Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Εθελοτυφλώσεις, κακοπιστίες, κακοπροαιρέσεις, διαστροφολογίες, ψευδολογίες, αντεθνικές διαδόσεις

Οι αρρυθμίες, οι ασυνεννοησίες, οι αποσυντονισμοί, οι προσωπικές και λεκτικές αντιθέσεις, οι διαφωνίες, οι διαρροές και οι εκτροπές από την θεωρητικά ενιαία κυβερνητική πολιτική γραμμή, αναπτύχθηκαν στο προηγούμενο άρθρο μου, με τον τίτλο : «Χρειάζεται φραγγέλιο…»

Αυτά ήταν και, δυστυχώς, εξακολουθούν να είναι τα άσχημα της κυβέρνησης, η οποία, ωστόσο έχει να παρουσιάσει και σημαντικότατο έργο, χάρη κυρίως στην δραστηριότητα, την ικανότητα, την αυταπάρνηση, την ακάματη εργατικότητα και την φυσική αντοχή του πρωθυπουργού και μερικών υπουργών, υφυπουργών και απλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που στέκονται στο ύψος τους και κάνουν στο ακέραιο το καθήκον που ανέλαβαν έναντι του ελληνικού λαού.


Η κυβέρνηση όμως, εκτός από τις εγγενείς, τις ενδογενείς δυσχέρειες, αντιμετωπίζει και άλλες πολλές εξωγενείς, εκούσιες ή ακούσιες, αλλά οπωσδήποτε σοβαρές, οι οποίες συντελούν στην παρακώλυση για να μην πω στην υπονόμευση, του έργου της.


Ποιες είναι αυτές;

Είναι πασιφανείς και εκδηλώνονται καθημερινώς, όχι μόνον από την αντιπολίτευση, αλλά και από οργανωμένους ή μεμονωμένους ψευδολόγους και «σαμποτέρ», οι οποίοι με τις ασύστατες και απαράδεκτες διαδόσεις και σπερμολογίες τους (εκδηλώθηκε ήδη επέμβαση του εισαγγελέα για κάποιες πιο σοβαρές) καλλιεργούν ανησυχίες ή ακόμη και πανικό στους Έλληνες πολίτες, βάζουν εμπόδια στο δύσκολο κυβερνητικό έργο και εκθέτουν την χώρα στο εξωτερικό, ενισχύοντας τις ανθελληνικές προσπάθειες και ενέργειες των εχθρών και μερικών «άσπονδων» φίλων μας.


Ας αρχίσουμε από την αξιωματική αντιπολίτευση, τη ΝΔ.

Ο πρόεδρός της κ. Αντώνης Σαμαράς, με την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που τον διακρίνει, αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Ευρώπη, όπου έδωσε και κέρδισε μια πολύ σημαντική μάχη για το ελληνικό χρέος, είπε ξεκάθαρα, ότι η επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης των υποχρεώσεων μας και η μείωση του επιτοκίου κατά μία μονάδα, αποτελούν επιτυχία, ενώ συγχρόνως ανέπτυξε τις απόψεις του για την ανάπτυξη και τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν, οι οποίες είναι απόλυτα σεβαστές και τις χειροκροτούμε.

Το κακό είναι, ότι λίγες ώρες αργότερα, οικονομικοί παράγοντες του κόμματός του, βγήκαν και είπαν πράγματα αντίθετα απ’ αυτά που είπε ο πρόεδρός τους, ανέτρεψαν με άλλα λόγια τα λεχθέντα από τον ηγέτη τους και το χειρότερο, ότι, όπως αναμενόταν, ο συμπαθής συνάδελφος εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, εμφανίσθηκε με δηλώσεις που μπέρδεψαν ακόμη περισσότερο τα πράγματα!

Συμπέρασμα: «άρτζι – μπούρτζι και λουλάς…» Τελικά η ΝΔ εμφανίσθηκε μεμψίμοιρη και χωρίς άποψη!


Ερχόμαστε στο ΚΚΕ. Ο λόγος του παλιός και μονότονος. Η κεφαλαιοκρατία, ο καπιταλισμός, η πλουτοκρατία, ο ιμπεριαλισμός και άλλα πολλά παρόμοια, φταίνε για όσα γίνονται και η Ελλάδα θα σωθεί μόνον αν ο πρωθυπουργός θα απορρίψει το «μνημόνιο» και προχωρήσει εφαρμόζοντας το μοντέλο του μακαρίτικου «υπαρκτού σοσιαλισμού» που, ως γνωστόν, σκόρπισε την πείνα, τη δυστυχία και την αθλιότητα στις χώρες που είχε η μακαρίτισσα ΕΣΣΔ κάτω από την επιρροή της και ουσιαστικά διοικούσε το Κρεμλίνο. Για ελευθερίες βέβαια ούτε λόγος. Κόκκινος φασισμός…

Τα ίδια και τα ίδια, μονότονα πάντοτε το ΚΚΕ του οποίου την γραμμή που εκφράζει η κ. Αλέκα Παπαρήγα επαναλαμβάνουν επί λέξει όλα τα κομματικά όργανα και οι ηγετικοί παράγοντες, καθώς και πολλοί από τους οπαδούς, τους απλούς πολίτες κομμουνιστές σα να έχουν στον εγκέφαλό τους κασέτα μαγνητοφώνου. Απλούστατα, αποστηθίζουν τα λόγια της ηγεσίας και με επιπολαιότητα, χωρίς σκέψη, τα επαναλαμβάνουν, τυφλωμένοι από το κομμουνιστικό τους πάθος, ανίκανοι να αντιληφθούν και να εμπεδώσουν την πραγματικότητα!

Είναι να γελάει κανείς…


Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, άστα να πάνε…

Τι να πει κανείς για τις αντιδράσεις, απόψεις και δηλώσεις ενός «κόμματος» που βρίσκεται υπό διάλυσιν, αν δεν είναι ήδη διαλυμένο, άνευ οπαδών και χωρίς διάθεση να βοηθήσει την πατρίδα;

Άστα να πάνε… Μόνο αυτό μπορεί να πει κανείς. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α βουλιάζει συνεχώς. Χάνεται… Οι δημοσκοπήσεις είναι εύγλωττες…


Ο ΛΑ.Ο.Σ. του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, είναι το μόνο κόμμα που κάνει εποικοδομητική αντιπολίτευση και όχι αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.

Μόνον ο Γιώργος Καρατζαφέρης και οι συνεργάτες του κάνουν σωστή και εθνική αντιπολίτευση, βοηθούν τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και την χώρα στο τιτάνιο έργο τους και υποδεικνύουν βελτιώσεις και διορθωτικά, κατά την άποψή τους, μέτρα.

Όχι, ας μην βιαστούν μερικοί να με πουν ακροδεξιό, φασίστα, χρυσαυγίτη ή ο,τιδήποτε άλλο. Θα είναι άδικο. Δεν είμαι τίποτα απ’ αυτά. Είμαι πραγματικός δημοκράτης, αληθινός δημοκράτης, μόνον δημοκράτης και λέω την αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος.


Είναι όμως και οι αντεθνικές, οι προδοτικές διαδόσεις από κάποιους κύκλους που κρύβονται πίσω από την πρόστυχη ανωνυμία ενός δήθεν ανώτερου τραπεζικού στελέχους.

Τις διαδόσεις αυτές ο «τραπεζίτης» σκορπίζει στο διαδίκτυο, βρίσκοντας δυστυχώς μάλιστα, πρόθυμους συνενόχους, λόγω, πιστεύω, επιπολαιότητας και ανευθυνότητας. Διαδόσεις «δολοφονικές» για την οικονομία της χώρας.

Οι αισχρές διαδόσεις, οι αντεθνικές σπερμολογίες, οι κακοήθεις πληροφορίες για χρεοκοπία, τη στιγμή που η ελληνική οικονομία σιγά – σιγά περνάει στο στάδιο της ανάρρωσης, προκάλεσαν ήδη την εισαγγελική παρέμβαση και την εντολή στην Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για τις σχετικές έρευνες και η ανακάλυψη και σύλληψη του «ανώτερου τραπεζικού στελέχους» και των βρωμερών συνεργών του, είναι πλέον θέμα ημερών. Λέγεται μάλιστα, ότι ο κύριος ένοχος έχει ήδη εντοπισθεί.


Εθελοτυφλώσεις, κακοπιστίες, κακές προαιρέσεις, διαστροφολογίες, ψευδολογίες και αντεθνικές ανώνυμες διαδόσεις και σπερμολογίες, έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και για την αντιμετώπιση αυτή, τον πόλεμο που γίνεται στο εσωτερικό, εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων, χρειάζεται μεγαλύτερη δύναμη και κουράγιο από εκείνη που απαιτείται για την αντιμετώπιση των συμφερόντων μας στο εξωτερικό και ειδικά στην «Τρόικα».


Υ.Γ. Επιβεβαιώνοντας τα περί «προπασχαλινών διακοπών», οι καθηγητές κηρύσσουν απεργία στο τέλος Μαρτίου, διαμαρτυρόμενοι για την συγχώνευση «νεκρών» σχολείων και την αξιοποίηση των διδασκόντων!

Οι «προπασχαλινές διακοπές» αρχίζουν… Καλή συνέχεια με τις θεσμοθετημένες πασχαλινές και… κοντά είναι και οι μεγάλες θερινές…

Στο τέλος του σχολικού έτους θα μετρήσουμε τον χρόνο που οι διδάσκοντες εργάσθηκαν και αυτόν που τα παιδιά γύριζαν αγράμματα στους δρόμους και τις αλάνες…

Προωθώ, σε καθηγητές και δασκάλους, φωτογραφίες παλαιότερων σχολείων και συναδέλφων τους… Άραγε θα καταλάβουν κάτι;