Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ






Στρεβλή αντίληψη της αναδιοργάνωσης και του εξορθολογισμού και των τρόπων που επιτυγχάνονται, έχουν προφανώς ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας και οι στενοί συνεργάτες του, καθώς και ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τα Μ.Μ.Ε και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Αυτό τουλάχιστον έδειξαν με τις ενέργειές τους στην περίπτωση της ΕΡΤ που ξεσήκωσαν τον λαό εναντίον της κυβέρνησης, αποδοκιμάσθηκαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στο εξωτερικό.

Δηλαδή: Πονάει κεφάλι, το κόβουμε αντί να βρούμε το φάρμακο της θεραπείας του πονοκέφαλου και ψάχνουμε για νέο «κεφάλι» για να βάλουμε στη θέση του κομμένου. Βλέπετε πως τα «κεφάλια» τα ανακαλύπτουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις και τα «τοποθετούν» στους διάφορους οργανισμούς και οι ίδιοι οι εκάστοτε κυβερνώντες, αντί να μέμφονται εαυτούς για τις αποτυχίες και τα φιάσκα, ρίχνουν τα βάρη σε άλλους, κατηγορούν άλλους, τα ίδια τα άμυαλα και ανίκανα «κεφάλια» που αυτοί επέλεξαν και διόρισαν!

Οι σπατάλες του χρήματος της ΕΡΤ με τους διορισμούς δεκάδων συμβούλων της διοίκησης που ποτέ δεν μας εξήγησε κανείς ποιο ακριβώς ήταν τα αντικείμενο της «εργασίας» τους και τι ακριβώς συμβούλευαν τα αφεντικά τους (μήπως τον τρόπο να σπαταλούν και να σκορπίζουν τα χρήματα του ελληνικού λαού;) και οι απίστευτοι μισθοί που καταβάλλονταν σε ευνοούμενους ημετέρους λειτουργούς όλων των κατηγοριών του προσωπικού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, βάρυναν τις εκάστοτε διοικήσεις, κυρίως δε τις διοικήσεις που διόρισε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το ΠΑΣΟΚ που την διαδέχθηκε ήταν άμοιρο ευθυνών, γιατί δεν φρόντισε τουλάχιστον να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση, αλλά αδιαφόρησε, την ανέχθηκε και την επαύξησε.

Τα σκάνδαλα αυτά, οι απίστευτες αμοιβές που άλλωστε έχουν δημοσιευθεί επωνύμως και στον τύπο και συνεχίζουν να κάνουν τον γύρο των ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, εκκρεμούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Έλεγα και θα το επαναλάβω, ότι ένοχος δεν είναι μόνο αυτός που δίνει, που σκορπίζει αλόγιστα και σκανδαλωδώς χρήματα που δεν είναι δικά του, πολύ περισσότερο όταν είναι του δημοσίου, του ελληνικού λαού, αλλά και εκείνος ο ευνοούμενος που τα παίρνει, ενώ πολύ καλά γνωρίζει πως το ύψος των αμοιβών για τις υπηρεσίες που προσφέρει είναι εξωφρενικό, παράλογο, σκανδαλώδες, ανήθικο και παράνομο γιατί είναι υψηλότερο ακόμη και των απολαβών του προέδρου της Δημοκρατίας!

Είναι εξωφρενικό να αμείβονται οι αμέτρητοι «σύμβουλοι» που δεν πρόσφεραν ούτε και προσφέρουν απολύτως καμιά υπηρεσία με ποσά σκανδαλώδη και οι εργαζόμενοι σκληρά δημοσιογράφοι και οι λοιποί λειτουργοί να παίρνουν μισθούς που δεν επαρκούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών τους.

Έχω πείρα του θέματος. Δούλεψα στη δημόσια ραδιοφωνία  σε θέσεις συντάκτη, υπεύθυνου και προϊσταμένου ύλης και αρχισυντάκτη  των δελτίων ειδήσεων, 18 ολόκληρα χρόνια με αμοιβή την οριζόμενη από τις συλλογικές συμβάσεις και για να ζω εγώ και η οικογένεια μου αξιοπρεπώς αναγκαζόμουν να εργάζομαι και σε μεγάλη εφημερίδα της εποχής. Δηλαδή δουλειά πάνω από 12 ώρες το 24ωρο και μάλιστα ώρες... βάρβαρες.
Δουλειά μέχρι τα μεσάνυχτα και περισσότερο και την επομένη από τα ξημερώματα!

Αυτή είναι η αλήθεια. Έτσι δουλεύαμε εμείς  οι πραγματικοί δημοσιογράφοι, οι φιλότιμοι, οι έντιμοι, οι μη ευνοούμενοι εργάτες της γραφίδας. Δουλειά και τα Σαββατοκύριακα!

Έτσι δουλεύουν και τώρα οι πολλοί δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, η μεγάλη πλειοψηφία τους που αμείβονται με περίπου 1.000 ευρώ μηνιαίως.
Και οι ευνοούμενοι των διοικήσεων και των «κεφαλών» των εκλεκτών των εκάστοτε καταστάσεων, κολυμπούν στο χρήμα και κοροϊδεύουν την κοινωνία.

Οι... σύμβουλοι δεν εύρισκαν καρέκλες για να καθίσουν για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους και γι’ αυτό προτιμούσαν να επισκέπτονται μόνο το ταμείο τις ημέρες των πληρωμών.

Αφήστε πια τα όργια με τις λεγόμενες εξωτερικές παραγωγές, τα όργια της σπατάλης του χρήματος του λαού.

Γι’ αυτά όλα έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη και ο αρμόδιος εισαγγελέας θα τα δώσει σύντομα στη δημοσιότητα, αν και πολλά προ πολλού έχουν διαρρεύσει στον τύπο και εξακολουθούν να διαρρέουν ακόμη και στο διαδίκτυο.

Και για να μην πολυλογούμε.
Ναι κ. πρωθυπουργέ. Η ΕΡΤ είχε και έχει ανάγκη νοικοκυρέματος, εξορθολογισμού, αναδιοργάνωσης, σφιχτού ελέγχου των δαπανών της και αποκατάστασης των αδικιών σε βάρος εκείνων που εργάζονται.

Οι απολύσεις λειτουργών που δίνουν στο κοινό την ενημέρωση, λειτουργών της ελευθεροτυπίας και αυτής της ίδιας της δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες.
Τέλος κ. Σαμαρά, η ΕΡΤ μπορεί να σωθεί και να συνεχίσει την μακρά ενημερωτική, πολιτιστική και ψυχαγωγική της πορεία, με σωστά, με εύστοχα μέτρα που θα λαμβάνονται ενώ αυτή θα είναι σε πλήρη λειτουργία και όχι με μαύρες οθόνες και ραδιοφωνική βουβαμάρα.

Τώρα που βάλατε λίγο νερό στο κρασί σας και μειώσατε την κάπως δικαιολογημένη πολύ σκληρή στάση σας, πάρτε με ψυχραιμία τις σωστές αποφάσεις.

Έτσι θα προσφέρετε μεγάλες υπηρεσίες στο ελληνικό έθνος, στον απανταχού ελληνισμό. Μπορείτε κ. Σαμαρά, γιατί είστε έντιμος, ικανός, και γενναίος.
Κι εσείς κύριοι Βενιζέλο και Κουβέλη αφήστε τα λόγια και προχωρήστε, επί τέλους, σε πράξεις. Αυτό είναι το καθήκον σας.