Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

H «Ελληνική τραγωδία»

«Δημιουργός της ελληνικής τραγωδίας είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής», γράφει το μεγάλης κυκλοφορίας γαλλικό περιοδικό αριστερών τάσεων «Marianne».

Είναι η πρώτη φορά που ο ευρωπαϊκός τύπος απροκάλυπτα καταλογίζει στον κ. Καραμανλή τις πλήρεις και απόλυτες ευθύνες για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, για την ανυποληψία της χώρας και για το γενικό ξεχαρβάλωμα σε όλους τους τομείς.

«Έλεγε συνεχώς ψέματα και τον χαρακτήριζε η ανικανότητα», συνεχίζει το γαλλικό περιοδικό, το οποίο παρομοιάζει τον πρωθυπουργό μας της εξαετίας με… ταχυδακτυλουργό!

Ο Κώστας Καραμανλής που τώρα ιδιωτεύει στην Ραφήνα, σπανίως εμφανίζεται στη Βουλή και γενικότερα στις πολιτικές δραστηριότητες, από ντροπή προφανώς για τα αρνητικά του… επιτεύγματα και πιθανόν, φοβούμενος αντιδράσεις εκ μέρους πολιτών, οι οποίοι εξ’ αιτίας της ανικανότητάς του και της ρεμούλας της κυβερνητικής αμαρτωλής παρέας του, βλέπουν τώρα τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται και το επίπεδο της ζωής τους να υποβιβάζεται.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι τώρα η θέση του σημερινού εκλεγμένου προέδρου της ΝΔ, του έντιμου, ηθικού και ικανού ανθρώπου και πολιτικού, ο οποίος αφ’ ενός μεν μάχεται για να δικαιολογήσει, κατά κάποιον τρόπο, τα αδικαιολόγητα του Καραμανλισμού και αφ’ ετέρου για να αντιμετωπίσει την «καταιγίδα» Ντόρα, η οποία με πρώτο βήμα το «φόρουμ» προχωρεί στην ίδρυση κόμματος με άμεση συνέπεια την απόσπαση αρκετών βουλευτών από τη ΝΔ για να μην πω την σοβαρή διάσπασή της.

Ο Μητσοτακισμός έκανε και πάλι, ως συνήθως, το θαύμα του!

Ας επανέλθουμε όμως στο γαλλικό περιοδικό και στο άρθρο του συναδέλφου Αλιέν Λεπιέ που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και έχει αφήσει άναυδους φίλους και μη φίλους της Ελλάδας.

Γράφει ο κ. Λεπιέν, ότι «μέσα σε περίπου 6 χρόνια, από το 2004 μέχρι το 2009, ο Καραμανλής βύθισε την χώρα σε τρομακτικό χάος. Άδειασαν τα ταμεία και την έφθασε στο χείλος του γκρεμού»

Ο γάλλος δημοσιογράφος δεν περιορίζεται στα δριμύτατα επικριτικά του σχόλια για τον Κώστα Καραμανλή. Προχωρεί περισσότερο και τον στολίζει με διάφορα… διακοσμητικά επίθετα, όπως : «ένα από τα 7 καθάρματα της κρίσης που πλήττει την Ευρώπη»

Άδικος ο χαρακτηρισμός οπωσδήποτε.

Ο κ. Καραμανλής μπορεί να ήταν κακός και ανίκανος πρωθυπουργός και πολιτικός 20ης κατηγορίας, δεν υπήρξε όμως ποτέ κάθαρμα ούτε βέβαια έβλαψε, τουλάχιστον άμεσα και ενσυνείδητα, εκτός της Ελλάδας, άλλη χώρα.

Αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια συνάδελφε από τη Γαλλία, που κλείνεις το άρθρο σου με την άποψη, ότι ο πρώην πρωθυπουργός «είχε την εξαιρετική ιδέα να καταστρέψει την χώρα του». Και αυτή η άποψη αδικεί τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος απλώς ήταν ανίκανος και ανύπαρκτος πρωθυπουργός που χόρευε στους ρυθμούς που του έπαιζε η αμαρτωλή κυβερνητική του «ορχηστρική» παρέα, χωρίς να αντιλαμβάνεται αυτά που γίνονταν γύρω του, πλέοντας πάντοτε σε πελάγη ευτυχίας!

Δηλαδή, είχαμε εφαρμογή της περίφημης εκείνης λαϊκής ρήσης «όπως του βαρούσαν το ζουρνά αυτός χόρευε…»

Αυτός ήταν και είναι ο Κώστας Καραμανλής και ΟΧΙ κάθαρμα, ΟΧΙ ενσυνείδητος καταστροφέας της χώρας. Απλώς ανύπαρκτος και ανίκανος.

Και τώρα τι;

Τώρα, η Ελλάδα παλεύει για να σωθεί, να μην πνιγεί οριστικά και αμετάκλητα, και γι’ αυτό παίρνει, η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση, μέτρα αντιλαϊκά, αντιδημοτικά, αλλά αναγκαία.

Και ο κ. Σαμαράς ;

Ο συμπαθέστατος και ικανότατος Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να σβήσει το μαύρο καταστροφικό Καραμανλικό καθεστώς για το οποίο δεν έχει την παραμικρή ευθύνη.

Ο Αντώνης Σαμαράς… αίρει τις αμαρτίες της Καραμανλοαλογοσκουφικής εξαετίας!

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι με λίγα λόγια ο «αίρων τις αμαρτίες» του συναφιού, με το οποίο αυτός δεν έχει καμία σχέση, αλλά απλώς φορτώθηκε το βεβαρημένο παρελθόν, το καταστροφικό παρελθόν της δεξιάς που ακόμη έχει τα μούτρα και το θράσος να λέει εδώ κι εκεί τις κουβέντες της.

Δεν θα ήταν καλύτερα για τον Αντώνη Σαμαρά, να ηγείται τώρα της «Πολιτικής Άνοιξης» που ήταν αγνή και άσπιλη και είχε να προσφέρει πολλά στον τόπο;

Διερωτώμαι, δεν θα ήταν καλύτερα για τον άξιο και ικανό αυτόν πολιτικό;