Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

1) Στους Γερμανούς… φίλους μας

Σαν προχθές 6 Απριλίου 1941, δηλαδή πριν από ακριβώς 69 χρόνια : Η ναζιστική Γερμανία εισβάλλει στην Ελλάδα. Η επίθεση στα οχυρά της Μακεδονίας και της Θράκης αρχίζει στις 5.15΄το πρωί, 45 λεπτά πριν από την ώρα που προβλεπόταν στη διακοίνωση που είχε επιδοθεί στον πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή. Έφερε την κωδική ονομασία «Μαρίτα». Στόχος του Χίτλερ ήταν να βοηθήσει τον σύμμαχό του Μουσολίνι.

Κανένα σχόλιο από τον υπογράφοντα.

2) Στους Σκοπιανούς… απογόνους του Σλάβου Μεγάλου Αλεξάνδρου φίλους μας.
Σαν προχθές 6 Απριλίου 885 μ.Χ., δηλαδή πριν από ακριβώς 1125 χρόνια : Αφήνει την τελευταία πνοή ο Μεθόδιος, επίσκοπος Μοραβίας. Μαζί με τον αδελφό του Κύριλλο έφεραν σε πέρας το έργο του εκχριστιανισμού των Σλάβων, που τους είχε ανατεθεί από τον Πατριάρχη Φώτιο. Μιχαήλ, το κοσμικό του όνομα, είχε ξεκινήσει σταδιοδρομία στον πολιτικό στίβο. Διορίστηκε διοικητής Θεσσαλίας, αλλά τον κέρδισε η Εκκλησία.

Γνωστό είναι ότι οι Σλάβοι εγκαταστάθηκαν στα Βαλκάνια, τον 7ο μ. Χ. αιώνα και οφείλουν τον πολιτισμό τους στην Βυζαντινή αυτοκρατορία, δηλαδή στους Έλληνες.
Ο εκχριστιανισμός των Σλάβων και ο συστηματικός εκπολιτισμός τους άρχισε στα μέσα του 9ου αιώνα μ.Χ. από τους Θεσσαλονικείς αδελφούς, τους Έλληνες αποστόλους Κύριλλο και Μεθόδιο που επινόησαν και την κυριλλική γραφή.
Ο Κύριλλος (Κωνσταντίνος) και ο Μεθόδιος (Μιχαήλ) ήταν παιδιά αξιωματούχου (δρουγγάριου), από την Θεσσαλονίκη.
Ο Κωνσταντίνος (φιλόσοφος) που γεννήθηκε το 827 μ.Χ. σπούδασε στην Κωνσταντινούπολη και έγινε πανεπιστήμονας και ο Μεθόδιος που ήταν μεγαλύτερός του κατά 12 χρόνια σπούδασε νομικά.
Οι δύο Έλληνες Θεσσαλονικείς αδελφοί Κύριλλος και Μεθόδιος που έχουν ανακηρυχθεί άγιοι του χριστιανικού κόσμου είναι αυτοί που οδήγησαν τους Σλάβους στον Χριστιανισμό και στον πολιτισμό και ήταν Έλληνες καθαρόαιμοι, Έλληνες Θεσσαλονικείς, Έλληνες που άνοιξαν τα μάτια των Σλάβων γειτόνων μας, μερικοί από τους οποίους, τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε κι εμείς Σλάβοι και Σλάβος ήταν και ο Μέγας Αλέξανδρος που διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό πριν από περίπου 2.400 χρόνια από τώρα και περίπου 1700 χρόνια πριν να εμφανισθούν οι Σλάβοι στη Βαλκανική χερσόνησο!