν αστείο ακούγεται και ας προχωρήσει στην λήψη σοβαρών μέτρων.

Ο υπουργός κ. Ρουπακιώτης, διακεκριμένος νομικός έχει την απαιτούμενη πείρα και την δυνατότητα να δώσει λύση στο σοβαρό αυτό θέμα.

Τέλος, να μην ξεχνάμε ότι οι ηγέτες των πυρήνων της φωτιάς Μαζιώτης και η σύντροφός του Ρούπα, είχαν αποφυλακισθεί, λόγω παρελεύσεως του 18μήνου, δεν παρουσιάζονταν στην αστυνομία, όπως είχαν υποχρέωση και εξαφανίσθηκαν, ενώ διεξαγόταν η δίκη τους σε αίθουσα ασφαλείας του Κορυδαλλού...

Δυο κακοποιοί τρομοκράτες, ζευγάρι με μωρό, ρεζίλεψαν το κράτος!!