Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Τα χρήματα της ΕΡΤ πετάνε με... σοσιαλιστικά φτερά


Φθάσαμε λοιπόν σε σημείο απίστευτο!
Φθάσαμε σε σημείο που δεν έχουν φθάσει ούτε υπανάπτυκτες αφρικανικές χώρες και δικτατορίες!
Που φθάσαμε λοιπόν;
Είναι απίστευτο, αλλά αληθινό πέρα για πέρα.
Ο υπουργός Ενέργειας Περιβάλλοντος κλπ. κ. Παπακωνσταντίνου, γνωστός για άστοχες, ακατανόητες και άσκοπες ενέργειές του στο θέμα της οικονομικής μας κρίσης και για το «χαντάκωμά» μας, αναπτύσσει τώρα ανάλογη δραστηριότητα και στο νέο υπουργείο που, ατυχώς, του ανατέθηκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου συνεχίζοντας την πολιτική της προκατόχου του κ. Μπιρμπίλη (της κυρίας με το σακίδιο), στο «καπέλωμα» των συνεργατών του υφυπουργών και στην απραξία, αφού επί μια διετία «ξεχαρβάλωσε» τη νοσούσα ήδη σοβαρά από την εξαετή λαίλαπα της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Αλογοσκούφη οικονομία μας, ανέλαβε τώρα, από τη νέα του θέση, να διαλύσει την ΕΡΤ, εκτελώντας, κατά κάποιον τρόπο, τον… θεάρεστο και…. φιλολαϊκό σχεδιασμό, τον εμπνευσμένο σχεδιασμό του αλήστου μνήμης Ηλία Μόσιαλου!
Και να εξηγηθούμε.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου παίρνει τα χρήματα της ΕΡΤ, τις ανταποδοτικές συνδρομές που πληρώνουμε όλοι, μέσω της ΔΕΗ, που πληρώνουν ακόμη και τα αντλητικά συγκροτήματα των αγροτών και των ξωμάχων, για να τα… επενδύσει, να τα διαθέσει παράνομα, στην… Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Μάλιστα, ο κ. Παπακωνσταντίνου, υπουργός της κυβέρνησης του κ. Λουκά Παπαδήμου, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, παίρνει τα λεφτά με τα οποία εμείς, ο λαός, χρηματοδοτούμε ανταποδοτικά την ΕΡΤ, το δικό μας δημιούργημα, για να τα δώσει στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, παραβιάζοντας, όχι μόνον τους ελληνικούς νόμους αλλά και το ευρωπαϊκό δίκαιο!
Για να γίνουμε σαφέστεροι μεταφέρουμε αυτούσια την παράγραφο 2 της εξώδικης δήλωσης της ΠΟΣΠΕΡΤ, δευτεροβάθμιας οργάνωσης των εργαζομένων στην ΕΡΤ της 27/12/2011, προς την κυβέρνηση, τη διοίκηση της ΕΡΤ, τα κόμματα και κάθε αρμόδιο, η οποία έχει ως εξής :


«Ακρογωνιαία οικονομική, κοινωνική αλλά και νομική υποχρέωση της ΕΡΤ α.ε. ήταν και παραμένει η δεσμευτικά ορισθείσα από τον Νόμο 1730/1987 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, όπως αυτή αποτυπώνεται στο άρθρο 14 παρ. 2 (Πόροι – Απαλλοτριώσεις) : « Οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές της ΕΡΤ-ΑΕ αποβλέπουν στην εκπλήρωση των στόχων της Δημόσιας Υπηρεσίας, εξυπηρετούν τις δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες της κοινωνίας και αποτελούν παράγοντας της διασφάλισης της πολυφωνίας. Στην ΕΡΤ - Α.Ε. επιβάλλεται η υποχρέωση κάλυψης του συνόλου του πληθυσμού της χώρας, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό. Τα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα της ΕΡΤ-Α.Ε. απευθύνονται σε όλα τα τμήματα του πληθυσμού, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες ειδικών κοινωνικών κατηγοριών, χωρίς να επηρεάζονται από το βαθμό θεαματικότητας και ακροαματικότητας των εκπομπών που προορίζονται γι΄ αυτές. Ως αντιπαροχή για το δικαίωμα λήψης των παραπάνω εκπομπών ορίζεται και εισπράττετε από την ΕΡΤ- ΑΕ, στην οποία και περιέχεται ανταποδοτικό τέλος (εισφορά).»



Δυστυχώς, ο χώρος δεν επιτρέπει την δημοσίευση ολόκληρης της εξώδικης δήλωσης, η οποία περιλαμβάνει ατράνταχτα στοιχεία για την πολιτική και τον τρόπο διοίκησης της ΕΡΤ και για την κατάσταση που αυτή βρίσκεται τώρα.
Ωστόσο, αξίζει να παραθέσουμε μερικά αποσπάσματα από την επιστολή της εκπροσώπου των δημοσιογράφων της ΕΡΑ κ. Βασιλείας Ζερβού, στον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για την ΕΡΤ, συνάδελφό κ. Παντελή Καψή.
Η επιστολή στάλθηκε στις 27/12 /2011 και μεταξύ άλλων τονίζει :



«Να που φτάσαμε στα Χριστούγεννα, στην Πρωτοχρονιά και ακόμα βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο που ήμασταν το καλοκαίρι. Τότε που ο προκάτοχός του κ. Καψή έκανε εκείνες τις περιβόητες ανακοινώσεις για την τύχη της ΕΡΤ.
Και τι έγινε από τότε; Έγιναν στάσεις, έγιναν απεργίες 24ωρες, 48ωρες, έγινε και διάλογος, έγιναν συναντήσεις με τα κόμματα, γράφτηκαν τροπολογίες, υπογράφτηκαν οι τροπολογίες από 150 βουλευτές που συμφωνούσαν με τα αιτήματά μας.
Μέχρι και ο υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος «πείστηκε» και έφερε μια άλλη τροπολογία στη Βουλή.
Δεν πέρασε όμως ούτε μια ώρα και την πήρε πίσω. Γιατί την πήρε πίσω; Μεγάλο κεφάλαιο και αυτό.»



Και πιο κάτω :



"Πραγματικά η εντολή είναι εκτέλεση της ΕΡΤ και του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Τα ξέρετε καλύτερα κύριε Υπουργέ και από τον ΔΟΛ, και το άλλο το συγγενικό συγκρότημα τον ΠΗΓΑΣΟ, και στην Ελευθεροτυπία, και τον ΑΛΤΕΡ, ότι δεν έχει τελειωμό, η σφαγή. Όμως αν χτυπηθεί η ΕΡΤ, αν εκτελεστεί η ΕΡΤ, η σφαγή στα υπόλοιπα θα γίνει πιο ομαλά. Αυτό είναι τελικά το σχέδιο;
Εσείς αυτό το όνειρο έχετε για την καριέρα σας; Να εκτελέσετε και να σφαγιάσετε τον χώρο που υπηρετήσατε; Με αυτή την ιστορία θα γράψετε τον επίλογο της καριέρας σας;"


Και καταλήγει :



«Σας μεταφέρω και τον τρόμο που ζουν κάποιοι συνάδελφοι που βρίσκονται στην ηλικία μεταξύ των 53-55 και οι οποίοι θα βγουν ταπεινωμένοι σε «αχρηστία» με την εθελουσία.
Παρεμπιπτόντως Σ’ αυτή την ηλικία δεν πρέπει να βρίσκεστε και εσείς κ. Υπουργέ;
Και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπαδήμος;
Θα σας μεταφέρω και την αγωνία όλων μας για όλα αυτά που θα εφαρμοστούν σε λίγες ημέρες. Το Ενιαίο Μισθολόγιο, η κατάργηση των ΣΣΕ. Και θα επισημάνω ότι, επί των ημερών σας, θα το γράψει η ιστορία, πως οι Δημοσιογράφοι έγιναν Δημόσιοι Υπάλληλοι.
Ζητάμε διάλογο να ακούσετε αυτά που έχουμε να σας πούμε. Για το πώς η ΕΡΤ θα γίνει πραγματικά Δημόσια Τηλεόραση. Αν έχετε και εσείς κάποια σκέψη στο μυαλό σας καλέστε μας να την κουβεντιάσουμε.»



Κλείνοντας όμως το θέμα, παραθέτουμε μερικές αράδες από κείμενο του συναδέλφου κ. Γιώργου Παπαζαχαρίου για τον περίφημο εξορθολογισμό της ΕΡΤ :



«Τα μάθατε τα νέα; Ο Εξορθολογισμός στην ΕΡΤ συνεχίζεται !!! Αυτό ισχυρίστηκε την περασμένη Πέμπτη στην βουλή ο πρώην συνάδελφος στο ΔΟΛ και νυν Υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής . Τί σημαίνει κατ΄αυτόν εξορθολογισμός; Η μείωση του αριθμού των συμβασιούχων,την οποία η κυβέρνηση δεν την χρεώνεται ως απόλυση αλλά ως λήξη της συνεργασίας. Η μείωση των μισθών των εργαζομένων στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, που εάν εφαρμοσθεί το ενιαίο μισθολόγιο θα αγγίξει τα όρια του στραγγαλισμού... Η προσπάθεια μεταφοράς του πλεονάσματος της ΕΡΤ-που αιμοδοτείται από τους πολίτες μέσω του ανταποδοτικού τέλους -στην μάυρη τρύπα του Υπουργείου Οικονομικών, για να επικαλούνται εκ των υστέρων την συρρίκνωση της Δημόσιας Τηλεόρασης, λόγω των ... ελλειμμάτων της.
Αυτό δεν είναι νοικοκύρεμα κύριε Καψή , αυτό είναι συνειδητή απαξίωση της Δημόσιας Ραδιοτηλέορασης εν καιρώ κρίσης ...»



Σ’ αυτό το χάλι έφεραν την ΕΡΤ, οι δήθεν σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι επί δύο χρόνια, αντί να διορθώσουν το «μπάχαλο» της ΝΔ, εξάρθρωσαν τα πάντα, κατά τρόπον… σοσιαλιστικό!!
Κι εμείς (μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων) που τους είχαμε πιστέψει, τι κάνουμε τώρα;
Τι άλλο να κάνουμε, από το να ζητήσουμε συγγνώμη πρώτα, από όλους όσους υφίστανται τα… σοσιαλιστικά δεινά και μετά από τον εαυτό μας!