Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Οι… «κωλοτούμπες»



Οι εκλογές πλησιάζουν και οι… «κωλοτούμπες», ευγενέστερα οι υπαναχωρήσεις ή οι μεταμέλειες αν προτιμάτε, αυξάνονται και πληθύνονται!

Τα πράγματα, στον τομέα αυτόν της προεκλογικής δραστηριότητας, εξελίσσονται με τρόπο που προκαλεί ιλαρότητα για να μην πω ότι εγγίζει την γελοιότητα!

Είδαμε και τι δεν είδαμε…

Είδαμε πράγματα που :

-Μας έκαναν να κρατάμε την κοιλιά μας από τα γέλια. Μας έκαναν να ξεκαρδιζόμαστε από τα γέλια.

-Μας αποκαρδίωσαν για το ρεζιλίκι, την κατάντια ορισμένων πολιτικών προσώπων, πολλά από τα οποία μάλιστα τιμούμε δεκαετίες τώρα με την ψήφο μας και τα εκλέγουμε στη Βουλή και, πολλές φορές, τους δίνουμε θέσεις στις κυβερνήσεις ή τους αναθέτουμε διάφορα άλλα αξιώματα.

-Έπληξαν και πλήττουν το όλο πολιτικό μας σύστημα, το ίδιο το πολίτευμα μας.

-Μας εκθέτουν ως μη σοβαρούς, στην Ευρώπη και παντού. Βουλευτές παλιοί και νέοι, υπουργοί πρώην και νυν που ένθερμα στήριξαν το «μνημόνιο», κάποια στιγμή έβαλαν την… όπισθεν, έφτυσαν τις επίσημες επιλογές τους και την ψήφο τους στη Βουλή και έγιναν ξαφνικά… αντιμνημονιακοί!

Ανεξαρτητοποιήθηκαν ή διαγράφηκαν, φλέρταραν με κόμματα αντιμνημονιακά, είπαν του κόσμου τις αρλούμπες και στη συνέχεια…

Στη συνέχεια τι;

Στη συνέχεια οι περισσότεροι ψήφισαν υπέρ των… εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου στη Βουλή!

Έκαναν κάτι, σαν… έμπρακτη μετάνοια!

Έκαναν κάτι σαν την περίφημη «δήλωση μετανοίας». Μεταμελήθηκαν για να τους συγχωρήσουν τα «μνημονιακά» τους κόμματα και να τους δεχτούν στους κόλπους τους σαν άσωτους υιούς και θυγατέρες!

Άλλοι και άλλες πάλι, ενώ τάχθηκαν κατά του «μνημονίου» και εγκατέλειψαν τα κόμματα τους, επέστρεψαν με πλάγιο τρόπο, όπως εκείνοι που έφυγαν ή διώχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, για να ψηφίσουν τον Βαγγέλη Βενιζέλο, δείχνοντάς του ότι είναι καλά παιδιά που αξίζουν να τα πάρει κοντά του. Αυτός και αυτές που τους και τις ψηφίζαμε με φανατισμό, τώρα, τον τελευταίο καιρό, βλέπουμε να κάνουν καραγκιοζιλίκια και λυπούμαστε για λογαριασμό τους. Προφανώς δεν έχουν την αίσθηση του γελοίου.

Κρίμα. Ντροπή.

Το μόνο που τους αξίζει είναι μια μεγαλοπρεπής κλωτσιά από τα κόμματά τους που εγκατέλειψαν ή διώχθηκαν, για να κερδίσουν λίγα ψηφαλάκια κοροϊδεύοντας τους ψηφοφόρους και τώρα επιστρέφουν σαν μετανοούσες Μαγδαληνές…

Υ.Γ. 1

Άσχετο αλλά ένα ακόμη δείγμα της ασυναρτησίας του κράτους, το οποίο, αντί να βρίσκει τρόπους για την πάταξη της γραφειοκρατίας, την ενισχύει και αντί να διευκολύνει και να ανακουφίζει εμάς τους πολίτες, μας δυσκολεύει και μας προσθέτει γραφειοκρατικές ταλαιπωρίες και πήγαινε – έλα.

Και εξηγούμαι.

Τρία, τέσσερα χρόνια τώρα υπέβαλα άνετα την φορολογική μου δήλωση μέσω του ΚΕΠ (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών) της περιοχής μου.

Φέτος τα πράγματα άλλαξαν προς το χειρότερο, δυστυχώς. Δηλαδή :

-Για να υποβάλεις την δήλωση μέσω ΚΕΠ είναι απαραίτητο να πάρεις ειδικό κλειδάριθμο από την Εφορία (Δ.Ο.Υ.) της περιοχής στην οποία υπάγεσαι.

-Στην Δ.Ο.Υ. (τμήμα Μητρώου) πρέπει να πας αυτοπροσώπως ή να κάνεις εξουσιοδότηση σε άλλο πρόσωπο σε ειδικό έντυπο που παίρνεις από τα ΚΕΠ.

-Προηγουμένως πρέπει να αποσταλεί στην Δ.Ο.Υ. αίτηση για προσωρινό κωδικό, η οποία να αναφέρει ακόμη και το e-mail του ενδιαφερομένου, εκτός από το ΑΦΜ, αριθμό ταυτότητας κλπ.

-Από φέτος, όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν εισόδημα άνω των 15.000 € θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωσή τους ηλεκτρονικά, μέσω internet, υποχρεωτικώς και σε καμιά περίπτωση με κατάθεση στην Εφορία ή ταχυδρομικώς!!

Οι ειδικοί κλειδάριθμοι θα δίνονται εγγράφως και κατόπιν αιτήσεως και προαιτήσεως με πλήρη και επαναλαμβανόμενα στοιχεία.

Ιδού τώρα και οι σχετικοί νόμοι που κάνουν την ζωή μας δυσκολότερη αντί να την διευκολύνουν.

1178/7-12-010

1186/20-12-010

Το χειρότερο είναι η ταλαιπωρία των ηλικιωμένων, των εχόντων κινητικά προβλήματα και των μοναχικών ανθρώπων. Ο Θεός να βάλει το χέρι του και κάποτε οι κυβερνήτες μας να βάλουν λίγο μυαλό, γιατί δεν έχουν κουκούτσι.

Κάποτε να σοβαρευθούν, γατί έτσι όπως πάμε αντί για αύξηση των φορολογικών εξόδων, θα έχουμε μείωση.

Υ.Γ. 2

Τώρα φθάσαμε στα ευτράπελα για να γελάσει και το… παρδαλό κατσίκι.

Η ENERGA, η γνωστή εναλλακτική πάροχος ρεύματος, μαζί με το συνεταιράκι αδελφάκι τηςHELLAS POWERπου κορόιδεψαν πάνω από 200.000 καταναλωτές, μεταξύ των οποίων και μένα, έχει το θράσος να τηλεφωνεί στα κορόιδα της που ταλαιπωρούνται τώρα για να επιστρέψουν στη ΔΕΗ, και να ζητάει να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος που έστειλε ενώ :

-Έχει βγάλει 82 εκατομμύρια ευρώ στην Ελβετία (τράπεζα Ζυρίχης) εντελώς παράνομα, αντί να πληρώσει την ΔΕΗ για το ρεύμα που αγόρασε και μας το μεταπώλησε και το Δημόσιο για το «χαράτσι».

-Έχει πουληθεί παράνομα σε άγνωστη εταιρεία Ρωσοαραβικών συμφερόντων.

-Έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στους ιδιοκτήτες της για την απάτη και τους έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

-Η ΔΕΗ ειδοποίησε τα θύματα της ENERGA και της… αδελφής ψυχής HELLAS POWER να μην πληρώσουν δεκάρα στις δύο…

Τόσο θράσος;

Είναι απίστευτο!!

Υ.Γ. 3

Ο μέγας και πολύς Ραγκούσης που, δυστυχώς, ελέω Γιώργου Παπανδρέου, εξακολουθεί να είναι υπουργός αναπληρωτής Εθνικής Αμύνης, έστω και χωρίς αρμοδιότητες, έκανε και πάλι το θαύμα του.

Πήγε στο υπουργικό συμβούλιο για να υπονομεύσει, να σαμποτάρει το έργο του αρμόδιου υπουργού Μάκη Βορίδη, ο οποίος επιτέλους, έπειτα από την Ραγκούσια διετία, ρύθμισε το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί.

Ο «Καλλικράτης» επιχείρησε να κάνει και πάλι το θαύμα του, αλλά ευτυχώς απέτυχε, απειλώντας ότι θα καταψηφίσει το νόμο στη Βουλή. Σκοτούρα μας…

Πότε άραγε θα απαλλαγούμε απ’ αυτόν τον οδοστρωτήρα;

Ο Ραγκούσης αναμιγνύει ψευδώς την «τρόικα» στο θέμα και επιμένει να υπονομεύει τις προσπάθειες του κ. Βορίδη και παλιότερα του κ. Ρέπα!