Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ


Θα το πω για ακόμη μια φορά και θα το λέω πάντοτε, ότι δεν είμαι "χρυσαυγίτης" και ότι σαφώς είμαι κατά της αυθαιρεσίας, της αυτοδικίας και της αντιποίησης αρχής.
Όλα αυτά τα καταδικάζω κατηγορηματικά, απόλυτα και απερίφραστα, πλην όμως καταδικάζω με τον ίδιο έντονο τρόπο και το παραεμπόριο, την κατάρα αυτή του "μαύρου εμπορίου" που εξοντώνει τις νόμ
ιμες επιχειρήσεις , οι οποίες με θυσίες των ιδιοκτητών τους ανταποκρίνονται στο πλήθος των υποχρεώσεών τους, πολλαπλασιάζει την ανεργία, στερεί το κράτος από ζωτικούς φορολογικούς πόρους, εντείνει την οικονομική κρίση και βέβαια εξαπατά τους πολίτες με τα σκουπίδια, λαθραία συνήθως, προϊόντα "μαϊμού" που... σερβίρει.
Όπου και να πας και όπου να γυρίσεις , θα δεις κόποιον αλλοδαπό, κυρίως μαύρο, πακιστανό, αφγανό κ.τ.λ να πουλάει από κλεψίτυπα παράνομα δισκάκια CD, DVD, ρούχα, διάφορα αξεσουάρ, μέχρι και... προφυλακτικά με το συμπάθιο!
Λοιπόν, το κράτος και ο φίλος υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Δένδιας, ας εφαρμόσουν τον νόμο για την πάταξη του μαύρου και παράνομου παραεμπορίου σκουπιδιών, αν δεν επιθυμούν αυθαιρεσίες, αυτοδικίες και αντιποιήσεις αρχής...Ο... "ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ" ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΕνώ η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ του κ. Φώτη Κουβέλη, κ. Μαρία Ρεπούση με το αλήστου μνήμης σχολικό βιβλίο της δίδασκε τα παιδιά μας τα σχετικά με τον... "συνωστισμό στην προκυμαία της Σμύρνης" το 1922, μια γενναία και έντιμη τουρκάλα δημοσιογράφος τολμά να πει και να γράψει όλη την αλήθεια αποστομώνοντας έμμεσα την ελληνίδα διανοούμενη, συγγραφέα και εσχάτως βουλευτή.

Με άρθρο της στην τουρκική εφημερίδα "ΡΑΝΤΙΚΑΛ" η κ. Αισέ Χουρ, ανατρέπει τους τουρκικούς ισχυρισμούς, ότι η Σμύρνη πυρπολήθηκε από τους Αρμένιους και λέει ξεκάθαρα πως την φωτιά έβαλαν οι τούρκοι και μάλιστα εν γνώσει αν όχι και με την έμπνευση του Κεμάλ Ατατούρκ με σκοπό να επιτευχθεί μια και καλή, η ριζική και ολοσχερής εξόντωση των ελλήνων της αξέχαστης μεγαλούπολης, οι οποίοι αποτελούσαν το πιο ζωντανό και ισχυρό στοιχείο της οικονομικής, επιχειρηματικής και πολιτιστικής της δραστηριότητας.

Η τουρκάλα δημοσιογράφος με θάρρος  και γενναιότητα επικαλείται  άρθρο του υπασπιστή του Κεμάλ, το 1939, στην εφημερίδα "Τζουμχουριέτ", σύμφωνα με το οποίο ο τούρκος ηγέτης απολάβανε τη θέα της καιόμενης Σμύρνης και την τραγωδία του ελληνικού πληθυσμού της, μαζί με την μνηστή του Λατιφέ, από το μπαλκόνι του σπιτιού της.

Κάποια στιγμή μάλιστα την ρώτησε αν είχε  κτήματα στις καιόμενες περιοχές και εκείνη απάντησε : "τα περισσότερα, αλλά εσείς να είσθε καλά πασά μου και ας καούν. Οι στιγμές ειναι ευτυχισμένες. Θα τα ξαναφτιάξουμε. Η πατρίδα σώθηκε...".

Ο Κεμάλ τότε της είπε:"Ας καούν και ας καταρρεύσουν, όλα μπορούν να επουλωθούν".

---------

Το αρθρίδιο αυτό αφιερώνεται στην βουλευτή Πειραιώς της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση και στον Μέντορά της, πρόεδρο του κόμματος κ. Φώτη Κουβέλη.