Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Τόση αγραμματοσύνη στην ΕΡΤ; Η διοίκηση να ιδρύσει… Δημοτικό Σχολείο!

Να κάνουμε ένα μάθημα (μακάρι να το εμπεδώσουν) στους φωστήρες, κυρίως της ΕΡΤ και μερικούς κάποιων ιδιωτικών καναλιών, στους «ματσουκοφόρους» κατά τον αξέχαστο συνάδελφο Νίκο Κακαουνάκη.

Το μάθημα:

- Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας ΑΔΡΙΑΝΟΣ (76 – 138 μ.Χ.) υπήρξε ένας από τους καλύτερους ηγέτες της αυτοκρατορίας.

Εργάσθηκε για την ειρήνη στην αυτοκρατορία του και πραγματοποίησε αλλαγές, καινοτομίες και μεταρρυθμίσεις ευεργετικές για τους λαούς της. Έδειξε ανεκτικότητα για την χριστιανική θρησκεία και ήταν μεγάλος φιλέλληνας. Λάτρευε την Αθήνα και έμεινε σ’ αυτήν μεγάλες χρονικές περιόδους, συμπεριφερόμενος σαν απλός Αθηναίος πολίτης. Συμμετείχε σε γιορτές και τελετές και σε φιλοσοφικές συζητήσεις. Δημιούργησε μια ολόκληρη συνοικία στα ανατολικά της Ακρόπολης στα όρια της οποίας αναγέρθηκε η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΑΔΡΙΑΝΟΥ που σώζεται σήμερα σε αρίστη κατάσταση και έκανε πολλά άλλα έργα, μερικά από τα οποία έχουν ακόμη και τώρα το όνομά του για να τιμάται πάντοτε, στους αιώνες η μνήμη του μεγάλου αυτού άνδρα.

- Η ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ είναι πόλη στην Ανατολική Θράκη, που κατέχεται από την Τουρκία και απέχει μόνον 5 χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα. Οι Τούρκοι την ονομάζουν Edırne. Στις αρχές του 2ου μ.Χ. αιώνα ονομάσθηκε ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ προς τιμήν του Ρωμαίου αυτοκράτορα που την ανοικοδόμησε από αρχαία ελληνικά της ερείπια.

- Αυτά που προαναφέρω τα γνωρίζουν ακόμη και τα παιδιά της πρώτης Γυμνασίου για να μην πω της ΣΤ΄Δημοτικού κ. Ταγματάρχη, πλην όμως τα αγνοούν πολλοί από τους λειτουργούς της ΕΡΤ, οι οποίοι κατά την περιγραφή του πρόσφατου τραγικού δυστυχήματος στα Μάλγαρα, μας τάραξαν με την ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ και την πρόξενο της Ελλάδας, στην ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ που έσπευσε να βοηθήσει έλληνες τραυματίες και να φροντίσει για την αποστολή των σορών των 4 συμπατριωτών μας στην Ελλάδα.

ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ και ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

- Ντροπή για την ΕΡΤ

- Ντροπή για τους αγράμματους που στραβώνουν εμάς και τα παιδιά μας.

- Ντροπή για τους προϊσταμένους τους που δεν φροντίζουν να τους διορθώνουν, όπως δεν διορθώνουν τις ασυναρτησίες, ανορθογραφίες και ασυνταξίες των υπότιτλων, κυρίως των πρωινών εκπομπών.

Η ΕΡΤ έχει πολύ καλούς δημοσιογράφους. Έχουν μήπως παροπλισθεί;

- Ντροπή και για μερικούς ιδιωτικούς σταθμούς που… εξαπολύουν κάποιους «ματσουκοφόρους» για να μας τρελάνουν με τις αηδίες τους.

- Κύριε Ταγματάρχη,

Προφανώς οι φωστήρες σας (της αμαρτωλής ΕΡΤ που κληρονομήσατε, εννοώ) θεωρούν ότι η Πύλη του ΑΔΡΙΑΝΟΥ και η ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ, έγιναν προς τιμήν του… Αγίου ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ!

Όχι, ΑΔΡΙΑΝΟΣ και ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.

- Κύριε Ταγματάρχη,

Κάντε κάτι.

Ζητήστε ευθύνες για όσα λέγονται και γράφονται στην ΕΡΤ.

Ίσως η κατάσταση διορθωθεί…

Ίσως.

Υ.Γ.1 Αυτά τα γράφει κάποιος που υπηρέτησε την κρατική ραδιοτηλεόραση χρόνια και την πονάει.

Υ.Γ.2 Το θέμα κύριε Ταγματάρχη δεν είναι ένα «ν». Είναι η αγραμματοσύνη, το στράβωμα των παιδιών μας και το ρεζιλίκι…