Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Εύγε για το «Εν τάξει»

Μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη, τη δεύτερη μετά την συνομιλία που είχα μαζί τους τον περασμένο Φλεβάρη, μου επεφύλασσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Νέας Κίου.
Τα αξιοθαύμαστα αυτά παιδιά με το υψηλό πολιτιστικό και πνευματικό τους επίπεδο, εδώ και λίγες μέρες κυκλοφόρησαν, το πρώτο τεύχος του περιοδικού τους «Εν τάξει» που διακρίνεται, κατά την άποψή μου, από πλευράς σύνταξης, «κασέ», σελιδοποίησης, εκτύπωσης και γενικώς καλλιτεχνικής εμφάνισης, μεταξύ των μαθητικών εκδόσεων που, μέχρι τώρα, έχω υπ’ όψιν.
Βέβαια, ιδιαίτερα πρέπει να υπογραμμισθεί η ουσιαστική συμβολή στην εκδοτική αυτή επιτυχία των μαθητών και των μαθητριών της Νέας Κίου, των υπευθύνων του πολιτιστικού προγράμματος του σχολείου, καθηγητριών Πληροφορικής κ. Ευαγγελίας Κατσίγιαννη και Φυσικής Αγωγής κ. Αικατερίνης Χαρτζουλάκη, χωρίς να παραλειφθεί και η ενισχυτική προσπάθεια του γυμνασιάρχου και των λοιπών διδασκόντων.
Κλείνω, τονίζοντας για μια ακόμη φορά, ότι στο Γυμνάσιο Νέας Κίου γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά στους τομείς εκπαίδευσης, μόρφωσης και πολιτισμού.
Εύγε στους καθηγητές και μαθητές για το έντυπο «Εν τάξει» και για όλες γενικώς τις επιδόσεις τους.

Υ.Γ. Θα ήταν παράλειψη αν δεν ανέφερα την επίπονη ιστορική έρευνα πάνω στο θέμα «Κίος – Νέα Κίος» που κάνει η φιλόλογος του Γυμνασίου κ. Τζιαβάρα, αλλά και το έργο των συναδέλφων της φιλολόγων κυριών Πανέτα, Λαμπροπούλου και Αργυροπούλου.