Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Οι προβοκάτορες

· Έκανε για μια ακόμη φορά, το θαύμα της η Moodys, η οποία, χωρίς αμφιβολία, παίζει βρώμικο προβοκατόρικο παιχνίδι, με σκοπό την παράνομη και ανήθικη κερδοσκοπία της ίδιας και κάποιων ευνοουμένων της που είναι γνωστοί τόσο στην ελληνική κυβέρνηση, όσο και στην Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, ενώ το Δ.Ν.Τ., η Ε.Ε. και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.), η λεγόμενη «τρόικα»διαπίστωναν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, χάρις στα, ομολογουμένως, σκληρά μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου, οι λεβέντες της Moodys, ανακοίνωσαν τετραπλή υποβάθμιση της χώρας μας αναφορικά με την πιστοληπτική της ικανότητα.

Ο στόχος αυτού του διεθνούς οίκου αξιολόγησης, είναι φανερός. Πρόκειται για αβανταδόρικο σεκοντάρισμα των πάσης φύσεως κερδοσκόπων που ξεδιάντροπα στρέφονται, όχι μόνον κατά της Ελλάδας, αλλά και του ευρώ και της ίδιας της Ε.Ε.

Οι κερδοσκόποι υποβάθμισαν την πιστοληπτική μας ικανότητα την στιγμή που η ελληνική οικονομία σηκώνει κεφάλι, τα διεθνή χρηματιστήρια και αυτό της Αθήνας έκαναν άλματα, το ευρώ σημείωνε γενναία ανάκαμψη έναντι του δολλαρίου και η κομισιόν εξέφραζε την ικανοποίησή της για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ακόμη, η υποβάθμιση, η οποία προκάλεσε μεγάλη οργή στις Βρυξέλλες, έγινε ενώ η δεύτερη δόση της βοήθειας Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ., είναι βέβαιο πως θα καταβληθεί κανονικά και στην ώρα της. Βρίσκεται επί θύραις.

Οι «ελεγκτές» της «τρόικας» ήδη έχουν διαπιστώσει την πρόοδο στην εθνική οικονομία της Ελλάδας.

Είναι λοιπόν απόλυτα δικαιολογημένη η οργή των Βρυξελλών για τη νέα «λαμογιά» της Moodys, και πιθανότατα, για να προλάβει η Ε.Ε. και νέα κερδοσκοπική προστυχιά, η γερμανίδα καγκελάριος κ. Μέρκελ, δήλωσε κατηγορηματικά ότι το σχέδιο βοήθειας, αν βέβαια χρειασθεί, της Ισπανίας, είναι ήδη έτοιμο.

· Έχουμε όμως και άλλες ενέργειες σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και της ίδιας της Ελλάδας, που προέρχονται μέσα από την χώρα μας, από το εσωτερικό, που μοιάζουν προβοκατόρικες πλην όμως, στην πραγματικότητα τα ελατήριά τους είναι κομματικά.

Μια από τις ενέργειες αυτές είναι η τακτική της Π.Ν.Ο. να ταλαιπωρεί επιβάτες κρουαζιεροπλοίων, τουριστών που αιμοδοτούν την οικονομία μας και εκθέτει διεθνώς την χώρα πλήττοντας τον τουρισμό της.

Η ίδια συνδικαλιστική οργάνωση έφτασε στο σημείο να κρατά αιχμάλωτα ξένα οχηματαγωγά στην Κόρινθο, εφαρμόζοντας μια βάρβαρη συνδικαλιστική τακτική αψηφώντας και περιφρονώντας δικαστικές αποφάσεις και προκαλώντας ακόμη και διπλωματικά επεισόδια!

Τι να πει κανείς;

Το κόμμα υπεράνω όλων ακόμη και του εθνικού συμφέροντος!

· Είναι όμως και οι προμηθευτές των νοσοκομείων που άφησαν τα κρατικά νασηλευτικά ιδρύματα χωρίς υλικά και τρόφιμα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή πολλών συνανθρώπων μας που περιμένουν να χειρουργηθούν ή να συνεχίσουν την θεραπεία τους!

Οι ευθύνες των κυρίων αυτών που χρόνια τώρα εφοδίαζαν τα νοσοκομεία μας με υλικά σε τιμές υπερπολλαπλάσιες των κανονικών, είναι τεράστιες. Κινδυνεύουν άνθρωποι!

Η κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν για την εξόφλησή τους με μετρητά και ομόλογα και ως εκ τούτου το φλέγον αυτό θέμα θα πρέπει να λήξει οριστικά.

Οι προμηθευτές ας σκεφθούν τα πράγματα καλύτερα. Ας μετρήσουν τα κέρδη τους από τα ακριβά υλικά που μας πουλούσαν τόσα χρόνια και ας επικοινωνήσουν επιτέλους, με την συνείδησή τους παραβλέποντας το κέρδος.