Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Διαφωνίες και αντιδράσεις σύγχρονου τύπου…


Διαφωνία δημόσια μέσω της ΝΕΤ, το πρωί της Δευτέρας 26ης Μαρτίου, μεταξύ του δημάρχου Καλλιθέας κ. Κώστα Ασκούνη και του καλού και καταξιωμένου συναδέλφου κ. Σταύρου Λυγερού, για την απόφαση του δημάρχου και των άμεσων συνεργατών του, να μη γίνει μαθητική παρέλαση την 25η Μαρτίου στην Καλλιθέα και γενικότερα για τις παρελάσεις, τα έκτροπα και τα μέτρα που λαμβάνονται για την πρόληψή τους.

Η διαφωνία πάνω στο θέμα εκδηλώθηκε και εκφράσθηκε μέσα σε πλαίσια ευπρέπειας, ευγένειας, σεβασμού των απόψεων της άλλης πλευράς, χαμηλών τόνων και γενικώς κρατήθηκε σε υψηλό πολιτιστικό επίπεδο, προς τιμήν και των δύο διακεκριμένων και διαφωνούντων συνομιλητών.

Ήταν ένας διάλογός ανθρώπων πολιτισμένων, ένας διάλογος χωρίς εντάσεις και φωνές, όπως τελευταία μας έχουν συνηθίσει άλλοι διαφωνούντες συνομιλητές.

Και στους δύο, προτού να μπούμε στο κυρίως θέμα, αξίζει ένα ειλικρινές ΕΥΓΕ!

Λοιπόν, ο δήμαρχος Ασκούνης δικαιολόγησε την απόφασή του και των συμβούλων της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, να μη γίνει η μαθητική παρέλαση, η οποία έγινε, όπως έγινε, με πρωτοβουλία των γονέων και κηδεμόνων, από τον φόβο θλιβερών επεισοδίων σε μια εθνική επέτειο και από, όχι πληροφορίες όπως είπε ο δήμαρχος, αλλά από έγγραφα στοιχεία, από ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) των περιφερειών Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης, να κατέβουν με «πανό» κλπ. στην μαθητική παρέλαση της Καλλιθέας.

Ο δήμαρχος Ασκούνης έχοντας προφανώς υπόψιν του και το προηγούμενο της μαθητικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας, την παραμονή της εθνικής μας επετείου, στις 24 Μαρτίου, κατά το οποίο συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ (δηλαδή των καθηγητών της Μέσης Εκπαίδευσης)… εν αγαστή συμπνοία με κάποιους «μαχητικούς» αριστεριστές (σ.σ. εγώ πιστεύω ότι και με οργανωμένα στοιχεία του γνωστού πολιτικού κέντρου που μάλιστα, ακόμη και μέσα στη Βουλή, δεν διστάζει να υποστηρίζει ή να δείχνει υποστηρικτική ανοχή στους γνωστούς ταραξίες), εφοδιασμένοι με τα γνωστά και απαραίτητα «σύνεργα», όπως πανό κλπ., επιχείρησαν μαχητικά να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στην συμβολή της λεωφόρου Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου για να μπουν στην Πανεπιστημίου όπου γινόταν η μαθητική παρέλαση και να… επιτελέσουν τους σκοπούς, τους στόχους τους, το έργο τους, που ήταν η διάλυση της παρέλασης και τα παρεπόμενά (!), αποφάσισε την ματαίωση της μαθητικής παρέλασης στην πολυάνθρωπη Καλλιθέα.

Αυτή ήταν η ξεκάθαρη άποψη του Κώστα Ασκούνη, ο οποίος ξεκάθαρα τη διατύπωσε στην τηλεόραση.

Από την άλλη πλευρά, ο άξιος και ικανός συνάδελφος Σταύρος Λυγερός, με απόλυτη ειλικρίνεια, αλλά, κατά τη γνώμη μου, πιθανόν λόγω της ηλικίας μου, όχι και με την ανάλογη σαφήνεια, διαφώνησε με την απόφαση του δημάρχου Καλλιθέας, υποστηρίζοντας «μοντέρνους» τρόπους διαφωνίας ακόμη και πάνω σε εθνικά θέματα, όπως είναι οι εθνικές εορτές και οι παρελάσεις τους.

Οι καιροί άλλαξαν και αλλάζουν και κατά συνέπειαν αλλάζουν και οι τρόποι αντίδρασης και διαφωνίας ακόμη και σε εθνικά θέματα, γίνονται σύγχρονοι, και οι διάφορες τάξεις, οι διάφορες ομάδες πολιτών αντιδρούν σύμφωνα με τις σημερινές, τις σύγχρονες περιστάσεις. Αυτά, είναι πιθανόν να μην τα αντιλαμβανόμαστε πλήρως εμείς οι γέροι.

Βέβαια, ο καλός συνάδελφος δεν μας είπε αν οι μοντέρνοι, οι σύγχρονοι τρόποι αντίδρασης, διαφωνίας, δικαιολογούν και επιτρέπουν τη δημιουργία εκτρόπων, προπηλακισμών, βιαιοτήτων, γιαουρτωμάτων κλπ. και ρεζιλέματος της χώρας στον κόσμο ολόκληρο, με την αντεθνική, την βάρβαρη και βάναυση αμαύρωση των εθνικών μας εορτών.

Ακόμη ο κ. Λυγερός, ο οποίος διαθέτει λογική και ικανότητα να κρίνει και να σχολιάζει τα γεγονότα, δεν μας είπε αν η εθνική μας υπερηφάνεια, η υπερηφάνεια των ελλήνων και της Ελλάδας, είναι ανεκτό να γίνεται η χλεύη ακόμη και εκείνων που πήραν σκληρές απαντήσεις από τους έλληνες, όταν επιβουλεύτηκαν τις ελευθερίες τους και την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και την ελευθερία της πατρίδας τους! Δεν μας είπε αν κάποιοι μπορούν να προπηλακίζουν ακόμη και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Καλόν θα ήταν να μας πει κάτι και γι’ αυτά ο συνάδελφος Σταύρος Λυγερός.

Και πάλι ο Ραγκούσης

Ο Γιάννης Ραγκούσης, υπουργός αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας τώρα (με ανύπαρκτες ευτυχώς αρμοδιότητες, πλήρως… παροπλισμένος και… αφοπλισμένος!), επιχειρεί πάλι να υπονομεύσει και να ανατρέψει το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, στο οποίο κατάφερε να βρει τη χρυσή τομή ο τωρινός υπουργός Μεταφορών κλπ. κ. Μάκης Βορίδης, λαμβάνοντας υπόψιν και τον επιτυχημένο σχεδιασμό του κ. Ρέπα, το οποίο επίσης είχε υπονομεύσει και ανατρέψει.

Τώρα, ο Ραγκούσης (υπενθυμίζουμε ο δημιουργός του «Καλλικράτη» που διέλυσε τον ιστό της τοπικής αυτοδιοίκησης που «ανακάτεψε» απελπιστικά τη διοικητική δομή της χώρας και στέρησε από τους Δήμους ακόμη και τη δυνατότητα αποκομιδής των απορριμμάτων, έφθασε να ζητά από το υπουργικό συμβούλιο την ανάκληση της απόφασής του για την έγκριση του νομοσχεδίου Βορίδη για τα ταξί και να προτρέπει και το νέο αρχηγό του κ. Βενιζέλο να πιέσει την κυβέρνηση για να μην ρυθμιστεί το θέμα που εξαιτίας του ταλαιπωρεί τη χώρα κοντά τρία χρόνια!

Κλείνοντας, να θυμίσουμε στον Ραγκούση που αν τολμήσει να είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, θα φάει μαύρο με την ψυχή του, ότι για την ζημιά στη χώρα, κατά την περσινή τουριστική περίοδο υπεύθυνοι δεν είναι μόνο οι ταξιτζήδες (εγώ δεν τους συμπαθώ και πολύ), αλλά κυρίως, για να μην πω αποκλειστικά, αυτός με τα τερτίπια του.

Οι ταξιτζήδες που ελπίζω τώρα να έχουν βάλει μυαλό, απλώς υπήρξαν υπερβολικοί, αντέδρασαν, σε πολλές περιπτώσεις με απαράδεκτες υπερβολές.

Αυτή είναι η αλήθεια κ. Ραγκούση, όπως η αλήθεια είναι, ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει και τώρα αρχηγός είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος και όχι ο… «προστάτης» σας, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος με κάτι επιλογές συνεργατών και υπουργών του, σαν τη δική σας, απέτυχε, παρά τον αγώνα που έκανε με αυταπάρνηση και θυσίες, στο διετές έργο του και παρέδωσε την εξουσία!

Αυτά κ. Ραγκούση και φρόνιμα γιατί στην πλατεία Κλαυθμόνος μαζεύονται και διαμαρτύρονται δήμαρχοι και υπάλληλοι «Καλλικρατικοί» που έχουν μείνει απένταροι εξαιτίας σας!