Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

H περιφρούρηση του ΠΑΜΕ


Το ΠΑΜΕ απέδειξε ότι και θέλει και μπορεί, όχι μόνο να περιφρουρεί τις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που οργανώνει, αλλά και να προστατεύει τους πολίτες και τους θεσμούς.

Περικύκλωσε, φρούρησε και προστάτευσε την περασμένη Πέμπτη, τη Βουλή αν και μέσα σ’ αυτήν ψηφιζόταν από την κυβερνητική πλειοψηφία, νόμος αντιλαϊκός, νόμος που υπαγορεύτηκε από τους δανειστές μας της «τρόικα» και περιορίζει, συρρικνώνει αφόρητα τις αποδοχές των εργαζομένων και των συνταξιούχων, των φτωχότερων και μεσαίων τάξεων του ελληνικού λαού, χωρίς στην ουσία να θίγει τους πλουτοκράτες, τους φοροφυγάδες και τους φοροκλέπτες.

Το ΠΑΜΕ απέδειξε, ότι αγωνίζεται για τα δικαιώματα του λαού και για την προάσπιση της δημοκρατίας, φρουρώντας εκτός των άλλων το Κοινοβούλιο, το κέντρο της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, έστω και αν αυτό, στη σημερινή συγκυρία, λόγω της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και άλλων δυνάμεων που περικλείει, λειτουργεί αντίθετα προς τα λαϊκά συμφέροντα.

Μπράβο ΠΑΜΕ!

Είναι η πρώτη φορά που ο υπογράφων σε συγχαίρει και σου απονέμει εύσημα.

Μπράβο και πάλι!

Οι εργαζόμενοι, οι εργάτες και υπάλληλοι που συνδικαλίζονται στο ΠΑΜΕ, δέχτηκαν και απέκρουσαν με μεγάλη επιτυχία τις δολοφονικές επιθέσεις των «αναρχοφασιστικών στοιχείων», σύμφωνα με το χαρακτηρισμό της κ. Αλέκας Παπαρήγα κατά τις πρώτες δηλώσεις της λίγο μετά τις λυσσώδεις επιθέσεις των κουκουλοφόρων εναντίον των ελλήνων απεργών και ειρηνικά διαμαρτυρομένων για την απώλεια των εργασιακών δικαιωμάτων τους και για τις στερήσεις που ήδη έχουν επιβληθεί στο λαό και για την απόλυτη φτώχεια στην οποία μας οδηγούν οι δανειστές μας με την συναίνεση, δυστυχώς, της ελληνικής κυβέρνησης που προφανώς έχει παραδοθεί άνευ όρων υποκύπτοντας στις πιέσεις και στους εκβιασμούς τους!

Η γενναία και πατριωτική στάση του ΠΑΜΕ βέβαια στοίχισε την απώλεια της ζωής ενός διακεκριμένου στελέχους του, του οικοδόμου που «κατέληξε» από καρδιακή ανακοπή.

Λυπούμαι που δεν μπορώ να γράψω τα ίδια πράγματα και για την κ. Αλέκα Παπαρήγα, η οποία, ενώ λίγο μετά τις δολοφονικές επιθέσεις που δέχθηκαν οι περιφρουρούντες βγήκε από τη Βουλή και ευθαρσώς έκανε την απόλυτα σωστή δήλωση, ότι επρόκειτο για «εγκληματικά αναρχικοφασιστοειδή και παρακρατικά στοιχεία», χωρίς να τα προσδιορίσει και υπαινισσόμενη τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α,… ανέκρουσε πρύμναν αργότερα για να μας πει, ότι :

1. Είχαν ανάμιξη οπαδοί του ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη!

2. Αστυνομικοί, στην οδό Σανταρόζα άλλαζαν τα ρούχα τους… με κουκουλοφόρους!

3. Οι ταραξίες βγήκαν από το blog του «Δεν πληρώνω» (Αυτό βέβαια δεν αποκλείεται να είναι ακριβές).

4. Κατηγόρησε ευθέως την αστυνομία για συνεργασία με τους κουκουλοφόρους.

5. Το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη θέλει αίμα. (Αυτό το ελάφρυνε αργότερα κατά κάποιο τρόπο)

6. Η αστυνομία ήταν απούσα, ενώ πριν από λίγο είχε τονίσει, ότι «αλλοίμονο αν εκδηλωνόταν επέμβαση της αστυνομίας. Τότε δεν θα γνώριζε κανείς ποιος χτυπά ποιόν» και ενώ ήταν γνωστό ότι υπήρχε επιχειρησιακό σχέδιο να περιφρουρεί την συγκέντρωση, την πορεία και το συλλαλητήριο το ΠΑΜΕ και η αστυνομία να βρίσκεται γύρω από την πλατεία Συντάγματος, σε ετοιμότητα.

Η κ. Παπαρήγα προφανώς δεν πληροφορήθηκε ότι από τις «μάχες» του Συντάγματος, την Πέμπτη υπήρξαν 82 τραυματίες αστυνομικοί. Τραυματίες από τα «αναρχοφασιστοειδή»!

Τέλος, υπήρξε και το θλιβερό φαινόμενο των γνωστών και μη εξαιρετέων κύκλων να επιχειρούν να αποδώσουν τον θάνατο του άτυχου οικοδόμου… στα χημικά που έριξαν

οι αστυνομικοί, ενώ ήταν σε όλους γνωστό, ότι την ώρα εκείνη και πολύ πριν, αστυνομικοί δεν επιχειρούσαν στο Σύνταγμα και στο Ζάππειο και δεν είχε εκτοξευθεί ούτε

ένα δακρυγόνο ή άλλο χημικό. Αντίθετα, βόμβες «μολότοφ» έριχναν κατά των φιλήσυχων διαδηλωτών τα «αναρχοφασιστικά στοιχεία»!

Το πιο δυσάρεστο είναι όμως, ότι την άποψη αυτήν, δηλαδή της ενοχοποίησης των αστυνομικών χημικών άφησαν να φανεί με μισόλογα ασαφή και μερικοί, λίγοι θα έλεγα, συνάδελφοι δημοσιογράφοι γνωστοί και προβεβλημένοι.

Ντροπή τους!

Που αποσκοπούσαν άραγε;

Τι επιδίωκαν;

Ας βγάλουν το συμπέρασμα οι νομοταγείς και φιλήσυχοι πολίτες, οι οποίοι συνέρχονται και διαμαρτύρονται ειρηνικά.

Τέλος, τα έκτροπα, τα πρωτοφανή γεγονότα του Συντάγματος, την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη,

θα πρέπει να προβληματίσουν τους συνδικαλιστές και αυτούς που παριστάνουν τους συνδικαλιστές, όπως και την πολιτεία για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και για την ανάμιξη σε πράξεις βίας, πράξεις εγκληματικές, ανηλίκων ατόμων, παιδιών! S.Ο.S.