Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Μετανάστες και εγχώριοι κακοποιοί καλλιεργούν ανασφάλεια και τρομοκρατία.

Υπόνοιες ότι το χτύπημα στην Πεύκη συνδέεται με την τρομοκρατία έχει η ΕΛΑΣ


Η Αθήνα από ασφαλέστερη μεγαλούπολη της Ευρώπης, έχει γίνει τον τελευταίο καιρό ανασφαλής σε πολλές περιοχές της, ιδιαίτερα στο ιστορικό της κέντρο, αλλά και σε άλλα σημεία, τα οποία, κατά το παρελθόν, είχαν να παρουσιάσουν μεγάλη ανάπτυξη και πρόοδο, χάρη στους ειρηνικούς, τους φιλήσυχους κατοίκους τους.

Περιοχές και γειτονιές αξιοζήλευτες, όπως ο Άγιος Παντελεήμονας Αχαρνών, η πλατεία Βικτωρίας (πλατεία Κυριακού την λέγαμε εμείς οι παλαιότεροι), τμήματα της Κυψέλης, τα Εξάρχεια και άλλες που τραβούσαν το ενδιαφέρον των πολιτών, τόσο για μόνιμη εγκατάσταση και διαμονή, όσο και για περιπάτους και διασκέδαση, έχουν γίνει «γκέτο» παράνομων κυρίως έγχρωμων μεταναστών, αλλά και άλλων ακραίων και παραβατικών στοιχείων που σκορπούν την τρομοκρατία στους Αθηναίους κατοίκους τους, οι οποίοι σπεύδουν άρον – άρον να εκποιήσουν τα σπίτια, τα διαμερίσματα, να κλείσουν τα μαγαζιά τους και όπου φύγει – φύγει για εξεύρεση αλλού στέγης ασφαλούς για μετεγκατάσταση και για άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας.

Ληστείες, λεηλασίες, ξυλοδαρμοί, κλοπές, βιασμοί, τραυματισμοί και φονικά διαπράττονται στις άλλοτε ήρεμες γειτονιές των φιλήσυχων νοικοκυραίων.

Το ίδιο και στα πιο κεντρικά ιδίως στην περιοχή της Ομόνοιας και στο εμπορικό κέντρο της οδού Μενάνδρου και των γύρω δρόμων, που κάποτε ανθούσε οικονομικά και έσφυζε από ζωή και κίνηση.

Τώρα;

Τώρα μαύρη μαυρίλα πλάκωσε, συνοδευόμενη από κάθε είδους παρανομία και κακοποιό δράση, μαζί με παραεμπόριο και ναρκωτικά.

Αποτέλεσμα, οι ίδιοι οι Αθηναίοι να φοβούνται να περάσουν απ’ εκεί, τα μαγαζιά να κλείνουν και οι κάτοικοι να εγκαταλείπουν την περιοχή, που παραδόθηκε ήδη στους Αφρικανούς, τους Πακιστανούς, τους Αφγανούς, οι οποίοι, όταν δε βρίσκουν έλληνα να ληστέψουν ή να σκοτώσουν, ληστεύονται και σκοτώνονται μεταξύ τους!!

Αυτά όσον αφορά τους μετανάστες, νόμιμους και παράνομους, κυρίως τους δεύτερους, τους οποίους έχουν θέσει υπό την προστασία τους μερικοί δικοί μας αλληλέγγυοι, για λόγους ανομολόγητους. Έχουμε όμως και τα δικά μας ακραία στοιχεία της δεξιάς τα οποία κραδαίνοντας «ματσούκια» παριστάνουν τους προστάτες των φιλόνομων και φιλήσυχων Αθηναίων και τσακίζουν στο ξύλο, αδιακρίτως τους μετανάστες καλούς και κακούς. Απαράδεκτο και απόλυτα καταδικαστέο.

Και η αστυνομία;

Η αστυνομία απαξιωμένη από την ίδια την πολιτική ηγεσία της χώρας, από τον ίδιο τον υπουργό πολιτικό προϊστάμενο της, μένει με σταυρωμένα τα χέρια ή όταν αποφασίσει να κινηθεί, οι επεμβάσεις της είναι… διακριτικές και ήπιες!

Την επομένη των απαξιωτικών δηλώσεων του κ. Παπουτσή για την ΕΛ.ΑΣ, οι γνωστοί – άγνωστοι «κουκουλοφόροι», επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και εν συνεχεία από τις «μολότωφ» που έριξαν προκάλεσαν σοβαρά εγκαύματα σε τρεις πωλητές της παρακείμενης λαϊκής αγοράς.

Ένας απ’ αυτούς, ηλικίας 48 χρόνων, χαροπαλεύει, ενώ σε κακή κατάσταση βρίσκεται και μια 55χρονη ανθοπώλης, μια φτωχή γυναίκα της βιοπάλης, του μεροκάματου.

Και ο κ. Παπουτσής;

Αυτός ψύχραιμος συνεχίζει το υπουργικό του έργο!

Αλλά και οι άλλοι, οι ακροδεξιοί αυτόκλητοι «προστάτες»των δυστυχισμένων κατοίκων των περιοχών της Αθήνας που… «κατέχονται» από τους μετανάστες (εννοώ κυρίως τους παράνομους κακοποιούς μετανάστες), δεν πάνε πίσω…

Τσακίζουν στο ξύλο όποιον μαυριδερό, όποιον μελαψό, όποιον μελαχρινό βρουν μπροστά τους. Κατεβάζουν από τα λεωφορεία τους σκούρους επιβάτες και τους κάνουν ακόμη πιο σκούρους, σκουρότερους, από το άγριο ξύλο!

Δυστυχώς για τον πολιτικό μας κόσμο το μόνο κόμμα που παίρνει σωστή θέση για την αποκατάσταση της τάξης στην πρωτεύουσα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπως η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη κλπ, είναι ο ΛΑ.Ο.Σ. του κ. Καρατζαφέρη.

Οι άλλοι μιλούν μεσοβέζικα και μερικοί, για τους δικούς τους λόγους επιχειρούν να καλύψουν το θέμα ή παίρνουν θέσεις υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς.

Συνήθως, σχεδόν πάντοτε, τα ΜΜΕ στρέφονται κατά της αστυνομίας, προβάλλοντας επιλεκτικά στιγμιότυπα «αστυνομικής βίας», γνήσια ή αποσπασματικά ή εξαπολύοντας μύδρους εναντίον της για απάθεια, ανεκτικότητα και ουσιαστική άρνηση εκτέλεσης του καθήκοντός της που είναι η προστασία των πολιτών, των περιουσιών τους, όπως και της δημόσιας περιουσίας.

Επιπλέον, έχουμε και την απαξίωση της αστυνομίας από τον ίδιο τον υπουργό της.

Έτσι, φθάσαμε στο σημερινό κατάντημα, στο χάλι που ζούμε!

Έτσι γινόμαστε μάρτυρες ακόμη και δολοφονιών αστυνομικών και πολιτών από κακοποιά στοιχεία που ουσιαστικά μένουν ασύλληπτα και ατιμώρητα. Χθες κακοποιοί στην Πεύκη τραυμάτισαν δύο ακόμη αστυνομικούς.

Κάποιοι, μεταξύ των οποίων και μερικοί πολιτευόμενοι, αδυνατούν ή αρνούνται να κατανοήσουν, ότι οι αστυνομικοί είναι δικά μας παιδιά, σάρκα από τη δική μας σάρκα, παιδιά του λαού μας και μάλιστα φτωχόπαιδα, παιδιά φτωχών οικογενειών, διότι δεν γνωρίζω κανένα μεγιστάνα, κανένα πλούσιο, να θέλει να κάνει ή να έκανε το παιδί του χωροφύλακα.

Αυτή είναι η αλήθεια, η μοναδική αλήθεια.

Ανεχόμαστε τα εγκλήματα κατά των αστυνομικών, ενώ προβάλλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μερικά αστυνομικά παρατράγουδα, κρούσματα βίας από ελάχιστους κακούς αστυνομικούς, που βέβαια τιμωρούνται και μάλιστα αυστηρά.

Απαιτούμε την προστασία της αστυνομίας, όταν εμείς οι ίδιοι, μερικοί από εμάς, την βρίζουμε, τη συκοφαντούμε, την απαξιώνουμε!

Το μόνο ευχάριστο των τελευταίων ημερών είναι η λήψη γενναίων θα έλεγα κυβερνητικών μέτρων για την αποκατάσταση της τάξης στο ιστορικό κέντρο και μερικές άλλες περιοχές της Αθήνας, υπό την εποπτεία μάλιστα και τον συντονισμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θόδωρου Πάγκαλου.

Τα μέτρα αποφασίσθηκαν και μπαίνουν σε εφαρμογή, ας βοηθήσουμε, επιτέλους κι εμείς για την επιτυχία τους και ας εμποδίσουμε κάποιους άλλους που καλά γνωρίζουμε, να τα σαμποτάρουν.