Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Oι… ιπτάμενες καρέκλες εμποδίζουν τη συναίνεση!

Μια τρύπα στο νερό ήταν το αποτέλεσμα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας ύστερα από αίτημα του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, για το θέμα της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης της χώρας, την επίτευξη συναίνεσης για την αντιμετώπισή της και την συνέχιση της δανειοδότησης μας από την «Τρόϊκα», όπως ορίζει η σχετική συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την Ε.Ε. την Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης με το γνωστό προσφυή τρόπο που εκφράζει, με δηλώσεις τις απόψεις του για τα διάφορα θέματα, τα οποία σχεδόν καθημερινά ανακύπτουν, είπε : «Μερικοί βάζουν τις καρέκλες τους υπεράνω της Ελλάδας» για να προσθέσει : «Αν ο Ευρυβιάδης και ο Θεμιστοκλής δεν τα είχαν βρει το 480 π.Χ. η ιστορία δεν θα είχε αναφέρει ούτε αυτούς, ούτε αυτήν την χρονολογία…»

Μια τρύπα στο νερό λοιπόν, με τη διαφορά πως απ’ αυτήν την σύναξη απουσίαζαν οι εντάσεις, πράγμα που άφησε να εννοηθεί, τόσο στο εσωτερικό όσο και στην «κομισιόν», ότι θα υπάρξει σύντομα και συνέχεια, κατά την οποία θα σημειωθούν κάποιες ελπιδοφόρες προσεγγίσεις, πιθανόν και συναινέσεις, όχι βέβαια με το ΚΚΕ και τον ουραγό του κ. Τσίπρα, αλλά μεταξύ της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του κ. Καρατζαφέρη.

Αυτή την ελπίδα εξέφρασε και ο αρμόδιος επίτροπος κ. Όλι Ρεν.

Διαφορετικά θα πρέπει να ξεχάσουμε την 5η δόση των 12 δις ευρώ, με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσουμε τον Ιούλιο, σε λιγότερο από ένα μήνα.

Ωστόσο, επαναλαμβάνω το θέμα δεν έχει κλείσει και όλοι αναμένουν τη συναίνεση.

Αξιοσημείωτο βέβαια είναι, ότι ο πρωθυπουργός :

1) Απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές που θα έφερναν την καταστροφή, αλλά, και την οικουμενική κυβέρνηση.

2) Έκανε σαφές με έντονο τρόπο, ότι θα προχωρήσει έστω και μόνος του στον αγώνα για την σωτηρία της χώρας από την οικονομική κρίση.

Το «μόνος» του βέβαια δεν αποδίδει επακριβώς την πραγματικότητα, διότι μαζί του είναι :

· Ο λαός που κάνει θυσίες για να σταθούμε στα πόδια μας

· Άλλες πολιτικές δυνάμεις, μικρές ίσως αλλά αναδυόμενες, όπως της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», η πρόεδρος της οποίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη, χειροκροτούμενη και επευφημούμενη ζωηρά κατά το πρώτο συνέδριο του κόμματός της, μίλησε για «κάλεσμα της ιστορίας» και ευθέως ζήτησε την δημοσιοποίηση των πρακτικών της σύσκεψης.

· Ο επιχειρηματικός κόσμος, ο οποίος διά στόματος του κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη, ζήτησε συναίνεση για την αντιμετώπιση της «εθνικής κρίσης»

Οι απλοί πολίτες, οι οποίοι χτυπούν στους πολιτικούς που πήραν μέρος στην υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας σύσκεψη, το «καμπανάκι» των πρακτικών!

· Ο ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος με την ανερχόμενη, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δύναμή του, σίγουρα θα βάλει πλάτη για την σωτηρία.

Είναι όμως, δυστυχώς, και αυτοί που για λόγους ψηφοθηρικούς, αδιαφορώντας για τη συμφορά που θα προκαλέσει η τακτική τους και για τη βύθιση της Ελλάδας και του λαού της στο μαύρο σκοτάδι, μιλούν για «τρομοκρατία του λαού τύπου Μπιν Λάντεν (η κ. Αλέκα Παπαρήγα) και για «βύθιση της χώρας σε πρωτοφανή κρίση από την κυβέρνηση Παπανδρέου» ή άλλως «Πινοσέτ» (κ. Τσίπρας, αρχηγός χωρίς κόμμα και οπαδούς που καβάλησε το… καλάμι και καλπάζει!)

Αξίζει εδώ να αναφερθεί, ότι κατά τη σύσκεψη, ο κ. Τσίπρας, όταν ρωτήθηκε από τον πρωθυπουργό για ποιόν λόγο τον παρομοιάζει με τον δικτάτορα της Αργεντινής Πινοσέτ του απάντησε : «γιατί είστε νεοφιλελεύθερος σαν εκείνον…»

Είναι για γέλια όταν λόγια σαν αυτά βγαίνουν από το στόμα πολιτικού άνδρα και μάλιστα… αρχηγού κόμματος.

Για γέλια ή ίσως για… κλάματα;

Και ενώ η χώρα και ο λαός της αγωνίζονται για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης που δημιούργησαν με την ανικανότητα, την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και τα ψέματά τους, οι προηγούμενοι κυβερνήτες της, τα άξια παλικάρια, οι συνδικαλιστές, οι οποίοι αδιαφορούν για τα πάντα, ετοιμάζουν νέες αδιέξοδες απεργίες και καταστροφικά συλλαλητήρια!

Η Γ.Σ.Ε.Ε., η ΑΔΕΔΥ και βέβαια πρώτο απ’ όλα το κομμουνιστοκίνητο ΠΑΜΕ, ετοιμάζουν νέες ασύμφορες για το έθνος κινητοποιήσεις, των οποίων τα μόνα αποτελέσματα θα είναι :

· Απώλεια ημερομισθίων των εργαζομένων.

· Αναστάτωση στις πόλεις.

· Καταστροφές στη δημόσια και τις ιδιωτικές περιουσίες.

· Κατέβασμα ρολών στα καταστήματα για την πρόληψη καταστροφών από τους κακοποιούς που βρίσκουν την ευκαιρία να αναμιχθούν με το πλήθος και να δράσουν.

· Αδράνεια στην αγορά.

· Τραυματισμοί αθώων πολιτών και αστυνομικών και άλλα χειρότερα.

Κλείνοντας το άρθρο αυτό θεωρώ σκόπιμο να ρωτήσω τον… ιδιοκτήτη της ΔΕΗ, πασοκοτραφή κ. Φωτόπουλο που κρεμάει τους εναερίτες του στα κτίρια της επιχείρησης και κουνώντας το δάκτυλο, μας απειλεί με κλείσιμο του… μαγαζιού του και «μπλακ άουτ», τα εξής :

· Για ποιο λόγο το συνδικαλιστικό του κίνημα εισπράττει νόμιμα, απόλυτα νόμιμα βέβαια, μεγάλα ποσά από τη ΔΕΗ που ανήκει στον ελληνικό λαό και όχι σ’ αυτόν και πως οι εργατοπατέρες τα διαχειρίζονται; Στο ερώτημα αυτό πρέπει ασφαλώς να απαντήσει και η διοίκηση της ΔΕΗ.

· Για ποιο λόγο και σε εφαρμογή ποιών νόμων και συμβάσεων, δίνονται τα χρήματα αυτά, νόμιμα επαναλαμβάνω, στη ΓΕΝΟΠ;

· Ποιος ή ποιοι νομοθέτησαν ή θεσμοθέτησαν αυτήν την αφαίμαξη, αυτή την αιμορραγία της επιχείρησης που αποτελεί λαϊκή περιουσία;

Ο λαός πρέπει να μάθει. Απαιτεί να μάθει.

Τέλος, ελπίζω ότι αυτή τη φορά, στις νέες απεργίες και τα συλλαλητήρια, αν τελικά γίνουν (ελπίζω και εύχομαι, όχι), η ΕΣΗΕΑ δεν θα ακολουθήσει.

Το χρέος μας των δημοσιογράφων, είναι να ενημερώνουμε τους πολίτες και να ρίχνουμε φως σε όσα γίνονται και όχι να τους κρατάμε στο σκοτάδι, μακριά από την πραγματικότητα που πολλές φορές καθίσταται τραγική, όπως η πείρα του παρελθόντος μας διδάσκει.

Είθε…