Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΤΙ ΠΑΠΑΓΟΣ, ΤΙ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ...

Περίπου εξήντα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ακούστηκε από το ΚΚΕ, εκείνη η περίφημη ρήση – σύνθημα : «τι Παπάγος, τι Πλαστήρας» που, ουσιαστικά, στήριξε τον στρατάρχη και την παρέα του, στην προσπάθειά τους να καταλάβουν την εξουσία και να επιβάλουν καθεστώς μισαλλοδοξίας, αντεκδικήσεων και ρεμβασισμού στην δύσμοιρη πατρίδα μας.
Κοντά εξήντα χρόνια από τότε που η ηγεσία του ΚΚΕ, έμμεσα έριξε το βάρος της υπέρ του Παπάγου, κλείνοντας τον δρόμο που θα οδηγούσε κάποιους σώφρονες αριστερούς πολίτες, στο στρατόπεδο της ΕΠΕΚ, του έντιμου και δημοκρατικού αγωνιστή, του μεγάλου πατριώτη Νικόλαου Πλαστήρα, του Μαύρου Καβαλάρη.
Το πέρασμα από την εξουσία των Παπαγικών «σωτήρων» υπήρξε ολέθριο για την Ελλάδα και τον λαό της και, ασφαλώς, οι παλαιότεροι, οι ηλικιωμένοι όπως κι εγώ, θα θυμούνται το όργιο του φασισταριού εκείνης της εποχής, το κυνηγητό και την τρομοκράτηση των δημοκρατικών πολιτών, την φίμωση του τύπου, την κατάπνιξη κάθε ελεύθερης φωνής, και βέβαια, την ολοκληρωτική εξαφάνιση της αριστερής και μετριοπαθούς αριστερής ιδεολογίας, την οποία το τότε κατεστημένο παρουσίαζε και κατηγορούσε ως προδοτική και αντεθνική!
Θα θυμούνται τα περίφημα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων και των διαχωρισμό των Ελλήνων σε πατριώτες και μη πατριώτες και ακόμη την απομάκρυνση από τις εργασίες τους στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, δεκάδων χιλιάδων πολιτών, ανδρών και γυναικών.
Γι’ αυτήν την αλήστου μνήμης κατάσταση μερίδιο ευθύνης είχε και η τότε ηγεσία του ΚΚΕ με το περίφημο σύνθημα της : «Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας», που ξανά, περίπου εξήντα χρόνια μετά επαναλήφθηκε προχθές, με άλλα λόγια, από την κυρία Αλέκα Παπαρήγα!
Είπε στη Βουλή η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, σχετικά με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης : «Όχι σε όλα» και μίλησε για «εμπόριο φόβων και ελπίδων», τονίζοντας ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι το ίδιο πράμα.
«Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας» λοιπόν σε νέα έκδοση!
Τελικά, η ηγεσία του ΚΚΕ δεν έχει διδαχθεί τίποτα από τα λάθη της, ούτε και από την μείωση της εκλογικής της δύναμης. Αν ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, θα επαναλάμβανε εκείνο που ως πρωθυπουργός είχε πει στην Βουλή απευθυνόμενος στο ΚΚΕ (για τις αρνητικές θέσεις του απέναντι σε κάποιο φιλολαϊκό κυβερνητικό μέτρο) : «Ένα ακόμη σφάλμα…»
Τα σφάλματα της κομμουνιστικής ηγεσίας επαναλαμβάνονται συνεχώς και πλήττουν εκτός από την χώρα, και την ίδια την παράταξη!
Πάνω στ’ αχνάρια του ΚΚΕ βαδίζει και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του κ. Τσίπρα που κι αυτός δεν έχει τίποτα διδαχθεί από την πρόσφατη συρρίκνωσή του και από το εσωτερικό του «αλαλούμ». Ακόμη, μας πληροφορεί, ότι απειλούνται και κινδυνεύουν και πάλι τα ασφαλιστικά ταμεία!!
Μιλάει ο κ. Τσίπρας για «φλας αριστερά και στροφή δεξιά» και προκαλεί γέλια. Κρίμα… Αξίζει για κάτι καλύτερο.
Αξιοσημείωτη και περίεργη είναι και η στάση του κ. Καρατζαφέρη. Ο Γιώργος υποστηρίζει στην ουσία ό,τι και το ΚΚΕ. Δηλαδή, ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι το ίδιο». Λέει ότι «η ΝΔ παρέδωσε την εξουσία, έδωσε ευκαιρίες στο ΠΑΣΟΚ, του έκανε αβάντα»!!
Τέλος ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του τέως πρωθυπουργού και για λίγες ακόμη ημέρες προέδρου της ΝΔ κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος εμφανίσθηκε στη Βουλή ήπιος και συναινετικός.
Ομολογουμένως ο Κώστας Καραμανλής, στη Βουλή ήταν ένας άλλος άνθρωπος, ένας πολιτικός που δεν είχε καμιά σχέση με τον μέχρι πριν 15 ημέρες αλαζόνα, για να μην πω υπερφίαλο, πρωθυπουργό.
Ο κ. Καραμανλής, θύμα και αυτός (το έχω ξαναγράψει αυτό) ανάξιων συνεργατών του και κάποιων «λαμόγιων», είναι φανερό πως πολλά έχει διδαχθεί από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και αυτό είναι πολύ ευχάριστο.
Περισσότερο ευχάριστο θα ήταν ωστόσο, αν το παράδειγμα του τέως πρωθυπουργού, ακολουθήσουν και οι… επίδοξοι διάδοχοί του, θήλεις και άρρενες.