Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Εκμετάλλευση, αισχροκέρδεια και αναίσχυντη κλοπή



Είναι αλήθεια, ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες, κυρίως των νησιών και γενικώς των τουριστικών περιοχών της χώρας μας, συγκράτησαν τις τιμές των ειδών που προσφέρουν ή και τις μείωσαν σε σημαντικό ποσοστό, σε πολλές περιπτώσεις. Επίσης, η μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματιών της κατηγορίας που προαναφέρεται και άλλων περιοχών μη τουριστικών, αστικών και επαρχιακών, κυρίως εστιάτορες και γενικότερα καταστηματάρχες εστίασης, συγκρατούν τις τιμές απορροφώντας την διαφορά του ΦΠΑ από 13 σε 23%, την οποία πληρώνουν από την τσέπη τους, αντί να την εισπράξουν από τους πελάτες τους. 
Είναι φιλότιμοι, έντιμοι και ευσυνείδητοι επαγγελματίες που κάνουν θυσίες μαζί με τους πολίτες που έχουν φτάσει στα όριά τους για να βοηθήσουν την πατρίδα να ξεπεράσει την μεγάλη οικονομική κρίση. 
Μόνον το κράτος δεν βοηθά… 
Να θυμίσουμε την προεκλογική υπόσχεση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και των δύο άλλων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ότι το 23% στα είδη εστίασης θα γινόταν 13% ;
Δεν έγινε τίποτα. Έμεινε το 23% για να υποχωρήσει στο 13% το νέο χρόνο, όπως ανακοίνωσε η υπουργός τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη. 
Ζήσε μαύρε μου να φας τριφύλλι…
Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε… 
Ωστόσο, η φετινή τουριστική περίοδος που ήδη έφθασε στο τέλος της θα ήταν δυνατόν να ήταν πιο επιτυχής, πιο αποδοτική, αν το 13% είχε ισχύσει από φέτος.
Ως εδώ όλα καλά, υπάρχουν όμως και τα κακά που πρέπει να αντιμετωπίζονται συνεχώς και να… συντρίβονται αυτοί που τα προκαλούν. 
Εξηγούμαι :
Υπάρχουν, δυστυχώς και ασυνείδητοι επαγγελματίες που αισχροκερδούν σε βάρος των πελατών τους, διαθέτοντας τα είδη που προσφέρουν, ιδίως φαγώσιμα, σε τιμές εξογκωμένες,  πολύ και αδικαιολόγητα υψηλές.
Είναι πολλοί οι δικοί μας και ξένοι τουρίστες που έκαναν τις διακοπές τους στα νησιά και αλλού, οι οποίοι εκφράζουν παράπονα για την ακρίβεια κάποιων καταστημάτων, λέγοντας ότι τους «έγδυσαν» για μια σαλάτα εποχής ή ένα πρόχειρο φαγητό, κρέπες κλπ.
Επιπλέον, οι κακοί και ασυνείδητοι αυτοί επαγγελματίες εκ συστήματος δεν δίνουν αποδείξεις στους πελάτες τους και όταν τους ζητηθούν, απαντούν : «θέλετε και απόδειξη;» με μια έκφραση έκπληξης στο πρόσωπό τους. 
Είναι λοιπόν αυτοί οι σχετικώς λίγοι κακοί επαγγελματίες, ληστές, όχι απλώς κλέφτες! 
Ληστεύουν πελάτες και κράτος!
Ακόμη, δυσφημούν τη χώρα και τον τουρισμό της και παίρνουν στο λαιμό τους και τους άλλους, τους πολλούς καλούς συναδέλφους τους, οι οποίοι εργάζονται με ελάχιστο κέρδος για να δώσουν ώθηση στην οικονομία μας. 
Αυτή είναι η αλήθεια και αυτή η κατάσταση δεν είναι δυνατόν να συνεχισθεί. 
Το ΣΔΟΕ, η οικονομική αστυνομία και οι άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, καθημερινώς κάνουν εκατοντάδες, χιλιάδες ελέγχους, διαπιστώνουν παραβάσεις και κλοπές σε βάρος του κράτους και των πολιτών, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. 
Τα δημόσια έσοδα από τους πάσης φύσεως φοροκλέφτες και φοροφυγάδες, δεν αυξάνουν, διότι απλούστατα οι ένοχοι, όχι μόνον δεν συνετίζονται και συνεχίζουν το βιολί τους, αλλά πετούν στο καλάθι των αχρήστων τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται και σε πολλές περιπτώσεις, αμέσως μετά την αποχώρηση των υπαλλήλων που τους σφράγισαν για μερικές μέρες την επιχείρηση, σπάζουν τις σφραγίδες και συνεχίζουν!!
Αυτά, διότι κανένας μέχρι τώρα δεν πήγε φυλακή και καμιά περιουσία δεν βγήκε στο σφυρί για την εξόφληση των νομίμων απαιτήσεων του κράτους. 
Κατόπιν λοιπόν όλων αυτών, οι κυβερνήσεις ξεζουμίζουν όλο και περισσότερο εργαζόμενους, συνταξιούχους, έντιμους επαγγελματίες και μεροκαματιάρηδες, προκειμένου να κλείσουν τις «μαύρες τρύπες» της οικονομίας μας. 
Αποτέλεσμα η ανέχεια που παίρνει συνεχώς διαστάσεις, η ύφεση που γιγαντώνεται, η ανεργία που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. 
Οι φτωχοί πληρώνουν αυτά που κλέβουν οι ασυνείδητοι, οι φοροκλέφτες, οι φοροφυγάδες, οι ληστές της οικονομίας της χώρας και της δικής μας οικογενειακής οικονομίας. 
Θα κλείσω επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμιά ανοχή, καμιά επιείκεια, κανένα έλεος, γι’ αυτούς, γενικώς, που δεν εκδίδουν αποδείξεις. 
Είναι κλέφτες, είναι ασυνείδητοι ληστές του τίμιου ιδρώτα των πολιτών, του τίμιου χρήματός τους και του χρήματος  της πατρίδας.  
Το κράτος πρέπει να είναι αμείλικτο, να τους πατάξει, να τους συντρίψει.
Αυτό τους αξίζει τους αχρείους λωποδύτες…