Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Η Ανατροπή



Ανατράπηκαν τα πάντα από την αγανάκτηση και την οργή του ελληνικού λαού, κατά τις χθεσινές εκλογές.  
Οργισμένοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες καταδίκασαν τα πρώην μεγάλα κόμματα, τους ηγέτες και τα στελέχη τους, επιβάλλοντάς τους ποινές βαρύτατες, τις οποίες για να εκτίσουν θα απαιτηθούν πολλά χρόνια, πιθανόν και περισσότερες από δύο δεκαετίες.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που με κακές διαχειρίσεις, σκάνδαλα, σπατάλες, άστοχες, κακές ενέργειες και χειρισμούς, ανεπιτυχείς και άσκοπες στοχεύσεις, επί περίπου 8 χρόνια, έφεραν τη χώρα σε κατάσταση πτώχευσης, σε κατάσταση χρεοκοπίας.
Τα δύο… πρώην μεγάλα κόμματα τιμωρήθηκαν με ιδιαίτερη αυστηρότητα, με σκληρότητα και θα περάσουν πολλά χρόνια, θα χρειαστούν πολλές προσπάθειες για να ξανασηκώσουν κεφάλι…
Μέχρι τότε θα… κυλήσει πολύ νερό στ’ αυλάκι!
Τώρα όμως τι γίνεται;
Προσωπικά πιστεύω και, βέβαια, εύχομαι να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, για την οποία μίλησε, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο κ. Αντώνης Σαμαράς.
Το εύχομαι διότι μια τέτοια κυβέρνηση θα εξασφάλιζε τις προϋποθέσεις για μια ομαλή πορεία στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη.
Μια τέτοια κυβέρνηση θα συγκέντρωνε σίγουρα (;) μόνον τους 149 βουλευτές των δύο «πρώην» αλλά θα χρειαζόταν επιπλέον ψήφους, έστω και ανοχής, αν όχι θετικές.
Υπάρχουν όμως στη νέα Βουλή και άλλες δυνάμεις, αρκετά ισχυρές, αν όχι μνημονιακές, τουλάχιστον φιλοευρωπαϊκές και… φιλοευρωζωνικές.
Υπάρχουν και άλλες δυνάμεις, αρκετά έως πολύ ισχυρές, οι οποίες γεννήθηκαν από τις μήτρες των δύο «πρώην», ιδιαίτερα της ΝΔ.
Και το αίμα νερό δεν γίνεται.
Ναι, το αίμα νερό δεν γίνεται, το ξαναλέω! Ο νοών νοείτω!
Το ίδιο, σε μικρότερη όμως κλίμακα, ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ που έχει σκορπισμένα κάποια παιδιά του που έχουν… απογαλακτιστεί, εδώ κι εκεί!
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης τώρα, κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να κατεδαφίσει όσα έχτισε με «ιδρώτα και αίμα» δεκαετίες ολόκληρες!
Δυστυχώς…
Και άλλο ένα δυστυχώς είναι η Ντόρα εκτός Βουλής!
Τέλος και στην Ευρώπη αλλάζει κάτι…
Ο Ολάν, πιθανόν θα είναι ο κινητήριος μοχλός αυτής της αλλαγής.