Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Να απέλθουν…

Όλα τα είχαμε, το «αλαλούμ» με τις φοροκάρτες μας έλειπε…

Η κυβέρνηση κι εδώ τα έκανε, ως συνήθως, θάλασσα!

Φίλος μου τηλεφώνησε για το μπέρδεμα των αποδείξεων και για τις απιθανότητες που ακούγονται ή καλύτερα δηλώνονται τις τελευταίες ημέρες από επίσημα χείλη, τις οποίες χαρακτήρισε παραφροσύνη και σχιζοφρενικές ιδέες και σχεδιασμούς! Προφανώς, η κυβέρνηση, πρωθυπουργός, υπουργοί και οικονομικά κυβερνητικά επιτελεία, ζουν σε άλλο κόσμο, δεν έχουν ιδέα της ελληνικής πραγματικότητας ή βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση, τα έχουν χαμένα και για το λόγο αυτόν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και όχι οικονομολόγος, μας σερβίρει καθημερινά (λυπάμαι που θα το πω αυτό) μέτρα απίθανα, ανεφάρμοστα και εξωπραγματικά!

Δεν λειτουργεί απολύτως τίποτα στη χώρα και η μόνη και μόνιμη δραστηριότητα ορισμένων επαγγελματικών τάξεων είναι οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις, τα συλλαλητήρια, οι πορείες, οι συγκρούσεις με την αστυνομία, η οποία με τον τρόπο της και αυτή, κάνει τις διαμαρτυρίες της, ακόμη και τις ένστολες πορείες της και έρχεται απέναντι σε άλλους συναδέλφους αστυνομικούς που τελούν εν υπηρεσία και έχουν διαταγές για την τήρηση της τάξης!!

Δρόμοι κεντρικοί και παρακεντρικοί κλειστοί σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας και μαγαζιά και επιχειρήσεις σε κατάσταση νέκρας, αφενός εξαιτίας της απενταρίας του αγοραστικού κοινού και αφετέρου λόγω της αναστάτωσης και της παρεμπόδισης της κυκλοφορίας, κυρίως στο εμπορικό κέντρο από τους απεργούς και τους γνωστούς και μη εξαιρετέους επαγγελματίες διαμαρτυρόμενους που υποκινούνται από τα γνωστά και μη εξαιρετέα πολιτικά κέντρα και τους λεβέντες επαγγελματίες εργατοπατέρες τους παριστάνοντες τους… συνδικαλιστές!

Αυτή είναι εν ολίγοις η κατάσταση στην Ελλάδα κύριε πρωθυπουργέ!

Αυτή είναι η κατάσταση κύριε αντιπρόεδρε Βενιζέλο!

Αυτά είναι τα χάλια μας!

Αυτή είναι η κατάντια μας!

Και το δικό σας μερίδιο στην ευθύνη για όλα αυτά, δεν είναι μικρό.

Αντίθετα είναι μεγάλο, τεράστιο θα έλεγα!

Φθάσαμε στο σημείο κύριε πρωθυπουργέ και κύριε αντιπρόεδρε Βενιζέλο, να μην μπορείτε να μπείτε στα γραφεία σας γιατί είναι κατειλημμένα από τους υπαλλήλους και (αυτό είναι εξευτελιστικό), να ψάχνετε να βρείτε ελεύθερο κυβερνητικό χώρο για να ανταλλάξετε απόψεις με την «Τρόικα» ζητιανεύοντας την 6η δόση!

Και μετά;

Μετά είναι το χάος;

Η χρεοκοπία;

Εσείς θα μας το πείτε…

Ο Κώστας Καραμανλής και η ανίκανη παρέα του, κατά την εξαετία που είχαμε την ατυχία να μας κυβερνήσουν, κυριολεκτικά διέλυσαν, εκμηδένισαν την εθνική μας οικονομία και η κυβέρνησή του Γιώργου Παπανδρέου που τους διαδέχτηκε, παρά την έξωθεν βοήθεια και το «ξεζούμισμα» των φτωχότερων και μεσαίων λαϊκών τάξεων, δύο χρόνια τώρα που κυβερνά δεν έκανε απολύτως τίποτα, εκτός από τη μείωση του ελλείμματος, η οποία επιταχύνθηκε από τις καταργήσεις δώρων, τις μεγάλες μειώσεις μισθών και την άγρια φορολογία πολιτών, σπιτιών και μικρών οικονομιών.

Τίποτα άλλο.

Δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στάθηκε ανίκανη να «στριμώξει» ούτε ένα φοροφυγάδα ή φοροκλέπτη, ανίκανη να δώσει μια ανάσα στην αγορά που πεθαίνει από ασφυξία, ανίκανη να δώσει ούτε μια προοπτική, ούτε ένα χαμόγελο ελπίδας για το μέλλον ιδιαίτερα στους νέους…

Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου απέτυχε πέρα για πέρα και στις δύο φάσεις της.

Γι’ αυτό τώρα μετά την είσπραξη (αν γίνει) της περίφημης 6ης δόσης, για το καλό του έθνους, για το καλό το δικό μας, για το καλό το δικό τους, για το καλό όλων μας, θα πρέπει να απέλθει.

Να πάει στο καλό, αφού βέβαια προηγουμένως εξασφαλίσει τη συναίνεση της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Όχι οικουμενικής, όχι συνεργασίας, όχι εθνικής ενότητος, όχι συμμαχικής.

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με επικεφαλής προσωπικότητα εθνική, προσωπικότητα κύρους της Ελλάδας ή της διασποράς και μέλη επίσης προσωπικότητες με κύρος αδιαμφισβήτητο, εξωκοινοβουλευτικές, τις οποίες θα επιλέξει ο επικεφαλής πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση αυτή θα έχει τη στήριξη των τριών κομμάτων, πιθανόν και της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και του κ. Φώτη Κουβέλη (δεν αναφέρω τα άλλα, διότι είναι βέβαιο πως δεν θα δεχθούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μια τέτοια λύση, για τον απλούστατο λόγο, ότι άλλοι είναι οι σκοποί και οι στόχοι τους).

Κύριε Γιώργο Παπανδρέου,

Κύριε πρωθυπουργέ,

Η οικογένειά σας, ο παππούς σας, ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός της απελευθέρωσης, ο Γέρος της Δημοκρατίας και του ανένδοτου αγώνα, το ίνδαλμά του λαού, ο πατέρας σας, ο μέγας Ανδρέας, που αναμόρφωσε την Ελλάδα, την ενέταξε στην κατηγορία των ανεπτυγμένων χωρών και τη μετέβαλε σε υπολογίσιμη δύναμη σταθερότητας στα Βαλκάνια και εσείς που αγωνίζεσθε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εσείς που, χωρίς υπερβολή, ακούραστος (ο Θεός σας δίνει δύναμη και σιδερένια υγεία) περνάτε τις ημέρες και τις νύχτες σας, στα υπουργικά συμβούλια (ανώφελα θα έλεγα), από αεροπλάνο σε αεροπλάνο και από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο για το καλό της χώρας και του ελληνικού έθνους όλα αυτά, κάντε ακόμη μια θυσία και η πατρίδα θα σας ευγνωμονεί.

Κάντε τη μεγάλη θυσία.

Απέλθετε…

Απέλθετε αφού προηγουμένως κάνετε μια δραματική, μια συγκλονιστική έκκληση στους πατριώτες προέδρους της ΝΔ και του ΛΑΟΣ κ.κ. Σαμαρά και Καρατζαφέρη να συναινέσουν στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας από προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους και να την στηρίξουν κοινοβουλευτικά, μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Αυτά κ. πρωθυπουργέ.

Κάθε άλλη κυβερνητική προσπάθεια, δυστυχώς, δεν θα αποδώσει όπως φάνηκε κατά τη διετία που διανύσατε και διανύσαμε.

Οι «αποδείξεις», οι «φοροκάρτες» και οι λοιποί ερασιτεχνισμοί, όπως και άσκοπες, άστοχες και αβάσιμες κυβερνητικές σας ενέργειες και δραστηριότητες αποδείχθηκαν έωλες και αναποτελεσματικές!

Κάντε το ταχύτερο δυνατόν, κάτι γενναίο.

Απέλθετε ανοίγοντας το δρόμο για την εθνική σωτηρία.

Και ο λαός, να είστε βέβαιος, θα σας χειροκροτήσει…