Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Μνημόνιο, Δανειακή Σύμβαση και Πολιτικές ή Νομικές καταγγελίες!!



Προφανώς παίζουν κάποιοι με τις λέξεις και μας κοροϊδεύουν! Παίζουν με τις λέξεις εις βάρος μας βέβαια, εις βάρος του λαού που κυριολεκτικά έχει ξεζουμισθεί και, συνεχίζει να ξεζουμίζεται για να ανταποκριθεί η χώρα στις υποχρεώσεις της για την εφαρμογή του περίφημου μνημονίου της «τρόικα» και  γενικώς της δανειακής σύμβασης με τους… φίλους μας τοκογλύφους που μας χρηματοδοτούν για να μας… σώσουν!
Τώρα ποιον θέλουν να σώσουν, εμάς ή τον εαυτό τους από την κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη και τις «δαγκάνες» της κυρίας Μέρκελ, είναι θέμα που χρειάζεται μεγάλη συζήτηση.
Οι ξένοι δανειστές μας ωστόσο, ενδιαφέρονται, όπως είναι φυσικό για τα δικά τους συμφέροντα, εμείς όμως τι κάνουμε; Εμείς έχουμε πολιτικές παρατάξεις που μάλιστα κατέρχονται και στις νέες εκλογές της 17ης Ιουνίου, μερικές από τις οποίες έχουν ταχθεί υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη, δηλαδή στο ευρώ, με κάποιες βελτιωτικές αναδιαπραγματεύσεις του μνημονίου βέβαια, ενώ άλλες απορρίπτουν διαρρήδην το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, αλλά επιθυμούν, όπως ισχυρίζονται, ειλικρινά ή υποκριτικά, την παραμονή μας στο ευρώ!
Οι δεύτερες «αντιμνημονιακές» θα έλεγα πολιτικές παρατάξεις, με αερολογίες, πομφόλυγες, μισόλογα και επιχειρήματα που δεν αντέχουν σε καμιά απολύτως κριτική, ούτε την πιο επιεική, πάντοτε υπεκφεύγουν ή καλύτερα αποφεύγουν να απαντήσουν στο ερώτημα : «το μάρμαρο ποιος θα το πληρώσει; Τους μισθούς, τις συντάξεις και τις άλλες υποχρεώσεις της χώρας στο εσωτερικό και εξωτερικό ποιος θα τις καλύψει; Τι θα φάμε αύριο;»
Τι θα γίνει λοιπόν, όταν μετά τη μονομερή καταγγελία μνημονίου και σύμβασης, οι δανειστές μας κλείσουν τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης;
Η παράταξη όμως που ευθέως στρέφεται υπέρ της καταγγελίας μνημονίου και δανειακής σύμβασης δεν έχει καταλήξει σε οριστικές, σε τελικές αποφάσεις σχετικώς με τις ενέργειες, στις οποίες θα προχωρήσει στην περίπτωση που ο λαός θα της έδινε την εξουσία.
Δεν έχει καταλήξει στις αποφάσεις για τους τρόπους που θα καλύψει τα τεράστια κενά που θα δημιουργηθούν από το κλείσιμο της στρόφιγγας και επιπλέον πως θα τερματίσει τις απώλειες των εισοδημάτων και στη συνέχεια πως θα αποκαταστήσει τις απώλειες αυτές, πως θα πατάξει την ύφεση και την ανεργία και πολλά άλλα.
Είναι πάντως να γελάει κανείς τόσο με τα επιτεύγματα του προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και επίδοξου πρωθυπουργού μας κ. Τσίπρα, στην Ευρώπη που περιόδευσε, όσο και με τα σχέδια του κόμματος αυτού για την καταγγελία του μνημονίου και την εξεύρεση χρημάτων για την κάλυψη των κενών που θα δημιουργούσε η διακοπή της δανειακής χρηματοδότησης της «τρόικα».
Τα διάφορα πρωτοκλασάτα στελέχη του Τσίπρα, ανακοινώνουν στον ελληνικό λαό διάφορα πράγματα που μόνον σοβαρά δεν είναι.
Ακούμε τις τελευταίες ημέρες πολλά αλλοπρόσαλλα και… κουλά, από τα διάφορα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που γυρίζουν ανά τας ρύμας και τας αγυιάς…, σε γειτονιές και συνοικίες, σε πόλεις και χωριά.
Μετά το περίφημο «Ολαντρέου» του Τσίπρα στο Παρίσι, μετά την πρωτοφανή αυτήν γκάφα που δυσαρέστησε έναν ισχυρό και σταθερό φίλο της Ελλάδας, τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, από το οποίο… έφαγε πόρτα, όπως άλλωστε και από πολλούς άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και πολλές προσωπικότητες, ήρθε η σειρά των συνεργατών στελεχών του, στο εσωτερικό, να λένε διάφορες αρλούμπες που προκαλούν, εκτός από γέλια, και λύπη, διότι οι πάντες πλέον αντιλαμβάνονται ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στερείται προγράμματος και κοροϊδεύει όλους μας, χωρίς να αναλογίζεται την τραγική, την τραγικότερη από την σημερινή θέση, που θα φέρει την πατρίδα και τον λαό, με την τακτική του αυτήν.
Οι κύριοι Σκουρλέτης, Λαφαζάνης, Στρατούλης, Βούτσης, Μπαλάφας, Σταθάκης, ηγετικά στελέχη και άμεσοι συνεργάτες του κ. Τσίπρα και, δυστυχώς, ο σεβαστός σε όλους μας εθνικός μας ήρωας (ναι εθνικός μας ήρωας) Μανώλης Γλέζος, καθημερινά μας λένε πράγματα αντιφατικά και βέβαια ελάχιστα ή καθόλου σοβαρά.
Ακούμε για επιβολή φορολογίας μηνιαίας ή ετήσιας άγνωστον, σε εισοδήματα 20.000 ή 50.000 ευρώ, μηνιαίων ή ετησίων, επίσης άγνωστον!
Άλλα νεφελώδη, ασαφή και αντιφατικά μας λέει ο ένας και άλλα ο άλλος, κι εμείς γελάμε για να μην κλάψουμε.
Προχθές όμως μας βγήκε και άλλο… φασόλι από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Ο κ. Δραγασάκης μας συνέστησε να μην ανησυχούμε, διότι η μονομερής καταγγελία του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, θα είναι πολιτική και όχι νομική!!
Εδώ εκτός από τα γέλια θα μπορούσε κανείς να εκφράσει και την λύπη του για την δήλωση του κ. Δραγασάκη, ο οποίος είναι σοβαρός και ικανός πολιτικός που, δυστυχώς χάνει την σοβαρότητά του, στην προσπάθειά του να καλύψει τις ανακολουθίες και τις ανευθυνότητες του προέδρου του κ. Τσίπρα.

Ο ΑΚΗΣ
Ο μέγας Άκης, βουτηγμένος μέχρι τον λαιμό στην διαφθορά, τα σκάνδαλα, τις δωροδοκίες και τις καταχρήσεις τεράστιων ποσών, απίστευτων εκατομμυρίων ευρώ, ήθελε, κατά τα γραφόμενα του, να ιδρύσει πολιτικό όμιλο σκέψης και ινστιτούτο πολιτικής παραγωγής για να επανέλθει στην εξουσία ως οικονομικός παράγων.
Μήπως άραγε ήθελε να συγκροτήσει όμιλο ή ινστιτούτο εκπαίδευσης καταχραστών και κλεφτών του δημόσιου χρήματος.

Η ΜΑΛΤΑ
Μας πέρασε η Μάλτα στη ναυτιλία, όσον αφορά τη σημαία. Ερχόμαστε, δεύτεροι και ξέρετε γιατί;
Γιατί κυρίως οι φωστήρες του ΠΑΣΟΚ κατάργησαν το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και σκόρπισαν τις υπηρεσίες του σε τρία διαφορετικά υπουργεία!
Με γεια μας…