Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Μαργαριταριών ΕΡΤ συνέχεια!!

Απόλυτη και άμεση είναι η ανάγκη της πρόσληψης από την διοίκηση της ΕΡΤ, δημοδιδασκάλων, δασκάλων των δημοτικών σχολείων δηλαδή, για να διδάξουν ορθογραφία σε μερικούς συνεργάτες της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, η οποία πάει να μας τρελάνει με τα καμώματά της στην ορθογραφία και στις ασυνταξίες.

Εγώ, μη αντέχοντας να αντιγράφω και να μιμούμαι τον αξέχαστο μεγάλο καλλιτέχνη Μέντη Μποσταντζόγλου, θα παραθέτω τις λίστες των ανορθογραφιών των τίτλων και υποτίτλων της ΕΡΤ με την ορθή τους γραφή και ο πρόεδρος της κ. Ταγματάρχης, ας φροντίσει, για τους δημοδιδάσκαλους (έτσι τους λέγαμε τον παλιό καιρό) για τα φροντιστήρια γραμματικής, ορθογραφίας, συντακτικού κλπ. που χρειάζονται μερικοί, ελπίζω λίγοι, συνεργάτες του και ας υποχρεώσει τους πολλούς, τους μορφωμένους και διαβασμένους να εργασθούν σοβαρά και, επιτέλους, να ασκήσουν τα καθήκοντά τους για να λείψουν τα μαργαριτάρια.

Και με την ευκαιρία ερωτώ:

· Υπάρχουν υπεύθυνοι και προϊστάμενοι ύλης;

· Υπάρχουν αρχισυντάκτες;

Αν ναι που βρίσκονται και με τι ασχολούνται;

Και τώρα, η ορθή γραφή μερικών λέξεων, τις οποίες οι «κάποιοι» της ΕΡΤ μετατρέπουν σε μαργαριτάρια και κακοποιούν βάναυσα :

1) Συνωμοσία

2) Ορκωμοσία

3) Κοινωφελείς

Ακόμη από την ΕΡΤ… Σάββατο πρωί 6 – 8 μάθαμε ότι η Σπάρτη βρίσκεται στη Λακωνία, το Λουτράκι στο Νομό Κορινθίας και τέλος ο Νομός Ροδόπης λέγεται πλέον Νομός Κομοτηνής…

Αυτά για την ώρα…

Ντροπή!