Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Το ποδόσφαιρο


Λαϊκό άθλημα είναι το ποδόσφαιρο και κυρίως στις λαϊκές τάξεις απευθύνεται, τόσο για την ψυχαγωγία τους, όσο και για την καλλιέργεια του φιλάθλου πνεύματος στα εκατομμύρια των πολιτών που το παρακολουθούν.
Το δημοφιλές αυτό άθλημα, το κοσμαγάπητο ποδόσφαιρο, το οποίο ουσιαστικά χρηματοδοτείται από το λαό, αιμοδοτείται από τις λαϊκές τάξεις και από τον δημόσιο «κορβανά», πάλι δηλαδή από χρήματα του λαού, από τον ΟΠΑΠ που οφείλει την ύπαρξή του και τα πολύ υψηλά κέρδη του στον επίσημο «τζόγο» που οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί μας, έχουν μπλέξει τις τελευταίες δεκαετίες τους έλληνες πολίτες, μικρούς και μεγάλους και κατά ένα μικρό ποσοστό από τα ακριβά εισιτήρια των… ηρωικών φιλάθλων, στην πραγματικότητα έχει καταστεί είδος πολυτελείας για τους φιλάθλους πολίτες, για όλους εμάς που το χρηματοδοτούμε από το υστέρημά μας.
Μάλιστα, το ποδόσφαιρο που συγκινεί τον λαό, στον οποίο οφείλει την ύπαρξή του, τη ζωή του και την πρόοδό του, έχει γίνει θέαμα μόνο για τους… έχοντες και κατέχοντες!
Οι μεταδόσεις των αγώνων από τους διάφορους σταθμούς της τηλεόρασης έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια, διότι τις έχει κατ’ αποκλειστικότητα το σύστημα της συνδρομητικής τηλεόρασης, για τη σύνδεση με το οποίο απαιτείται ένα σεβαστό μηνιαίο ποσόν και επιπλέον απαιτούνται αποκωδικοποιητές, οι οποίοι βέβαια δεν δίδονται δωρεάν!
Αραιά και που, σπάνια, κάποιο ελεύθερο κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας ή και δορυφορικής, μεταδίδει αγώνα ποδοσφαίρου που… δεν έχει αγοραστεί από τη συνδρομητική τηλεόραση, διότι δεν συμφώνησε με τα χρήματα που ζητούσαν οι ομάδες ή οι παράγοντες λίγων, ελάχιστων ομάδων, διαθέτουν φιλότιμο που δεν τους επιτρέπει να πουλήσουν την ψυχαγωγία του λαού και την αγάπη του για το άθλημα.
Το θέμα είναι ότι οι ποδοσφαιρόφιλοι, οι φίλαθλοι, ο λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία, έχει στερηθεί το προσφιλές του άθλημα και θέαμα, διότι απλούστατα δεν διαθέτει τα χρήματα, τώρα μάλιστα που διανύουμε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, για να πληρώσει συνδρομές και αποκωδικοποιητές.
Τους έχουν αποξενώσει από το αγαπημένο τους άθλημα, τα πολυεθνικά συμφέροντα, η ανοησία και ανικανότητα κυβερνήσεων και πολιτικών, καθώς και η αδηφαγία ντόπιων και ξένων μεγαλόσχημων παραγόντων του ποδοσφαίρου, καθώς και διαφόρων μεγιστάνων του πλούτου!
Τι πρέπει να γίνει λοιπόν;
Τι πρέπει να γίνει για να βλέπει ελεύθερα και δωρεάν όλος ο κόσμος τους αγώνες ποδοσφαίρου, πράγμα που άλλωστε δικαιούται;
Προτείνω και μαζί μου, πιστεύω, προτείνουν εκατομμύρια πολίτες και φίλαθλοι :
1)Προσφορές οικονομικές των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους για τη μετάδοση των αγώνων τους.
2)Προτάσεις ακόμη και για ποσοστά επί των διαφημίσεων που θα μεταδίδουν τα κανάλια στις ώρες των αγώνων.
3)Κάθε τηλεοπτικό κανάλι θα μπορεί να κάνει προσφορές για τις ομάδες και τα γήπεδα που το ενδιαφέρουν.
4)Ιδιαίτερες προσφορές θα είναι δυνατό να γίνονται για τα «ματς» του Κυπέλλου Ελλάδας, για τα «ματς» επίσημα ή φιλικά με ξένες ομάδες και για τους αγώνες της εθνικής μας ομάδας, επί ελληνικού πάντοτε εδάφους.
5)Με ανάλογο τρόπο είναι δυνατόν να μεταδίδονται οι αγώνες της Β΄ Εθνικής κατηγορίας.
6)Ελεύθερη και αδάπανη μετάδοση των αγώνων από τους νόμιμους ραδιοσταθμούς που το επιθυμούν.

Το όλο πρόβλημα μπορεί να ρυθμιστεί.
Το θέμα είναι να βλέπει ο κόσμος ελεύθερα και ανέξοδα, το ποδόσφαιρο που αυτός χρηματοδοτεί, αυτός πληρώνει και συντηρεί!