Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

"ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ" Ο κ. ΤΕΩΣ;

Ο τέως πρωθυπουργός και σε λίγες ημέρες και τέως πρόεδρος της ΝΔ κ. Κώστας Καραμανλής μας εξέπληξε το περασμένο Σάββατο, όταν μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του κόμματος του, τόνισε ιδιαίτερα : «όποιος δεν στηρίζει τον αρχηγό που θα εκλεγεί θα έχει να κάνει μαζί μου»!!
Μας εξέπληξε με τα λόγια του, την απειλή που εκτόξευσε με ωμότητα και ύφος απαράδεκτο για πολιτικό, έστω και τέως.
Ομολογουμένως ο κ. Καραμανλής δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές, αντιθέτως διεκρίνετο για το ήθος του, την ψυχραιμία του και για την ευγένειά του, σε προσωπικό επίπεδο, απέναντι ακόμη και σε κορυφαίους πολιτικούς του αντιπάλους.
Κάποιες φορές οι αντίθετοι του στον πολιτικό στίβο, τον είχαν εμφανίσει ως αλαζόνα, υπερφίαλο, αλλά η αλήθεια είναι ότι «τσαμπουκάς» δεν υπήρξε ο τέως πρωθυπουργός, μέχρι το τελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου που, προφανώς για να αποτρέψει την διαφαινόμενη διάλυση του κόμματος που ίδρυσε ο θείος του, έτριξε τα δόντια προληπτικά και προκαταβολικά σε πιθανούς, βέβαια κατά την άποψή μας, ηγέτες… πολιτικών καπετανάτων της παράταξης, ή τουλάχιστον αρχηγούς ομαδοποιήσεων.
«Θα έχει να κάνει μαζί μου…», είπε ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος φαίνεται ότι δεν έχει εμπεδώσει πως στην πολιτική, ιδιαίτερα στην μεταπολιτευτική εποχή, «τσαμπουκαλίκια» δεν περνούν και οι «τσαμπουκάδες» γίνονται από γραφικοί μέχρι γελοίοι. Και κάθε άλλο από γραφικός ή γελοίος είναι ο Κώστας Καραμανλής. Σαφώς είναι ένας σοβαρός και αξιοπρεπής κύριος και πολιτικός, που απλώς υπήρξε θύμα ορισμένων ανίκανων συνεργατών του. Ένας πολιτικός ο οποίος άξιζε καλύτερης τύχης, που οι γνωστοί «φίλοι» του και η απειρία του, τον πήραν στο λαιμό τους.
Ακόμη και ο θείος του ο Κων/νος Καραμανλής που είχε πυγμή και σε κάποιες περιόδους της πολιτικής του σταδιοδρομίας πήρε παλικαρίσιες αποφάσεις, όχι βέβαια «τσαμπουκαλίδικες», αργότερα έβαλε άφθονο νερό στο κρασί του και…ανέκρουσε πρύμναν.
Έγινε άλλος άνθρωπος, ιδίως όταν γύρισε από το Παρίσι, μετά την μεταπολίτευση. Ήταν ένας άλλος Κων/νος Καραμανλής!
Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη πιθανότητα να προκάλεσε τον προχθεσινό «τσαμπουκά» και το ασύμβατο με τον χαρακτήρα του Κώστα Καραμανλή, «νταηλίκι».
Η πιθανότητα των απωθημένων του. Με άλλα λόγια ήταν, ένα ετεροχρονισμένο, ένα αναδρομικό ξέσπασμα πυγμής και «ζοριλικιού» εναντίον αυτών των άχρηστων και απερίγραπτων συνεργατών του που κατέστρεψαν κυριολεκτικά την πολιτική του σταδιοδρομία, η οποία ήδη έχει τερματισθεί και χαρακτηρίζεται από τους πολλούς ως «αλήστου μνήμης». Δηλαδή αντί για τον γάιδαρο χτύπησε το σαμάρι…
Ο Κώστας Καραμανλής που ήδη ιδιωτεύει, είναι στην πραγματικότητα ένας νέος άνθρωπος με λαμπρές σπουδές, με ήθος, με ευγένεια και δύναμη για δουλειά, που κρατήθηκε μακριά από την πραγματικότητα εξαιτίας των κακών επιλογών του, αναφορικά με τους «κολλητούς» του, οι οποίοι τον παραπλανούσαν συνεχώς και συστηματικά, με αποτέλεσμα να τον καταστρέψουν πολιτικώς.
Κρίμα…