Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Μπράβο Ερντογκάν!

Φιλότουρκος δεν υπήρξα ποτέ, ήμουν όμως πάντοτε ένθερμος υποστηρικτής της ελληνοτουρκικής φιλίας, εκείνης της φιλίας που δημιούργησαν και θεμελίωσαν ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Κεμάλ Ατατούρκ, οι δύο μεγάλοι άνδρες των δύο γειτονικών χωρών που από την μοίρα τους και την γεωγραφική τους θέση είναι υποχρεωμένες να είναι φίλες! Άλλωστε αυτό συμφέρει και τις δύο χώρες.
Δεν είμαι φιλότουρκος, πλην όμως πιστεύω ακράδαντα ότι οι δύο λαοί, ο ελληνικός και ο τουρκικός δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, ενώ αντίθετα έχουν πολλά κοινά και όπως πριν μερικές δεκαετίες, αν θυμάμαι καλά την εποχή της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ένας μεγάλος πολιτικός, ο αείμνηστος Γεώργιος Μαύρος, υπουργός Εξωτερικών της πρώτης μεταχουντικής περιόδου, είχε πει ότι «Ελλάδα και Τουρκία, είναι καταδικασμένες από την ιστορία να είναι φίλες»!
Πίστη μου επίσης είναι, ότι τα «αγκάθια» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι οι τούρκοι ηγέτες και η πολιτική τους και όχι ο τουρκικός λαός, ο οποίος ομολογουμένως έχει πολλές αρετές και σε ορισμένες περιπτώσεις τον θαυμάζω, ιδίως για τα βήματα προόδου που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει από πολλές πλευρές στο εσωτερικό της χώρας.
Παρακολουθώ τις αποφασιστικές κινήσεις του σημερινού πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ρετζίπ Ερντογκάν και σημειώνω ιδιαίτερα τα ανοίγματά του προς την Ελλάδα και την πρόθεσή του να οδηγήσει την πατρίδα του σε δρόμους προόδου που οδηγούν προς τα ευρωπαϊκά κεκτημένα. Να κάνει την Τουρκία από Ασιατική, Ευρωπαϊκή χώρα.
Από τον κ. Ερντογκάν όμως δεν λείπουν η διπλωματικότητα, αλλά και η λεβεντιά και υπερηφάνεια. Τα δύο τελευταία μάλιστα προτερήματά του έδειξε τις τελευταίες ημέρες με την στάση του απέναντι στα αιματηρά επεισόδια που δημιούργησαν οι Ισραηλινοί κατά την επιχείρηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην αποκλεισμένη Γάζα.
Τούρκοι ακτιβιστές που μετέφεραν βοήθεια ανθρωπιστική (φαγητά –φάρμακα κλπ) στους Παλαιστίνιους της Γάζας, δολοφονήθηκαν από τους Εβραίους εγκληματίες. Σχεδόν εξ επαφής πυροβολήθηκαν στο κεφάλι, από τα παλικάρια του Νεντανιάχου, οι άοπλοι Τούρκοι ανθρωπιστές!
Αίσχος.
Πρόκειται για στυγνή δολοφονία από εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, από κτηνώδεις βάρβαρους δολοφόνους. Αυτοί είναι οι κομάντος τους!
Θα το πληρώσουν αυτό ακριβά οι Εβραίοι. Οι Τούρκοι δεν αστειεύονται.
Ο Ταγίπ Ερντογκάν, σκοπεύει να μεταβεί ο ίδιος στη Γάζα με πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας, συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά σκάφη.
Ας τολμήσουν λοιπόν οι δολοφόνοι Εβραίοι.
Ας τολμήσουν για να πάρουν ένα καλό μάθημα!

Υ.Γ.
Οι Τούρκοι στρατηγοί συνεχίζουν τις προκλήσεις πετώντας χαμηλά πάνω από τα νησιά μας και τα πλοία μας.
Ο Ερντογκάν έχει το λόγο!