Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Απεργούν εναντίον τους – Χάνουν το δίκαιο τους!


Χωρίς αμφιβολία, οι ταξιτζήδες είχαν και έχουν απόλυτο δίκαιο στην διαμάχη τους με την κυβέρνηση ή καλύτερα με τον υπουργό Υποδομών – Μεταφορών κ. Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος έφερε τα πάνω κάτω στη συμφωνία του κλάδου με τον προηγούμενο υπουργό κ. Δημήτρη Ρέππα και, κατά την συνήθειά του, κατεδάφισε τα πάντα, προκάλεσε σάλο και κήρυξε πόλεμο σε μια τάξη, πλήττοντας καίρια τον τουρισμό μας, την οικονομία μας που νοσεί σοβαρά. Επίσης προκάλεσε και προκαλεί ταλαιπωρίες στους πολίτες, έλληνες και ξένους που μας επισκέπτονται και αφήνουν στην αγορά μας τα χρήματά τους.

Αυτά είναι τα κατορθώματα του κ. Ραγκούση, ο οποίος αφήνει πάντοτε ερείπια στο πέρασμά του, με τρανό παράδειγμα τον… ψυχορραγούντα «Καλλικράτη», που κυριολεκτικά διέλυσε, βούλιαξε τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι η απάθεια του πρωθυπουργού.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, όχι μόνον δεν ανησυχεί από τα κατορθώματά του, αλλά δείχνει να τον θαυμάζει και βέβαια τον καλύπτει με την υποστήριξή του. Περίεργο…

Στο μεταξύ, οι ζημιές που προκαλεί ο Γιάννης Ραγκούσης με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του, καθημερινά παίρνουν και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Απορίας άξιο, πως ο «μοιραίος» αυτός άνθρωπος, κατορθώνει να πείθει, να «τυφλώνει» τον μαχητή για τα συμφέροντα του τόπου και του λαού, πρωθυπουργό μας;

Μήπως… μάγια του κάνει;

Αλλά ας επανέλθουμε στους ταξιτζήδες, οι οποίοι συνεχίζουν την πολυήμερη (17 ημέρες) απεργία τους, χάνοντας μεροκάματα και, αυξάνοντας τα χρέη τους για την απόκτηση των ταξί κλπ. Αυτό όμως είναι δικός τους λογαριασμός και αυτούς και μόνον αυτούς αφορά και ενδιαφέρει.

Εμάς μας ενδιαφέρουν κάποιοι, όχι όλοι ελπίζουμε, ανεγκέφαλοι και αχαρακτήριστοι συνάδελφοί τους που στρέφονται κατά των πολιτών, κατά του τουρισμού και των τουριστών, που ρίχνουν λάδια στους δρόμους για να προκαλέσουν ακόμη και ατυχήματα, που επιτίθενται σε κτίρια των ΜΜΕ για να τους κλείσουν το στόμα και να ασκήσουν λογοκρισία, που σπάζουν και ρημάζουν πολιτικά γραφεία, που "απαγορεύουν" στους ξένους τουρίστες που κάνουν οικονομίες και θυσίες μια ζωή για να έρθουν στην Ελλάδα, να δουν τον Παρθενώνα, το κορυφαίο μνημείο της αρχαιότητας και τα άλλα μνημεία, να χαρούν τις ομορφιές μας, τα νησιά μας, τα βουνά, τον ήλιο μας και άλλα πολλά, όπως το κλείσιμο δρόμων, λιμανιών, αεροδρομίων κλπ.

Αυτός δεν είναι αγώνας κύριοι εκτροχιασμένοι ταξιτζήδες. Είναι δράση αντεθνική (λυπάμαι που το λέω), γιατί, εκτός των άλλων δυσφημεί την χώρα μας παγκοσμίως και μάλιστα σε πολύ δύσκολες περιστάσεις.

Ο ευπρεπής και ευγενής πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος, ομολογεί εμμέσως, ότι έχει χάσει τον έλεγχο!

Όμως κάτι πρέπει να κάνει. Δεν μπορεί να διοικούν, να αποφασίζουν οι ανεκδιήγητοι και αχαρακτήριστοι εξτρεμιστές του κλάδου.

Κάτι πρέπει να κάνει...

Οι διοικούντες που χάνουν τον έλεγχο, και τους ξεφεύγουν τα ηνία, κάνουν το αυτονόητο…

Οι ταξιτζήδες με τις τελευταίες παραβατικές και παράνομες ενέργειές τους, χάνουν για να μην πω έχασαν το δίκαιό τους και έγιναν αντιπαθείς στους πάντες!

Αντιπαθείς σε Ελλάδα και εξωτερικό!

Απεργούν με άλλα λόγια και εναντίον τους...

Όσον αφορά τον κ. Παπανδρέου, ας αποφασίσει, επιτέλους, να βάλει τον κ. Ραγκούση στο πλοίο για την Πάρο...

Η ΕΡΤ

Επειδή πάντα ήθελα και θέλω να είμαι δίκαιος, αφήνω κατά μέρος τις επικρίσεις για τα στραβά, τα ανάποδα, τις ανορθογραφίες, τις ασυνταξίες κλπ. της ΕΡΤ, για να πω με έμφαση πως κάνει την καλύτερη, ακριβέστερη και δημοσιογραφικά ορθότερη ενημέρωση σχετικά με τα των ταξιτζήδων.

Μεταδίδει τα γεγονότα όπως είναι, στις πραγματικές τους διαστάσεις, χωρίς υπερβολές και στρεβλώσεις, όπως, δυστυχώς, κάνουν άλλα ιδιωτικά κανάλια.

Μπράβο.

Πάντως, καλό θα ήταν να διδαχθούν όλοι δημοσιογράφοι και "δημοσιογράφοι" τα σχετικά με την... επέτειο, διότι το χάλι συνεχίζεται!!