Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Έχουμε κράτος και κυβέρνηση;

Κύριε πρωθυπουργέ πιστεύετε, ότι ηγείσθε μιας πραγματικά ισχυρής και δημιουργικής κυβέρνησης; Ειλικρινά, πιστεύετε ότι η Ελλάδα, διαθέτει κυβέρνηση που την κυβερνά σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους;

Γιατί εμείς δεν το πιστεύουμε κ. Γιώργο Παπανδρέου. Δεν το πιστεύουμε, διότι :

1) Την κυβέρνησή σας, ουσιαστικά, έχουν υποκαταστήσει οι υπάλληλοι της «τρόικας», οι οποίοι δίνουν συνεχώς εντολές για νέα… ξεζουμίσματα, νέους φόρους, νέα χαράτσια!

2) Στην χώρα δεν λειτουργεί τίποτα, εξαιτίας των συνεχών απεργιών. Οι συγκοινωνίες έχουν νεκρώσει, οι δρόμοι των μεγάλων πόλεων έχουν «φρακάρει» από τα συλλαλητήρια και τα «μπλόκα». Τα σχολεία και τα ΑΕΙ και ΤΕΙ καταλαμβάνονται, ρημάζονται και λεηλατούνται! Τα υπουργεία σας καταλαμβάνονται και δεν διαθέτετε χώρους ούτε για να κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους, οι υπουργοί σας. Φοβούμαι, ότι οι καταληψίες θα φθάσουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, στο γραφείο σας δηλαδή. Οι δήμαρχοι τρώνε ξύλο, προπηλακίζονται και υβρίζονται από κάποια στοιχεία… Από την αλητεία!

3) Η αγορά είναι νεκρή λόγω απενταρίας, αλλά και λόγω των απεργιών και της αδυναμίας των πολιτών να κινηθούν προς τα καταστήματα των μεγάλων πόλεων! Οι διαδηλώσεις, οι πορείες και τα συλλαλητήρια έχουν νεκρώσει τα πάντα.

4) Τα σκουπίδια μας πνίγουν και απειλούν την υγεία μας, ενώ οι συνδικαλιστές του κλάδου μας απειλούν και μιλούν για… αίμα!

5) Οι ταξιτζήδες έφθασαν στο σημείο να εκτοξεύουν φοβερές και φρικιαστικές απειλές διά του προέδρου τους! (Ας καμαρώσει το έργο του ο κ. Ραγκούσης)

Ο «Καλλικράτης» επίσης του κ. Ραγκούση (αλήθεια πως ανακαλύψατε το ταλέντο του στη διάλυση των πάντων;) έχει εξαρθρώσει και εκμηδενίσει την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία με τον «Καποδίστρια» λειτουργούσε ικανοποιητικά. Μάλιστα, ικανοποιητικά.

Αυτά και άλλα πολλά πρωθυπουργέ μας κ. Γιώργο Παπανδρέου, γιε του μεγάλου μεταρρυθμιστή Ανδρέα Παπανδρέου και εγγονέ του πρωθυπουργού της απελευθέρωσης, του εμπνευστή και ηγέτη του ανένδοτου αγώνα, του μεγάλου δημοκράτη, του Γέρου της Δημοκρατίας. Αυτά είναι τα χάλια μας!

Λοιπόν, ρωτάμε : Έχουμε πραγματικά κυβέρνηση;

Λειτουργεί η κρατική μηχανή ;

Που πηγαίνουμε;

Ποιες είναι οι σκέψεις σας;

Έχετε αντιληφθεί πως χάσατε την αίσθηση του μέτρου και δεν διαθέτετε πλέον την κοινή λογική;