Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

ΘΡΑΣΟΣ!

Με μία μόνον λέξη θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν όσα είπε ο τέως πρωθυπουργός, στην τελευταία του ομιλία, ως πρόεδρος της ΝΔ, στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος.
Θράσος… είναι η λέξη αυτή!
Ο κ. τέως, χωρίς αιδώ, ανέβηκε στο βήμα του συνεδρίου για τελευταία φορά για να μας εκθέσει, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία… τα όσα ο ίδιος και η κυβέρνησή του πέτυχαν υπέρ της χώρας και του λαού της!!
Ομολογουμένως ο Κώστας Καραμανλής δεν μας είχε συνηθίσει σε εμφανίσεις, σαν την χθεσινή αποχαιρετιστήριά του, ούτε βέβαια είχε δείξει μέχρι τώρα το θράσος που έδειξε χθες.
Η χθεσινή εμφάνιση του τέως δεν τον τιμά για τον απλούστατο λόγο ότι, χωρίς να κοκκινίζει, βγήκε να μας πει, να μας πείσει, πως χάρις στην σωστή και σώφρονα διακυβέρνησή του, το κύρος της Ελλάδας στο εξωτερικό βρίσκεται στα ύψη, στο δε εσωτερικό πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας, λόγω της άριστης κατάστασης των δημοσιονομικών μας, της εξασφάλισης δουλειάς για όλους, της οικονομικής άνεσης των ασφαλιστικών ταμείων, της εξάλειψης της φτώχειας κλπ.!! Είναι υπερήφανος για τα σκάνδαλα, τα Βατοπέδια και τις ρεμούλες!
Επίσης ο μέχρι χθες πρόεδρος της ΝΔ με απίστευτο θράσος που φθάνει σε σημείο πρόκλησης του κοινού αισθήματος, μας μίλησε για την κορυφαία θέση που, διεθνώς, έχει καταλάβει η Ελλάδα, χάρις στους εύστοχους χειρισμούς του και στην σωστή διακυβέρνησή του…
Λοιπόν, είμαστε όλοι ευτυχείς, εύποροι και υπερήφανοι για την διεθνή μας θέση που η Ε.Ε. την αναδεικνύει ως… παράδειγμα προς μίμησιν στις άλλες χώρες – μέλη της, και, επιπλέον, γιατί οι χρηματοπιστωτικοί οίκοι όλου του κόσμου, καθώς και οι μεγάλες τράπεζες εξαίρουν τα οικονομικά μας επιτεύγματα και σκοτώνονται ποια θα χρηματοδοτεί τις νέες οικονομικές μας εξορμήσεις και κατακτήσεις και, μάλιστα, με πολύ χαμηλό, το χαμηλότερο επιτόκιο!
Ντροπή κ. Καραμανλή.
Ντροπή, γιατί αντί να ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την καταστροφή που φέρατε στον τόπο, εσείς και οι συνεργάτες σας, ζητάτε και τα ρέστα!
Ελπίζουμε ότι το χθεσινό ήταν το πολιτικό «κύκνειο άσμα» σας, το άσμα της συμφοράς που φέρατε και ότι πλέον δεν θα μας αναγκάσετε να ασχοληθούμε μαζί σας.

TO...ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Δεν ξέρω αν είναι να κλαίει κανείς ή να γελάει…
Δεν ξέρω αν είναι να ντρέπεται κανείς, ή να οργίζεται…
Δεν ξέρω αν υπάρχουν ευθύνες για κακούς, για άστοχους χειρισμούς, που θα πρέπει να πάρουν τον δρόμο που οδηγεί στην εισαγγελία!
Παρέλαβαν οι ξορκισμένοι με τον… απήγανο προηγούμενοι, ένα ασφαλιστικό, που παρά τις ατέλειες του, λειτουργούσε. Ήταν ο νόμος Ρέππα, σκληρός βέβαια και άδικος ίσως για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων και συνταξιούχων, αλλά λειτουργούσε και θα λειτουργούσε για αρκετά χρόνια.
Τώρα, σε ποια κατάσταση παρέδωσαν το ασφαλιστικό μετά τις… σωτήριες και τις ανεκδιήγητες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυρίας Φάνης Πάλλη – Πετραλιά, με τις ευλογίες πάντοτε του τέως πρωθυπουργού και αυριανού τέως προέδρου της ΝΔ κ. Κώστα Καραμανλή;
Εν ολίγοις να τι παρέδωσαν :
1) Ι.Κ.Α. αδέκαρο που ο διοικητής του, ο δικός τους διοικητής, κάθε τρεις και λίγο ζητάει εκατοντάδες εκατομμύρια, δισεκατομμύρια, για την πληρωμή συντάξεων και δώρων.
2) Ο.Α.Ε.Δ. με σηκωμένα τα χέρια και αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στους άνεργους.
3) Τ.Ε.Β.Ε. που ψάχνει για γενναία κρατική βοήθεια για να πληρώνει τους δικαιούχους του. Μέχρι πριν από τις αλλοπρόσαλλες ρυθμίσεις της ΝΔ, μπορούσε να τους πληρώνει σχετικώς καλά και μάλιστα με άνεση.
4) Μεγάλα και ισχυρά ασφαλιστικά ταμεία αδύναμα πλέον και εξουθενωμένα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που απαιτεί άμεσα μέτρα και διερεύνηση σε βάθος.
Και, τέλος, το ερώτημα είναι ένα και σαφές :
Τι έγιναν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων, η περιουσία των εργαζομένων και των συνταξιούχων;
Τι έγιναν; Ποιος τα κατάπιε;
Περιμένουμε μια απάντηση από τον κύριο Καραμανλή και την κυρία Πετραλιά. Μια άμεση απάντηση.
Περιμένουμε…

Υ.Γ. Το περίφημο «ταμείο της φτώχειας» καταργήθηκε από τη νέα κυβέρνηση. Μπράβο. Καταργήθηκε ένα εργαλείο περαιτέρω αφαίμαξης των ασφαλισμένων.