Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Οι φορτηγατζήδες, οι πυροβολισμοί, οι τραμπουκισμοί, οι δαγκωματιές και η βοήθεια του… Κοκού!

Η παράνομη και αντεθνική θα έλεγα «απεργία» των επιταγμένων φορτηγών και επιστρατευμένων φορτηγατζήδων, έληξε κάτω από το βάρος της γενικής κατακραυγής, της αγανάκτησης και της οργής ολόκληρου του έθνους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ε.Ε. μας παρέπεμψε ήδη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την κατηγορία της μη απελευθέρωσης ακόμη του επαγγέλματος των φορτηγατζήδων. Θα τους πληρώσουμε, με άλλα λόγια, και τα… σπασμένα τους, τις παρανομίες τους!

Μάρτυρες αθλιοτήτων υπήρξαμε τις τελευταίες ημέρες αλλά και προ περίπου διμήνου, με πρωταγωνιστές τους φορτηγατζήδες δημόσιας χρήσης, όλων των κατηγοριών, ή τουλάχιστον των συνδικαλιστικών τους ηγεσιών και της μερίδας, μικρής πιστεύω, που τους ακολουθεί.

Αθλιότητες, ακρότητες, θρασύτητες, προκλήσεις και προσβλητική ασέβεια έναντι του νόμου, των αρχών, της Κυβέρνησης και της Βουλής.

Αδίστακτοι υπήρξαν κάποιοι «επαγγελματίες» φορτηγατζήδες με «στόλους», «κοπάδια» φορτηγών που πληρώνουν φόρους, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, 600 – 700 € τον χρόνο για το καθένα (!)

Παραθέτω αμέσως πίνακα με τους φόρους που μέχρι τώρα καταβάλλουν οι «βιοπαλαιστές – μεροκαματιάρηδες» φορτηγατζήδες και τα ποσά που θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν με τον νέο νόμο για την απελευθέρωση των μεταφορών που ψηφίσθηκε και ισχύει:

Πριν από το νόμο (πλήρωναν)

Κατ’ αποκοπή με βάση το τεκμαρτό εισόδημα

600 ευρώ φόρος για φορτηγό με ωφέλιμο φορτίο 5 τόνων.

1800 ευρώ φόρος για φορτηγό με ωφέλιμο φορτίο πάνω από 16 τόνους

Μετά το νόμο (θα πληρώνουν)

Λογιστική φορολόγηση με βάση τα έσοδα – έξοδα

10.000 ευρώ και άνω φόρος για φορτηγό με ωφέλιμο φορτίο 5 τόνων

30.000 ευρώ και άνω φόρος για φορτηγό με ωφέλιμο φορτίο πάνω από 16 τόνους

Ο καβγάς λοιπόν για το… πάπλωμα!!

Να γλυτώσουν τους φόρους που όλοι μας πληρώνουμε.

Αυτοί είναι οι φορτηγατζήδες του κ. Τζωρτζάκου, του κ. Τσάμου και των λοιπών ηγετών και δήθεν ηγετών των φορτηγατζήδων που λέγεται πως είναι 33.000 πλην όμως τους Τζωρτζάτους ακολουθούν και κλείνουν τους δρόμους περίπου 1.000 (!), μερικοί μάλιστα από τους οποίους, στην πλατεία Συντάγματος χειροκροτούσαν τον τέως κ. Κοκό που πονηρά εμφανίσθηκε οικογενειακώς και επευφημώντας τον φώναζαν «εσένα θέλουμε». Ας τον φέρουν οι άθλιοι κι αδίστακτοι….

Συγχαρητήρια λοιπόν στους «φορτηγατζήδες» που δεν δίστασαν να βάλουν ακόμη και μαύρη σημαία στον Άγνωστο Στρατιώτη και να κραυγάζουν : «να καεί, να καεί το μπ-----λο η βουλή».

Ντροπή τους…

Έφθασαν ακόμη στο σημείο, οι επαγγελματίες νοικοκυραίοι φορτηγατζήδες, να επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών και να δαγκώνουν, δίκην λυσσασμένων μαντρόσκυλων, το χέρι του ταξιάρχου της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ζουμπούλη!

Άγρια μαύρα σκυλιά!

Αλλά το χειρότερο, έφθασαν στο σημείο να πυροβολούν συναδέλφους τους που εργάζονταν, που είχαν το δικαίωμα να εργασθούν.

Η κοινωνία στο σύνολό της είναι εναντίον τους, τους αποδοκιμάζει, τους σιχαίνεται, τους απορρίπτει.

Και ενώ η «απεργία» ανεστάλη από τους προέδρους των 10 ομοσπονδιών μια μικρή ομάδα οργάνων του ΠΑΜΕ, κατ’ εντολήν του Κ.Κ.Ε. επιχείρησε ανεπιτυχώς να συνεχίσει την ανωμαλία… εν ονόματι της βάσης, η οποία διαφωνεί με τις μεθοδεύσεις της ηγεσίας, όπως ισχυρίσθηκε. Η ηγεσία του ΚΚΕ και από κοντά, ουραγοί της η ΝΔ δια του πρώην… «κόκκινου Πάνου» και ο ανύπαρκτος ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα, βοήθησαν με όλες τους τις δυνάμεις τους «εκτός νόμου» φορτηγατζήδες, οι οποίοι, εκτός των άλλων άφησαν χωρίς φάρμακα πολλούς συνανθρώπους μας και νοσοκομεία και χωρίς ιατρικά εργαλεία πολλά χειρουργεία.

Το περίεργο ωστόσο είναι, ότι ο Περισσός στην προσπάθειά του να πλήξει την κυβερνητική πλειοψηφία, δεν δίστασε στην περίπτωση των φορτηγατζήδων να υποστηρίξει και να ενισχύσει και τους μεγιστάνες του κλάδου, ιδιοκτήτες δεκάδων φορτηγών και βυτιοφόρων, τύπου Τζωρτζάκου και Τσάμου που παριστάνουν τα θύματα της απελευθέρωσης του μεταφορικού επαγγέλματος!

Από το 2004 η Ε.Ε. είχε ανακοινώσει τις πολύ ορθές αποφάσεις της για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ούτως ώστε να δημιουργηθεί κλίμα ανταγωνισμού που ρίχνει τις τιμές και εν προκειμένω των μεταφορών, δημιουργεί νέες ευκαιρίες και θέσεις εργασίας και βελτιώνει την ποιότητα του προσφερόμενου έργου.

Από τότε πέρασαν 6 χρόνια και η κυβέρνηση Παπανδρέου μετά από σκληρές μάχες που έδωσε με τις Βρυξέλλες, κατάφερε να κερδίσει ακόμα μια τριετία, μια τριετή παράταση του ανοίγματος, ενώ οι φορτηγατζήδες, έξω από κάθε λογική, ζητούσαν παράταση 5 χρόνων για το ισχύον απαράδεκτο καθεστώς των χερσαίων μεταφορών.

Ο νόμος ψηφίσθηκε από την Βουλή και αυτοί απειλούσαν ότι δεν θα τον εφαρμόσουν! Είναι απύθμενο και πρωτοφανές το θράσος τους να απειλούν την κοινωνία με ανυπακοή στους νόμους όπως απύθμενη είναι και η κουταμάρα ορισμένων απ’ αυτούς να θέτουν τον κλάδο τους εκτός νόμου, να περιθωριοποιούνται.

Οι άδειες στους φορτηγατζήδες δόθηκαν δωρεάν επί χούντας, το 1971, πριν δηλαδή από 39 (τριάντα εννέα) χρόνια. Έκτοτε πολλές απ’ αυτές, οι περισσότερες, πουλήθηκαν, παράνομα βέβαια και χωρίς παρακράτηση φόρου, σε τρίτους, οι οποίοι για να αποκτήσουν άδεια πρόσφεραν τεράστια ποσά, ακόμη και πρόσφατα, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πολύ καλά, ότι το καθεστώς των κλειστών επαγγελμάτων φθάνει στο τέλος του και το επάγγελμα του φορτηγατζή θα ανοίξει διάπλατα τις πύλες του.

Το ήξεραν, αλλά προφανώς ήλπιζαν σε συνεχείς επ’ αόριστον παρατάσεις τύπου ΝΔ και την πάτησαν. Δυστυχώς γι’ αυτούς έπεσαν έξω. Ας πρόσεχαν.

Από την άλλη πλευρά οι υπάλληλοι τους, οι οδηγοί τους, είχαν ταχθεί φανερά υπέρ του νέου νόμου που τους διασφαλίζει την εργασία τους στους κόλπους των Α.Ε. και ΕΠΕ που υποχρεωτικά δημιουργούνται.

Η κυβέρνηση δείχνοντας την καλή της θέληση προσφέρει στους φορτηγατζήδες διάφορα αντισταθμιστικά οφέλη, όπως φορολογικές απαλλαγές ή διευκολύνσεις, συνταξιοδοτικά κέρδη, ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο, στο ΕΣΠΑ κλπ.

Αυτοί όμως το βιολί τους. «Κλέφτες, κλέφτες», «Να καεί, να καεί το μπ-----λο η Βουλή» και άλλες αθλιότητες και ασέβειες!

Επί πλέον πρόκληση ταλαιπωριών στους πολίτες, ελλείψεις ακόμη και σε φάρμακα, βιαιοπραγίες, ξυλοδαρμοί, προπηλακισμοί των επιθυμούντων να εργαστούν, κλείσιμο δρόμων και τόσα άλλα.

Δεν έχουν ίχνος ντροπής.

Γι’ αυτό έχασαν το παιχνίδι. Ο κόσμος όλος είναι εναντίον τους. Ευτυχώς όμως γι’ αυτούς έχουν με το μέρος τους τον…. κ. Κοκό.

Θα τους βοηθήσει όταν έλθει εν τη βασιλεία του…

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από την «απεργία» στην εθνική μας οικονομία είναι τεράστιες και η ταλαιπωρία του λαού απερίγραπτη.

Αυτό επιδιώκει το ΚΚΕ;

Ας απαντήσει.