Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Η ΝΔ κατά της δίκαιης φορολογίας;

Δύο εξέχοντα στελέχη της ΝΔ, ο ένας μάλιστα πρώην υπουργός, οι κύριοι Καλαφάτης και Σταϊκούρας, βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες, στο πλευρό των ταξιτζήδων της Αθήνας που ζητούσαν να εξαιρεθούν από τη δίκαιη φορολόγηση με τις αποδείξεις των ταμειακών μηχανών.
Τα δύο στελέχη της ΝΔ μάλιστα δεν περιορίσθηκαν στην συμπαραστατική παρουσία τους στο «συλλαλητήριο» (!) των ταξιτζήδων, αλλά προχώρησαν και σε δηλώσεις υπέρ των εξοργιστικών αιτημάτων τους!
Η απάντηση της κυβέρνησης υπήρξε άμεση, διά του υφυπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη, στη Βουλή. Ήταν μια απάντηση αποστομωτική, συντριπτική θα έλεγα, στους ταξιτζήδες της Αθήνας και στους υποστηρικτές τους της ΝΔ.
Ο κ. Σαχινίδης υπενθύμισε στους ταξιτζήδες που δεν θέλουν να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν, όπως κάνουν όλοι οι ‘Έλληνες πολίτες, ότι υπάρχει και θέμα απελευθέρωσης του επαγγέλματος, το οποίο μάλιστα προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Να σταματήσουν λοιπόν οι… λεονταρισμοί της συνδικαλιστικής ηγεσίας των ταξιτζήδων της Αθήνας που, είναι γνωστό, ταλαιπωρούν συστηματικά με τα καμώματα και την συμπεριφορά τους το επιβατικό κοινό, στο οποίο έχουν γίνει αντιπαθείς και το έχουν απέναντί τους.
Βέβαια, αυτά δεν ισχύουν για όλους, αλλά για μια μεγάλη, πολύ μεγάλη μερίδα, που αρνείται την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών με σκοπό να αποφύγει την δίκαιη φορολόγηση.
Δεν ισχ΄υουν για την επαρχία ή τουλάχιστον για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, στις οποίες οι ταξιτζήδες, ευγενείς στην πλειονότητά τους, τηρούν επακριβώς το νόμο, έχουν εγκαταστήσει ταμειακές μηχανές, δίνουν κανονικές αποδείξεις και φορολογούνται κανονικά.
Επανερχόμενοι όμως στους Αθηναίους ζόρικους «κίτρινους», θα λέγαμε ότι υπάρχει κι ένα άλλο θέμα που δεν τους συμφέρει να ανακινηθεί.
Είναι το θέμα της νομιμότητας της… πώλησης των αδειών που πήραν από το κράτος με μια χαρτοσημασμένη αίτηση και πούλησαν ή πουλούν έναντι τεραστίων ποσών.
Έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν πάρα πολλά μεσιτικά μαγαζιά αγοράς και πώλησης αδειών ταξί!
Να σκαλίσουμε το θέμα; Τους συμφέρει;
Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί, ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που προέκυψαν από επίσημους ελέγχους επίσημων οργάνων, βρέθηκαν :
· Ταξιτζήδες (Αθηναίοι) με ετήσιες εισπράξεις 60.000 €. Αν αφαιρεθούν έξοδα 10.000 €, καθαρά 50.000 €!
· Ταξιτζής (Αθηναίος) βρέθηκε με ετήσιες εισπράξεις 130.000 €. Αφαιρούνται 50.000 €. Καθαρά 80.000 €!
Αυτά από επίσημες πηγές.
Πόσο φορολογήθηκαν οι κύριοι αυτοί για τα προαναφερόμενα κέρδη τους;
Ας μας ενημερώσουν οι ίδιοι ή η ηγεσία τους.