Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Τι να πρωτοθαυμάσουμε;

Διαβάζουμε εφημερίδες, ακούμε τηλεόραση και ραδιόφωνο, συζητάμε, βλέπουμε τριγύρω μας, μελετάμε τα γεγονότα και αναρωτιόμαστε, τι να πρωτοθαυμάσουμε, αυτή την δύσκολη εποχή, για την χώρα μας που παλεύει για να σωθεί από την χρεοκοπία.

Τι;

· Την αδράνεια ορισμένων υπουργών αρρένων και θηλέων, όπως λ.χ. η κ. Μπιρμπίλη, η οποία στο διάστημα του ενός χρόνου και πλέον που ηγείται ενός πολύ σημαντικού υπουργείου έχει να παρουσιάσει έργο (ΜΗΔΕΝ) και το χειρότερο είναι ότι με την αδράνεια της, ενοχλεί την Ε.Ε., η οποία μας παραπέμπει στα δικαστήριά της. Και βέβαια, η αδράνεια της κ. υπουργού παρασύρει και τους υφυπουργούς της που δείχνουν «μουδιασμένοι».

· Το «τρενάρισμα» διαφόρων θεμάτων από υπουργούς και υπηρεσίες, το οποίο απειλεί την συνέχιση της καταβολής των δόσεων του δανείου των 110 δις €.

· Τις… θαυμαστές επιδόσεις μόνο στα λόγια του Σ.Δ.Ο.Ε. και των φοροεισπρακτικών μηχανισμών του κράτους γενικότερα, οι οποίες όμως δεν έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα και δεν φέρνουν στα δημόσια ταμεία ανάλογα ποσά, παρά μόνον ψιχία.

· Τις πισίνες και τις θαλαμηγούς που οι ιδιοκτήτες τους, παρά τα μέτρα που δήθεν λαμβάνονται και παρά τις…αεροφωτογραφίες, εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν άγρια και προκλητικά και να μας βγάζουν την γλώσσα, οι ξετσίπωτοι μεγιστάνες!

· Τον μεγάλο μας καλλιτέχνη, τον τραγουδιστή και ηθοποιό Τόλη Βοσκόπουλο, που χρωστάει πάνω από 5 εκ. € από φόρους και το πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή.

· Την κρατική Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία μόνον το α΄εξάμηνο του λήγοντος χρόνου, κατάφερε να έχει ζημιές 117,2 εκ. € την ώρα που οι άλλες Τράπεζες, η Εθνική και οι περισσότερες μη κρατικές, παρουσιάζουν κέρδος.

· Το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και τα συνδικαλιστικά τους όργανα στους ναυτεργάτες, τα οποία κάθε άλλο παρά την πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο εκπροσωπούν, με την δυναμική συμπαράσταση στρατευμένων φοιτητών και άλλων στοιχείων, παραλύουν κάθε τρεις και λίγο τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της χώρας με παράλογα αιτήματα, με αποτέλεσμα :

1) Να απομονώνονται τα πάρα πολλά νησιά μας, μικρά και μεγάλα.

2) Να δημιουργούν μεγάλες ελλείψεις διαφόρων ειδών, τροφίμων, καυσίμων, ακόμη και φαρμάκων και να προκαλείται απόγνωση και απελπισία στους νησιώτες μας, στους ακρίτες μας.

3) Να παραμένουν στα λιμάνια των νησιών, φορτωμένα σε φορτηγά αυτοκίνητα και ψυγεία, εκατοντάδες τόνοι ντόπιων προϊόντων, στα οποία το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ απαγορεύουν την μεταφορά τους στις αγορές και να αλλοιώνονται τα ευπαθή από αυτά, με αποτέλεσμα να προκαλούνται τεράστιες ζημιές στους αγρότες, αλλά και στους συνεταιρισμούς και εξαγωγείς που χάνουν τις ξένες αγορές και υφίστανται πρόστιμα και τις ποινικές ρήτρες των συμβολαίων που έχουν συνάψει. Εξυπακούεται ότι τεράστιες είναι οι ζημιές και για την εθνική μας οικονομία σε μια πολύ δύσκολη για τη χώρα μας περίοδο.

Αλλά το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, οι λίγοι ναυτεργάτες, οι φοιτητές και οι λοιποί, στους… καταπέλτες των πλοίων που μένουν ακίνητα στα λιμάνια.

· Κάποιους επώνυμους από την αντιπολίτευση, κυρίως από την αριστερά, που επικρίνουν και ειρωνεύονται, ακόμη και μέσα στη βουλή, τον πρωθυπουργό για τα ταξίδια και τις επαφές του στο εξωτερικό για την προώθηση των ζωτικών θεμάτων της χώρας.

Ειρωνεύονται και επικρίνουν, αντί να εύχονται να έχει καλή υγεία και αντοχή ο Γιώργος Παπανδρέου για να μάχεται στις δύσκολες ημέρες που περνάμε.

Ο κ. Τσίπρας που έφθασε τις ειρωνείες του μέχρι την εθνική αντιπροσωπεία, θα πρέπει να πάρει την απάντηση :

1) Ο κ. Παπανδρέου δεν έχει ανάγκη ταξιδιών. Αντίθετα, οι συνεχείς μετακινήσεις του από αεροπλάνο, σε αεροπλάνο, από χώρα σε χώρα, από πόλη σε πόλη και από συμβούλιο σε συμβούλιο, δεν γίνονται για ψυχαγωγία, για διασκέδαση και, κατά συνέπεια, δεν του είναι και τόσο ευχάριστες.

2) Ο Πρωθυπουργός έχει και σπίτι και γραφεία και καναπέδες για να ξεκουρασθεί αν το επεδίωκε. Ας σταματήσει λοιπόν τις ειρωνείες ο κ. Τσίπρας. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους, όλους όσους εκτοξεύουν ανοησίες και διατυπώνουν ανόητα σχόλια.

· Κάποιους επιχειρηματίες που κατακρατούν τον ΦΠΑ που εισπράττουν, απ’ εμάς και δεν τον αποδίδουν. Παίρνουν τα λεφτά μας και τα κρατούν. Αποτέλεσμα :

1) Κλέβουν εμάς, κρατώντας τα χρήματα και

2) Κλέβουν το κράτος στην πολύ δύσκολη αυτή εποχή. Διπλή κλοπή.

· Είναι όμως και εκείνοι, οι καταστηματάρχες, έμποροι, τεχνίτες, επιχειρηματίες κλπ που εξακολουθούν προκλητικά και ασύστολα, να μην εκδίδουν αποδείξεις.

Αυτοί, επί πλέον, πέρα από τους προηγούμενους μη αποδίδοντες τον ΦΠΑ, διαπράττουν και τρίτη κλοπή, σε βάρος του κράτους, διότι δεν παρουσιάζουν στις φορολογικές τους δηλώσεις τα εισοδήματά τους που αναλογούν στην μη έκδοση των αποδείξεων.

Αυτά.

Τι να πρωτοθαυμάσουμε λοιπόν;

.........................................................