Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΝΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ...

· Κανένα μυστήριο με τις διαδηλώσεις.
· Τίποτα δεν είναι τυχαίο.
· Οι «γνωστοί άγνωστοι» είναι γνωστοί, όπως γνωστές είναι και οι προθέσεις τους, αλλά και αυτοί που τους στηρίζουν.
· Οι ταραξίες, οι αναρχικοί, οι κουκουλοφόροι, έχουν πολιτική κάλυψη που όλοι έχουμε διακρίνει καθαρά.
· Μέχρι την 3η Οκτωβρίου 2009 δεν υπήρχε πολιτική βούληση, εξαιτίας ίσως του πολιτικού κόστους για την «αποκουκούλωση» των κουκουλοφόρων και την αποτελεσματική πάταξη της έκνομης και, πολλές φορές, εγκληματικής δραστηριότητάς τους.
· Από την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009, η πολιτική βούληση υπάρχει και αυτό έχει ήδη αποδειχθεί κατά την πρώτη επέτειο του θανάτου του αθώου παιδιού, του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Αυτά, σαν παρατηρήσεις στο άρθρο του κ. Πάσχου Μανδραβέλη που δημοσιεύθηκε στην «Ελευθερία» της 10ης Δεκεμβρίου 2009.
Ακολουθούν μερικές σκέψεις και απόψεις, οι οποίες αποτελούν καθρέφτη της αντίληψης των γεγονότων από την κοινή γνώμη και πλήρη εικόνα που έχουν σχηματίσει για την όλη κατάσταση οι φιλήσυχοι, οι νομοταγείς οι νοικοκυραίοι, η ελληνική κοινωνία, το 99,9 % του λαού μας.
Ο κ. Μανδραβέλης απορεί για την ανάμιξη των ταραχοποιών, μετά τις επιθέσεις τους εναντίον της αστυνομίας και τις καταστροφές που προκαλούν και κατ’ επέκτασιν τις λεηλασίες, στα «μπλοκ» των νομοταγών πολιτών, με ιδιαίτερη προτίμηση σ’ εκείνα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Μην απορείτε κ. Μανδραβέλη.
Δεν υπάρχει τίποτα περίεργο, ούτε τυχαίο! Οι ταραχοποιοί παρεισφρέουν στα «μπλοκ» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. γιατί εκεί βρίσκουν κάλυψη και προστασία.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Άλλωστε η έμμεση πολιτική κάλυψη των κουκουλοφόρων και των ταραχοποιών, από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, είναι προφανής.
Ουδέποτε η ηγεσία και οι εκπρόσωποι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποδοκίμασαν ή καταδίκασαν την έκνομη δραστηριότητα των αναρχικών και των λοιπών ταραχοποιών.
Πάντοτε, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επίσημα διακήρυσσε : «Καταδικάζουμε τη βία», αποφεύγοντας να πάρει θέση έναντι των κατορθωμάτων των κουκουλοφόρων.
Αντίθετα, το συνονθύλευμα, οι συνιστώσες τάσεις και δυνάμεις (ποιες δυνάμεις;) των ουσιαστικά μηδενικών πολιτικών στοιχείων που συγκροτούν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α του κ. Αλέξη Τσίπρα, συστηματικά επικρίνουν και καταδικάζουν τις προσπάθειες των αστυνομικών αρχών να προστατεύσουν τη ζωή και τις περιουσίες των πολιτών.
Αυτός είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, στον οποίο είναι απορίας άξιο πως παραμένουν ακόμη στους κόλπους του, ο Φώτης Κουβέλης και μερικές άλλες αξιόλογες και ικανές πολιτικές προσωπικότητες.
Ευτυχώς ο ιστορικός ηγέτης της αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος έχει κατ’ επανάληψιν αποδοκιμάσει την τακτική και την πολιτική του κ. Τσίπρα, ενώ ένας άλλος ηγέτης, ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος έκανε το λάθος να ανακαλύψει, να αναδείξει και να προωθήσει, στην ηγεσία τον Αλέξη Τσίπρα, μετανοιωμένος για τις λανθασμένες επιλογές του και έχοντας τύψεις για την προώθηση στην προεδρία του Τσίπρα που έχει πλέον «ξεσαλώσει» και υπερβεί κάθε όριο στην προσπάθειά του να γίνει… πολιτική προσωπικότητα, κινείται τώρα με σκοπό να ανατρέψει τα πράγματα και να βγάλει το κόμμα από το χάλι που έχει καταντήσει, ακόμη και να το διαλύσει και στη συνέχεια να προχωρήσει στη δημιουργία μιας νέας υγιούς πολιτικής παράταξης με σαφείς προσανατολισμούς και, βέβαια, χωρίς την συμμετοχή στοιχείων, που στερούνται λαϊκού ερείσματος, στοιχείων χωρίς λαϊκή και πολιτική βάση, χωρίς πολιτικό προσανατολισμό, όπως είναι πολλά από τα στοιχεία που περικλείει στους κόλπους του ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α του κ. Τσίπρα, τα οποία τον οδηγούν σε γελοιοποίηση και διάλυση.
Αυτά, σαν παρατηρήσεις στο άρθρο του κ. Μανδραβέλη που βέβαια για μια ακόμη φορά, διακρίνεται, για το μεστό περιεχόμενο του, την ωριμότητα σκέψης του συντάκτη του και την άριστη δημοσιογραφική του αρχιτεκτονική.