Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Η Ολυμπιακή Νο 2

Ασχολήθηκα πριν από λίγες μέρες με την συγχώνευση της «Olympic Air» με «Aegean Airlines» και τόνισα, ότι δημιουργήθηκε μια νέα μεγάλη «Ολυμπιακή», σαν την παλιά, σαν εκείνη που οραματίσθηκε και δημιούργησε ο αξέχαστος Αριστοτέλης Ωνάσης.
Μια μεγάλη αεροπορική δύναμη που θα μπορεί όχι μόνον να αντέχει, αλλά και να επιβάλλεται στον διεθνή αερομεταφορικό ανταγωνισμό και να ανοίξει και πάλι διάπλατα τα ελληνικά φτερά της για να φέρει την Ελλάδα με τους αθάνατους Ολυμπιακούς κύκλους, όπως πρώτα, σε όλη την υφήλιο.
Εξ αιτίας όμως του άρθρου μου αυτού, δέχθηκα τηλεφωνήματα, επισκέψεις, ηλεκτρονικά μηνύματα και ζωντανές κουβέντες, από πολλούς αναγνώστες μου.
Όλες αυτές τις παρατηρήσεις μεταφέρω αυτούσιεςκαι προσυπογράφω, χωρίς σχόλιο.
Ποιοι φταίνε για την εξάρθρωση και απαξίωση της παλιάς μεγάλης «Ολυμπιακής» διερωτώνται πολλοί απλοί πολίτες και οι ίδιοι απαντούν :
· Η ανικανότητα των εκάστοτε αρμοδίων υπουργών και κυβερνήσεων, από την κρατικοποίηση της εταιρείας και μετά.
· Η ασχετοσύνη των διοικητικών συμβουλίων που οι κυβερνήσεις διόριζαν ρουσφετολογώντας και εξυπηρετώντας φίλους τους.
· Οι προσλήψεις τεμπέληδων και χαραμοφάηδων που η μόνη υπηρεσία που προσέφεραν στην «Ολυμπιακή», ήταν…οι επισκέψεις τους στα ταμεία τις ημέρες των πληρωμών.
· Η τακτική των συνδικαλιστών ή των δήθεν συνδικαλιστών της εταιρείας και των αδελφών και θυγατρικών εταιρειών, που ενδιεφέροντο πρωτίστως για το δικό τους συμφέρον, το οικονομικό «σαβούρωμα», αδιαφορώντας για την τύχη της εταιρείας που πήγαινε από το κακό στο χειρότερο χρόνια και χρόνια .
· Οι άτοπες και άστοχες απεργίες. Οι εκβιαστικές και συμφεροντολογικές απεργίες που δολοφονούσαν την «Ολυμπιακή» και τον όμιλό της. Την είχαν καταδικάσει σε αργό, αλλά βέβαιο θάνατο.
· Το θράσος τους έφθασε μέχρι του σημείου να κατεβάζουν (όχι οι χειριστές) τους επιβάτες από τα αεροσκάφη, κατόπιν αιφνιδιαστικών απεργιών ή στάσεων εργασίας ή να τους εγκαταλείπουν σε αεροδρόμια ξένων χωρών.
· Οι παράλογες μισθολογικές απαιτήσεις τους που έφθασαν στο σημείο να ζητούν και «επίδομα τροφής»!
· Η άσκηση φιλοδεξιάς πολιτικής από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους, δήθεν συνδικαλιστές που είχαν βάλει κύριο στόχο την εκλογή τους στην Βουλή, με την ΝΔ, εννοείται.
· Η δημιουργία περιουσιών από κάποιους «λειτουργούς» του ομίλου της «Ολυμπιακής» που θα πρέπει να γίνει αντικείμενο έρευνας ή εφαρμογής του «πόθεν έσχες», έστω και ετεροχρονισμένα.
· Λόγο πρέπει να δώσουν για τις ηθελημένες ή αθέλητες αστοχίες τους, οι κινούμενοι και στα ανώτατα κλιμάκια, υπουργικά ή διοικητικά της «Ολυμπιακής».

Αυτά, μεταξύ άλλων μου λένε οι αναγνώστες μου στο διαδίκτυο και στον τύπο και βέβαια, γενικώς συμφωνώ με αυτά.
Ένα μόνο θέλω να προσθέσω τελειώνοντας :
Η «Ολυμπιακή» και ο όμιλός της δολοφονήθηκαν, θανατώθηκαν με θάνατο αργό και ύπουλο, αφού πρώτα προδόθηκαν… εκ των έσω και βέβαια από υψηλά ιστάμενους!
Αυτή είναι η αλήθεια, πλην όμως υπάρχει και μια άλλη αλήθεια πάρα πολύ ευχάριστη : Η «Ολυμπιακή» έγινε και πάλι μεγάλη, σφριγηλή, πολύ δυνατή χάρις σε δύο μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, εκείνους του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου και Θόδωρου Βασιλάκη.