Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Μωραίνει κύριος…Περίεργα και δυσνόητα πράγματα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, στον ΛΑΟΣ.
Γνωρίζω τους αγώνες του Καρατζαφέρη, δεκαετίες τώρα, όχι μόνον στον πολιτικό τομέα, αλλά και σε άλλους, όπως τον καλλιτεχνικό και το δημοσιογραφικό και επίσης γνωρίζω ότι ο Γιώργος σημείωσε απόλυτη επιτυχία με ό,τι καταπιάστηκε.
Τον γνωρίζω από έφηβο, όταν ήταν δεξιός… βασιλόφρων και όποιος τον έπαιρνε τηλέφωνο, μετά το κουδούνισμα άκουγε : «του αητού ο γιος, πάει αυτός εμπρός και στην δόξα αυτός μας οδηγεί, μας οδηγεί…»
Για τους νέους που δεν γνωρίζουν, σημειώνω ότι πρόκειται για κάποιον λαϊκό σκοπό - εμβατήριο των βασιλοφρόνων οπαδών του Κωνσταντίνου (όχι βέβαια του Κοκού, του παππού του) την εποχή του εθνικού διχασμού!
Αλλά αυτά επιβάλλεται να τα ξεχάσουμε. Ανήκουν στο παρελθόν. Ανήκουν σε μια εποχή που ο Γιώργος Καρατζαφέρης ήταν  έφηβος, πολύ νέος…
Και όπως έλεγε ο μακαρίτης ο πατέρας μου : «πρέπει να συγχωρούμε τα παιδικά σφάλματα…»
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης με πολύ σκληρούς αγώνες κατάφερε να χτίσει ένα κόμμα, και να αποκτήσει συνεργάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους, είχαν καλή κοινωνική και επιστημονική κατάρτιση, επιτυχημένη σταδιοδρομία και σύντομα διακρίθηκαν, κέρδισαν αξιοσημείωτη πολιτική πείρα και κράτησαν άξια τα βουλευτικά τους έδρανα.
Εν ολίγοις ο ΛΑΟΣ που δημιούργησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, απετέλεσε μια πολιτική παράταξη με οντότητα και «προσωπικότητα», η οποία σταθεροποήθηκε στον ελληνικό πολιτικό στίβο.  
Τον τελευταίο καιρό, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε  να παραιτηθεί για να σχηματισθεί μια κυβέρνηση περιορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση επειγόντων και πολύ σοβαρών εθνικών θεμάτων και όταν η όλη προσπάθεια σκάλωνε στο θέμα του υποψήφιου πρωθυπουργού, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με δυναμική επέμβαση του, πρότεινε και επέβαλε ως πρωθυπουργό τον κ. Λουκά Παπαδήμο, ενώ συγχρόνως πήρε μέρος στην κυβέρνηση  που στήριζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με υπουργούς και υφυπουργούς του και μάλιστα σε καίρια υπουργεία.
Έτσι είχαμε κυβέρνηση Παπαδήμου που στήριζαν τρία κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή.
Αιφνιδίως όμως, λίγο καιρό πριν να λήξει η θητεία της τριμερούς κυβέρνησης Παπαδήμου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, απεσύρθη από την κυβέρνηση που ο ίδιος με φανατισμό υποστήριζε, δικαιολογώντας την υπαναχώρηση του, την «κωλοτούμπα» του, με μισόλογα μασημένα που δεν θα ήταν δυνατόν να πείσουν ούτε παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου.
Η αλήθεια ωστόσο είναι εντελώς διαφορετική, είναι  μικροκομματική και ψηφοθηρική που δεν άρμοζε, ούτε και αρμόζει στον φίλο Γιώργο Καρατζαφέρη.
Είναι, ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αντελήφθη ότι υπήρχε ρεύμα υπέρ των «αντιμνημονιακών» δυνάμεων και αποφάσισε να κάνει στροφή 180 μοιρών και να μεταμορφώσει και το κόμμα του από «μνημονιακό» στο αντίθετο.
Δηλαδή ο «καβγάς για το πάπλωμα…» Για λίγα ψηφαλάκια!
Εγκατέλειψε λοιπόν την κυβέρνηση Παπαδήμου ο κ. Καρατζαφέρης, αποσύροντας μάλιστα και τους υπουργούς του, δύο από τους οποίους, οι κύριοι Βορίδης και Γεωργιάδης, πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματός του, με τη σειρά τους τον εγκατέλειψαν και προσχώρησαν στην «μνημονιακή» ΝΔ.
Έτσι άρχισε το… ξήλωμα του ΛΑΟΣ που συνεχίζεται και οδηγεί στην πλήρη διάλυση της Καρατζαφερικής παράταξης!
Ήδη, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν εγκαταλείψει τον ΛΑΟΣ και προσχώρησαν στη ΝΔ και οι βουλευτές κύριοι Θάνος Πλεύρης, Παύλος Μαρκάκης, Κυριάκος Βελόπουλος, Κων/νος Κιλτίδης και Γιώργος Ανατολάκης, ενώ ετοιμάζουν τις… βαλίτσες τους και άλλοι που τα ονόματά τους είναι γνωστά από τις διαφωνίες τους με την απόφαση του προέδρου για αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Αφήνω τις χιλιάδες χιλιάδων ψηφοφόρων τέως οπαδών που καθημερινά δηλώνουν φιλία στη ΝΔ και βέβαια τους πολλούς πολιτευτές και τα άλλα εξωκοινοβουλευτικά στελέχη που προσχώρησαν και προσχωρούν στο Σαμαρά.
Πάντως ο Καρατζαφέρης που μιλάει για πατριώτες, αρουραίους και προδότες, μοιάζει να εθελοτυφλεί με την επιμονή του να κατέβει αυτόνομος στις εκλογές που, είναι βέβαιο, θα σημάνουν και την πλήρη συντριβή του ΛΑΟΣ.
Ομολογώ ότι αδυνατώ να τον καταλάβω και επίσης αδυνατώ να αντιληφθώ τους σκοπούς του και τις σκέψεις του.
Ας είναι όμως…
Το μόνο που έχω να πω και, πιστεύω, ότι μαζί μου το λένε και πολλές χιλιάδες έλληνες, είναι : «μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι…»!!
Ο Καρατζαφέρης κατεδάφισε μέσα λίγα λεπτά, ότι με κόπους και θυσίες έχτιζε πολλά χρόνια.
Και το χειρότερο, αγκάλιασε τον μέντορά του Κων/νο Πλεύρη, πατέρα του Θάνου για αντιπερισπασμό. Βέβαια δεν υπήρξε οικογενειακό πρόβλημα, γιατί ο Θάνος από καιρό έχει ξεκαθαρίσει τις σχέσεις του με τον πατέρα του.

ΤΣΙΠΡΑΣ και …ΟΛΑΝΤΡΕΟΥ

Ο… επίδοξος πρωθυπουργός μας Αλέξης Τσίπρας, αφού είχε το θράσος να ζητήσει συνάντηση με το νέο πρόεδρο της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάν, την επομένη της εκλογής του και… έφαγε πόρτα, θέλησε να τον ειρωνευθεί με περισσή αναίδεια, ονομάζοντάς τον… Ολαντρέου!
Ντροπή σου κύριε… Τσε Γκεβάρα!
Και ο Ολάν απάντησε με επίσημη πρόσκληση στο προεδρικό μέγαρο των Ηλισίων, στον Βαγγέλη Βενιζέλο με τον οποίο είχε συνομιλία 40 λεπτών, μετά την λήξη της οποίας, παρά το πρωτόκολλο, τον συνόδευσε μέχρι την έξοδο του μεγάρου!

Η ΛΟΥΚΑ

Αφού μας φλόμωσε με τις αστήρικτες και αλλοπρόσαλλες «αντιμνημονιακές» κορώνες της, η κ. Λούκα Κατσέλη, η οποία στις 6 Μαΐου έψαχνε να βρει την ψήφο της, κατέληξε να μας ανακοινώσει, ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου…
Σκασίλα μας!
Ωστόσο, το περίεργο είναι πως η κ. Λούκα, διακεκριμένη πράγματι οικονομολόγος που διετέλεσε υπουργός σε καίρια υπουργεία στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και εργάσθηκε υπέρ του «μνημονίου», μας προέκυψε «αντιμνημονιακή».
Και ένα άλλο περίεργο, πως ο σύζυγος της Γεράσιμος Αρσένης, καθηγητής οικονομικών στις ΗΠΑ, «τσάρος της οικονομίας» επί Ανδρέα και επιτυχημένος σε όλα τα πόστα που υπηρέτησε, δεν την συμβούλευσε σωστά, δεν την φρενάρισε…
Την άφησε να κάνει πράγματα απίστευτα…

ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ

Τριάντα τοις εκατό (30%) φθηνότερες θα είναι οι επικείμενες εκλογές αγαπητοί συνέλληνες…
Τα κόμματα μας που πάλι θα χρηματοδοτηθούν από τον ιδρώτα και το αίμα του λαού που υποφέρει, μας έκαναν τη χάρη να πάρουν από τα σχεδόν άδεια ταμεία του δημοσίου, 30% λιγότερα χρήματα για να κατέβουν στον εκλογικό στίβο!
Καλοσύνη τους…
Και μη χειρότερα…
ΝΤΡΟΠΗ σε όλους τους πολιτικούς και όλα τα κόμματα.
Το κράτος αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και τα κόμματα το αρμέγουν.
Και πάλι ΝΤΡΟΠΗ τους.