Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Οι επίορκοι εκατομμυριούχοι υπάλληλοι, οι «κλέφτες» που δεν εκδίδουν αποδείξεις και οι φοροφυγάδες



Δεκάδες,  εκατοντάδες, υπάλληλοι δημόσιοι, τραπεζικοί,  οργανισμών και εταιρειών δημοσίου,  ΔΕΚΟ κλπ. έχουν καταθέσεις, λογαριασμούς τεράστιων ποσών που φθάνουν ακόμη και πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Τεράστια ποσά που οι ενδιαφερόμενοι ουδέποτε δήλωσαν στην εφορία και βέβαια αδυνατούσαν και αδυνατούν να δικαιολογήσουν στο «πόθεν έσχες», έχουν ήδη εντοπισθεί και οι έρευνες των αρμοδίων αρχών συνεχίζονται.
Ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος προΐσταται των υπηρεσιών που ερευνούν το θέμα των επίορκων υπαλλήλων, μιλώντας στην τηλεόραση, ζήτησε να επιταχυνθεί η διαδικασία για την πλήρη διαλεύκανση των περιπτώσεων που ήδη οι έλεγχοι εντόπισαν και αποκάλυψαν, τονίζοντας ότι τα υπηρεσιακά και τα πειθαρχικά συμβούλια, τα οποία μέχρι τώρα κρίνουν τους επίορκους υπαλλήλους κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς και τελικά επιβάλλουν, όταν επιβάλλουν, ποινές που λίγο απέχουν από την αθώωση ή την απαλλαγή των υπαλλήλων που αποδεδειγμένα κατέστησαν επίορκοι προς ίδιον όφελος κλπ.
Μέχρι τώρα η υπηρεσία του κ. Ρακιντζή έχει εντοπίσει μερικούς δημόσιους υπαλλήλους με συνολικές καταθέσεις 25 εκατομμυρίων ευρώ, ποσά τα οποία δεν δικαιολογούνται από το «πόθεν έσχες» και βέβαια δεν είχαν δηλωθεί στην φορολογική αρχή.
Μόνο μία υπάλληλος των δικαστηρίων, νομίζω των διοικητικών δικαστηρίων, είχε καταθέσεις 8 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες δεν δικαιολογούντο από τον μισθό της και τα εν γένει έσοδά της.
Η κατάσταση αυτή έχει πάρει διαστάσεις και πολύ συχνά γίνονται ανακοινώσεις για υπαλλήλους που ζητούν χρήματα από τους πολίτες για να διεκπεραιώσουν τις απόλυτα νόμιμες υποθέσεις τους, για γιατρούς που ζητούν φακελάκια, για άλλους που βγάζουν τυφλούς ανθρώπους που έχουν αρίστη όραση και οδηγούν αυτοκίνητα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά.
Η διαφθορά στο δημόσιο και γενικότερα είναι απίστευτη γιατί για δεκαετίες οι αρμόδιες για την πάταξή τους αρχές αδιαφορούσαν ή έκαναν τα… στραβά μάτια και τα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια για λόγους συντεχνιακούς και άλλους (κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει) έριχναν τους επίορκους στα μαλακά, με αποτέλεσμα να επιστρέφουν στις θέσεις τους… νικητές και τροπαιούχοι μετά από λίγους μήνες ή ακόμη και ημέρες, για να συνεχίζουν να εκβιάζουν τους έντιμους πολίτες και να προκαλούν. Μόνον εύσημα δεν τους απένειμαν!
Τα συμβούλια αυτά έχουν χαρακτηριστεί ως το… «άλλοθι» των επίορκων υπαλλήλων.
Χαρακτηριστικό είναι, ότι ελάχιστοι από τους διεφθαρμένους λειτουργούς, έχουν οδηγηθεί στις φυλακές, μεταξύ των οποίων είναι και οι δύο ανώτερες υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, οι οποίες από τους εκβιασμούς και τις «μίζες» είχαν κάνει ατράνταχτες περιουσίες, πολυτελείς βίλες και άλλα πολλά.
Τις τελευταίες ημέρες έχουμε και άλλες δύο υπαλλήλους του ΕΟΤ αυτή τη φορά, και ο… Θεός να βάλει το χέρι του!
Άραγε τι άλλο έχουμε να δούμε…
Όμως, έχουμε και την φοροδιαφυγή που φθάνει, όπως υπολογίζει το υπουργείο οικονομικών, σε 40 – 45 δις. ευρώ ετησίως, ποσόν με το οποίο θα ήταν δυνατόν να καλυφθούν τα επείγοντα δημοσιονομικά ελλείμματα της χώρας και μέρος των χρεών μας. 
Υπάρχει όμως και η πληγή της μη έκδοσης αποδείξεων από πάρα πολλούς επαγγελματίες, εμπόρους, επιχειρηματίες και άλλους που έχει φθάσει σε ύψη δυσθεώρητα.
Οι πρωταγωνιστές στο «σπορ» αυτό εντοπίζονται στις τουριστικές περιοχές της χώρας, αλλά και οπουδήποτε αλλού, παντού.
Η μη έκδοση αποδείξεων αποτελεί κλοπή του πελάτη και του δημοσίου και επιπλέον μη εμφάνιση της πλήρους κίνησης των κερδών των «κλεφτών»  στις φορολογικές τους δηλώσεις, για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν έχουν εκδοθεί αποδείξεις για να εμφανισθούν και τα σχετικά κέρδη.
Για τους λόγους αυτούς η μη έκδοση αποδείξεων στους πελάτες, πρέπει να παταχθεί αμείλικτα και οι ένοχοι να οδηγούνται στον εισαγγελέα και να δικάζονται από τα αυτόφωρα Πλημμελειοδικεία.
Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς έδωσε εντολή για τη νομοθετική επίσπευση των διαδικασιών εκδίκασης των υποθέσεων των επίορκων υπαλλήλων από τα ποινικά δικαστήρια.