Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Πληρώναμε και τα φιστίκια!

Απολάμβαναν ποδόσφαιρο από την σουίτα τους στο στάδιο «Καραϊσκάκη» και εμείς τους πληρώναμε… τα ουίσκι που έπιναν και τα φιστίκια που συνόδευαν το ποτό τους!
Απίστευτο αλλά αληθινό, 3395 € (σε δραχμές 1.156.846) πλήρωσε ο ελληνικός λαός, οι Έλληνες σκληρά εργαζόμενοι και φορολογούμενοι, τα ουίσκι και τους ξηρούς που κατανάλωναν οι «επίλεκτοι» της Ε.Ρ.Τ., οι οποίοι δυστυχώς ακόμη δεν έχουν λογοδοτήσει για τις πράξεις τους, ενώ παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικούς αγώνες από πολυτελή σουίτα του γηπέδου «Καραϊσκάκη».
Και βέβαια, τα ουίσκι και τα φιστίκια είναι ένα σκάνδαλο μικρό, σε σχέση με άλλα που τώρα αποκαλύπτονται και στα οποία ενέχονται πολλοί από τους τέως «μεγιστάνες» της ΕΡΤ, που εκτός από τις υποχρεωτικές εισφορές όλων ανεξαιρέτως των καταναλωτών ρεύματος, άρμεγε συστηματικά και τον δημόσιο κορβανά!
Ακούστε μερικά :
1) Τον Απρίλιο του 2006 στο σλόγκαν της ελληνικής διοργάνωσης της Eurovision από 100.000 € έγινε ξαφνικά και μυστηριωδώς υπερτιμολόγηση στις 370.000 ευρώ.
2) Ο τέως πρόεδρος της ΕΡΤ, σύμφωνα με καταγγελίες, αν και παραιτήθηκε στις 9/11/09 και εγκατέλειψε την ΕΡΤ και προσελήφθη στον ΣΚΑΪ, δεν επέστρεψε τον (11.500 € μηνιαίως) μισθό του και δεν του ζητήθηκε να επιστρέψει τα χρήματα που παράνομα εισέπραξε (Εδώ υπάρχουν ευθύνες και για τα νέα αφεντικά της αμαρτωλής ΕΡΤ)
3) Εκτός από την άσκηση ποινικών διώξεων κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα εις βάρος 7 υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΡΤ, η εισαγγελέας κ. Παναγιώτα Φάκου συνεχίζει την έρευνα της για δύο ακόμη στελέχη, ένα εντεταλμένο σύμβουλο και ένα στέλεχος της ERT world, ενώ και οι ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης προσπαθούν μέσα σ’ ένα κυκεώνα εγγράφων και στοιχείων, να εντοπίσουν και άλλες παράνομες και παράτυπες πράξεις.
4) Έχουμε όμως και τον εορτασμό των 70 χρόνων της ραδιοφωνίας της ΕΡΤ που διήρκεσε από τις 4/12/08 μέχρι τις 2/2/09, για τον οποίο δαπανήθηκε το ποσόν του ενός εκατομμυρίου ευρώ για το οποίο δεν υπήρχε απόφαση του Δ.Σ. για έγκριση προϋπολογισμού, δεν καταρτίσθηκε αναλυτικό κοστολόγιο και δεν συντάχθηκε οικονομικός απολογισμός! Τα πάντα έγιναν με την μέθοδο της… «σαλαμοποίησης» των δαπανών και των απ’ ευθείας αναθέσεων σε εταιρείες, χωρίς προκήρυξη διαγωνισμών, χωρίς έρευνες της αγοράς, χωρίς λήψη τριών τουλάχιστον προσφορών και, κατά παράβασιν του Κανονισμού Προμηθειών, χωρίς γνωμοδότηση της Οικονομοτεχνικής Επιτροπής. Οι σχετικές δαπάνες πιστώθηκαν στους λογαριασμούς 2008 και 2009 και χρεώθηκαν στους αντίστοιχους προϋπολογισμούς του Τμήματος Υποστήριξης Υπηρεσιών Προέδρου και της Γενικής Διεύθυνσης ΕΡΑ. Ωραιότατο λογιστικό κόλπο!
5) Αλλά υπάρχει και συνέχεια και μάλιστα, αξιοθαύμαστη. Ιδού : προμήθειες για τον εορτασμό, φιλμ, μοντάζ, χαρτί, εκτυπώσεις και βιβλιοδεσία 73.672 ευρώ. Για υποδοχή του κοινού, λες και η ΕΡΤ δεν έχει πολυπληθέστατο τμήμα δημοσίων σχέσεων, 25.837 ευρώ. Για καφέδες, αναψυκτικά, 10.236 €. Με αποφάσεις του προέδρου δόθηκαν στην εταιρεία Ρ.Β.Δ.Γ. και ΣΙΑ 15.470 ευρώ για τη δημιουργία και σχεδίαση φυλλαδίου!
6) Δόθηκαν τέλος 176.000 ευρώ για κατασκευή σκηνικών μολονότι η ΕΡΤ διαθέτει ικανότατους σκηνογράφους και τεχνίτες, γράφει η έγκυρη οικονομική εφημερίδα «Ημερήσια»
Αυτά τα ολίγα για την ώρα βέβαια, για τα σκάνδαλα της ΕΡΤ. Οι έρευνες συνεχίζονται και αναμφίβολα θα έχουμε πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

Υ.Γ. Σκάνδαλα επί σκανδάλων στα υπουργεία που είχαν την… ατυχία να διευθύνει ο κ. Σωτήρης Χατζηγάκης.
Τα έκανε τσιφλίκια του σαν τσιφλικάς που είναι άλλωστε…
Ωστόσο, η απορία μου είναι πως κουμαντάριζε τα 30 (τριάντα) κινητά τηλέφωνα που είχε και τα πλήρωνε το δημόσιο με τεράστια ποσά;
Μάλλον θα είχε προσλάβει, επιπλέον, και καμιά τριανταριά ψηφοφόρους και συμπατριώτες του Τρικαλινούς για να τα… εξυπηρετούν!