Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Τι και ποιους ψηφίζουμε;

Ούτε κατ’ όψιν δεν γνωρίζω τους υποψηφίους δημάρχους Άργους – Μυκηνών οι οποίοι, πιστεύω, ότι είναι ικανοί και καταξιωμένοι.

Ασχολούμαι με το θέμα μόνο και μόνο γιατί στον «Καλλικράτειο» αυτόν δήμο έχει υπαχθεί και ο… μελλοθάνατος αλλά πολύ δραστήριος και δημιουργικός, εν ζωή, «Καποδιστριακός» δήμος Νέας Κίου.

Γνωρίζομαι και συνδέομαι φιλικά με αρκετούς από τους παράγοντες του… μελλοθάνατου δήμου της Νέας Κίου, τους τιμώ αλλά και τους κάνω γνωστό δημοσία, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσω κανέναν τους για τον απλούστατο λόγο ότι είμαι απόλυτα βέβαιος ότι δεν θα μπορέσουν να κάνουν τίποτα σε κανένα τομέα ενδιαφέροντος της Νέας Κίου και των Κιωτών, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που είναι βέβαιο, πως θα καταβάλουν. Θα αποτύχουν ακόμη και να διατηρήσουν ζωντανά, όσα έχουμε, μέχρι τώρα δημιουργήσει και κερδίσει.

Για τον λόγο αυτόν δεν θα ψηφίσω κανένα, γιατί δεν έχω σκοπό να ψηφίσω δήμαρχο που δεν θα προέρχεται από τη Νέα Κίο και γιατί είμαι βέβαιος, ότι ο Αργείος δήμαρχος, ο άξιος δήμαρχος θα έχει πολλά θέματα δικά του, του Άργους και της περιοχής του, που θα τον απασχολούν και τα θέματα της Νέας Κίου θα…περισσεύουν.

Άλλωστε κατ’ επανάληψιν έχω γράψει, ότι τον «Καλλικράτη» τον θεωρώ εκ προοιμίου αποτυχημένο τουλάχιστον όσον αφορά την αυτοδιοικητική διαίρεση που προβλέπει την…ανακατοσούρα και αναδιάταξη των δήμων.

Έρχομαι όμως στον τομέα των περιφερειαρχών για να πω ξεκάθαρα ότι η υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη είναι ευκαιρία για την ανάδειξη ενός εγνωσμένης αξίας πολιτικού στην περιφέρεια της Πελοποννήσου, τον οποίον θα ψήφιζα και στην περίπτωση ακόμη που το ΠΑΣΟΚ δεν θα τον υποδείκνυε.

Ο Πέτρος Τατούλης, ουσιαστικά διωγμένος από τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή για την ευθύτητα του και την ανεξαρτησία της γνώμης του, έγραψε ιστορία στο υπουργείο Πολιτισμού, ως υφυπουργός με υπουργό τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή, ο οποίος τον υποχρέωσε σε παραίτηση προς χάριν του εκλεκτού του γνωστού και μη εξαιρετέου κ. Ζαχόπουλου!

Εάν ο κ. Καρανανλής είχε εκτιμήσει την δουλειά του κ. Τατούλη στο υπουργείο Πολιτισμού και δεν υποστήριζε σκανδαλωδώς και για λόγους ανεξήγητους τον κ. Ζαχόπουλο, θα είχαν αποφευχθεί η απόπειρα αυτοκτονίας του δευτέρου που τον άφησε ανάπηρο και ο βάρβαρος ηθικός εξευτελισμός μιας νέας γυναίκας, μιας κοπέλας φτωχής οικογένειας, με άριστες σπουδές που έπεσε θύμα εκμαυλισμού για να διοριστεί σε μια θεσούλα και να κερδίσει το ψωμί της!

Θα είχαν επίσης αποφευχθεί τα «σουλάτσα» του περίφημου DVD από τον «κομιστή» στους άμεσους συνεργάτες του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή, σε δημοσιογράφους και διάφορους άλλους.

Τέλος, αν ο κ. Καραμανλής είχε εκτιμήσει την δουλειά του κ. Τατούλη και τον είχε ακούσει, θα είχαν σωθεί το υπουργείο Πολιτισμού και η χώρα από το διεθνές ρεζίλεμα.

Κλείνοντας θα πρέπει να επαναλάβω ότι, κατά την γνώμη μου πάντοτε, η υποψηφιότητα του κ. Πέτρου Τατούλη για την περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει πολλές πιθανότητες να υποστηριχθεί από την πλειοψηφία των πολιτών της περιοχής, δημιουργεί αισιοδοξία και σοβαρές ελπίδες για την δυναμική προώθηση και επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή και δυστυχώς παραμένουν άλυτα εδώ και πολλά χρόνια.

Τέλος, μην ξεχάσουμε να ξαναπούμε ότι ο «Καλλικράτης» θα αυτοκαταρρεύσει και μαζί του ο κ. Ραγκούσης.