Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Το νοικοκύρεμα της ΕΡΤ

Για την αναβάθμιση και την ποιοτική απόδοση της ΕΡΤ (ραδιοφωνία – τηλεόραση) ο υπουργός Επικρατείας κ. Μόσιαλος. είχε την φαεινή ιδέα (τύπου Ραγκούση;) να ακρωτηριάσει, να ευνουχίσει και να καταργήσει μερικώς την εθνική τηλεόραση και ραδιοφωνία.

Βέβαια μια τέτοια ενέργεια κρίνεται απαράδεκτη και απορρίπτεται ασυζητητί από το πανελλήνιο, διότι όπως έχουμε ξαναγράψει τα κρατικά κανάλια ραδιοφωνίας και τηλεόρασης έχουν δημιουργηθεί με ιδρώτα και θυσίες από τον ελληνικό λαό και αποτελούν τη φωνή της Ελλάδας που πρέπει να ακούγεται παντού για την προώθηση των δικαίων μας και την αποστόμωση των εχθρών του ελληνικού έθνους.

Ο κ. υπουργός Επικρατείας δεν λέει λέξη για την εισφορά μέσω ΔΕΗ όλων των Ελλήνων, ούτε κάνει αναφορά στις σπατάλες και στα σκάνδαλα της ΕΡΤ, την περασμένη περίοδο.

Αν λοιπόν θέλει να παρουσιάσει έργο ο κ. Μόσιαλος ας στραφεί εναντίον εκείνων που «τσαλαβουτούσαν» το δημόσιο χρήμα εκείνων που σκορπούσαν τα κρατικά χρήματα, την περιουσία του λαού και εκείνων που παράνομα έκαναν τις αρπαχτές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που παράνομα τους έδιναν τα αφεντικά τους και οι προστάτες τους.

Είχαμε μισθούς ακόμη και 350.000 ευρώ το χρόνο!

Η δικαιοσύνη τους έχει εντοπίσει και μάλιστα τα ονόματά τους έχουν δημοσιευθεί, όπως επίσης έχουν δημοσιευθεί και τα ονόματα των δεκάδων συμβούλων της προηγούμενης διοίκησης (αλήθεια τι είδους συμβουλές έδιναν οι κύριοι και οι κυρίες σύμβουλοι ;)

Γιατί όμως καθυστερεί η εκκαθάριση της υπόθεσης αυτής;

Ας αναζητήσει ο κ. Μόσιαλος τις δαπάνες για το γύρισμα ταινιών, σήριαλς, ντοκιμαντέρ κλπ. που ουδέποτε προβλήθηκαν άγνωστο για ποιούς λόγους και ας ζητήσει τις μισθολογικές καταστάσεις του πάσης φύσεως προσωπικού της ΕΡΤ για να ανακαλύψει τους αργόμισθους και χαραμοφάηδες.

Όλοι αυτοί θα πρέπει να επιστρέψουν όσα παράνομα εισέπραξαν. Μόνον έτσι κ. υπουργέ Επικρατείας θα προσφέρετε έργο και όχι με καταργήσεις, ακρωτηριασμούς και ευνουχισμούς του εθνικού μας ραδιοτηλεοπτικού δικτύου.

Το ωραίο είναι ότι ενώ ο κ. Μόσιαλος ετοιμάζεται να «πετσοκόψει» την ΕΡΤ η εθνική μας ραδιοτηλεόραση αυτοδιαφημίζεται στα κανάλια της, όπως διαφημίζει και το υπό κατάργησιν, ιστορικό περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση»!

Προφανώς υπάρχει πολύ σοβαρή αντίδραση στα σχέδια του κ. υπουργού Επικρατείας, η οποία, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, θα μετεξελιχθεί σε «εμφύλιο πόλεμο» στο ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση, γιατί το θέμα είναι εθνικό.

Να δούμε…

Και ας κλείσω με μερικά «μαργαριταράκια» της ΝΕΤ, που εγώ, στερούμενος το ταλέντο του ΜΠΟΣΤ, θα γράψω με την ορθογραφία τους, με την ελπίδα πως οι φωστήρες του καναλιού, θα μάθουν επιτέλους γράμματα δημοτικού σχολείου :

1) μήνυμα

2) εισιτήρια

3) έλλειμμα

4) προσκύνημα

5) συνεννόηση

Είπαμε να τα λέμε όλα…

Όλα αυτά η ΝΕΤ μας τα εμφάνιζε σε γλώσσα αγραμμάτων στους υπότιτλους της πρωινής εκπομπής το μήνα Αύγουστο και χθες!

Ας προσλάβει κανένα δημοδιδάσκαλο ο κ। Μόσιαλος, αντί να προχωρήσει στο «κολόβωμα» της δικής μας ΕΡΤ.


Υ.Γ. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο των ταξιτζήδων κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο για την λογική και την ψυχραιμία που αντιμετώπισε τις παραπλανητικές ερμηνείες της αποφασης του Σ.τ.Ε. για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων από «κύκλους» του υπουργείου του κ. Ραγκούση και στην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου για την δήλωσή της ότι η χρυσή τομή στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί, βρίσκεται στο προεδρικό διάταγμα του κ. Ρέππα, το οποίο ο κύριος Ραγκούσης πέταξε με έπαρση και επιδεικτικά στον κάλαθο των αχρήστων!!