Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Το φαινόμενο «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»



Ποτέ στο παρελθόν, ποτέ στην υπερεξηντάχρονη (62) δημοσιογραφική μου διαδρομή και στην ογδοντάχρονη ηλικιακή μου, δεν τοποθετήθηκα φιλικά προς την ακροδεξιά παράταξη και, επίσης, ουδέποτε είπα ή έγραψα μια λέξη συμπάθειας γι’ αυτήν.
Πάντοτε ήμουν και είμαι αντίθετος στις μεθόδους που  ακολουθεί και στην πολιτική που εφαρμόζει.
Όλα αυτά όμως, οι απόψεις αυτές οι προσωπικές δεν σημαίνουν πως έκλεινα και κλείνω τα μάτια μου στην αλήθεια και στα γεγονότα και με εμποδίζουν να βλέπω τα πράγματα με τις πραγματικές τους διαστάσεις, έστω και αν η αλήθεια είναι, πολλές φορές, αντίθετη με τα «πιστεύω» μου και δεν με συμφέρει.
Θα πω λοιπόν και τώρα την αλήθεια, την αλήθεια που εγώ βλέπω, σχετικά με την «Χρυσή Αυγή», με την οποία δεν έχω καμία απολύτως σχέση, δεν γνωρίζω τον ηγέτη της κ. Νίκο Μιχαλολιάκο ούτε κανένα άλλο στέλεχος ή έστω και οργανωμένο μέλος αυτού του κόμματος, που κατέλαβε 21 (είκοσι μία) έδρες στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.
Λοιπόν :
Έζησα τα παιδικά, τα εφηβικά και μερικά νεανικά μου χρόνια στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και εκεί γύρω (Κοδρικτώνος και Φυλής, Κοδρικτώνος 10).
Μικρός έπαιζα στην πλατεία του Αγίου και η γιατρός μου ήταν η κ. Μαντζαβίνου στο ξύλινο πράσινο ιατρείο του ΠΙΚΠΑ της ίδιας πλατείας. (Υπάρχει άραγε;)
Μεγαλώνοντας έκανα τα… σουλάτσα μου σε ολόκληρη την περιοχή, δηλαδή από την Αγγελοπούλου, στην Αχαρνών και τον Άγιο Παντελεήμονα, στην πλατεία Βικτωρίας που τότε την λέγαμε Κυριακού, στην Φωκίωνος Νέγρη μέχρι την πλατεία Αμερικής, την πλατεία Αγάμων, όπως την ονομάζαμε και τις τριγύρω γειτονιές.
Επρόκειτο για μια περιοχή με κατοίκους νοικοκυραίους, επιστήμονες, σοβαρούς επαγγελματίες και εμπόρους, καταστήματα περιωπής και πολυτελή, ο πυρήνας της οποίας ήταν ο Άγιος Παντελεήμονας, ο αριστοκρατικός κατά πολλούς Άγιος Παντελεήμονας που η επιθυμία Αθηναίων άλλων περιοχών ή συνοικιών, ήταν να εγκατασταθούν εκεί. Θυμάμαι το περίφημο ζαχαροπλαστείο του Μαλάμου, στις δόξες του, όταν ήταν στέκι κοσμικών Αθηναίων και νεολαίας, όπως θυμάμαι τα άψογα μαγαζιά και τα θαυμάσια κέντρα της πλατείας Βικτωρίας, τους κινηματογράφους της Πατησίων, την «Αθηνά», την «Ελληνίδα» την «Αελώ», την «Ατθίδα».  
Θυμάμαι όλη αυτή την περιοχή που τότε, τα καλά χρόνια «ευωδίαζε» από ευγένεια και αρχοντιά.
Τώρα;
Τώρα, με τις ευλογίες των δήθεν αντιρατσιστών και των προστατών και υπερασπιστών των παράνομων μεταναστών, των λαθρομεταναστών, έχει μεταβληθεί σε «γκέτο» Αφγανών, Πακιστανών και άλλων ασιατών που κλέβουν, ληστεύουν, λεηλατούν, βιάζουν ακόμη και δολοφονούν, χωρίς κανένα δισταγμό! Σκοτώνουν για πέντε - δέκα ευρώ!
Κόλαση έγινε η περιοχή των νοικοκυραίων και των φιλήσυχων και φιλόνομων πολιτών και των εξαιρετικών αθηναϊκών οικογενειών. Κόλαση πραγματική…
Κόλαση και υποβαθμισμένη μια από τις καλύτερες αθηναϊκές περιοχές.
Οι κάτοικοί της, όσοι βέβαια έχουν απομείνει και δεν την έχουν εγκαταλείψει εκποιώντας «μπιρ παρά»  τις περιουσίες τους ή αφήνοντας τες στο έλεος των παράνομων ασιατών μεταναστών, φοβούνται να κυκλοφορούν ακόμη και την ημέρα και κλειδώνονται στα σπίτια τους.
Κάθε λίγο και λιγάκι οι δήθεν αντιρατσιστές, όργανα της γνωστής παράταξης, παράνομα, με στόχο την ενίσχυση των δυνάμεων τους, οργανώνουν φιλομεταναστευτικές συγκεντρώσεις και συναυλίες στον Άγιο Παντελεήμονα, οι οποίες ευθέως στρέφονται κατά των κατοίκων της περιοχής. Είναι οι ίδιοι που μετέφεραν εσχάτως εκατοντάδες λαθρομετανάστες από την Κρήτη για να τους εγκαταστήσουν στη Νομική Σχολή, την οποία ρήμαξαν και στη συνέχεια στην Βίλλα Υπατία, στην οδό Πατησίων που κατάκλεψαν.
Η Αστυνομία εξαιτίας της ανυπαρξίας πολιτικής βούλησης των τελευταίων κυβερνήσεων και, πιθανόν, και για άλλους λόγους που αγνοώ, δεν αντιμετώπισε όπως έπρεπε, δραστικά δηλαδή την κατάσταση. Οι κυβερνήσεις απέφευγαν να παίρνουν  μέτρα κατά της γνωστής πολιτικής παράταξης των… φιλοπαρανομομεταναστών και εχθρών των φιλήσυχων ελλήνων, τους οποίους άφησαν στην τύχη τους, εγκατέλειψαν απροστάτευτους τους δυστυχείς νοικοκυρέους του Αγίου Παντελεήμονος  και των πλησίoν γειτονιών που βρήκαν μοναδικό στήριγμα στην «Χρυσή Αυγή», η οποία με τα μέλη της (μαύρες μπλούζες και κουρεμένα κεφάλια) τους προστάτευε, τους συνόδευε στις εξόδους τους για να πάρουν τις συντάξεις τους από τράπεζες και Α.Τ.Μ., για να ψωνίσουν κλπ.
Θα μου πείτε παρακράτος…
Εγώ θα σας απαντήσω, ότι όπου δεν υπάρχει κράτος ή το κράτος κάνει το κορόιδο, την θέση του παίρνει το παρακράτος!
Ας μην απορούν λοιπόν αυτοί που απορούν για την επιτυχία της «Χρυσής Αυγής» του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου στις εκλογές της 6ης Μαΐου και ας μην διερωτώνται για το πώς κατάφερε να εκλέξει 21 βουλευτές.
Η «Χρυσή Αυγή» αποτελεί γέννημα της αδιαφορίας του κράτους για τους πολίτες του και της ανοησίας της παράταξης που με τις ενέργειες και την πολιτική της ενισχύει και «νομιμοποιεί» τους παράνομους λαθρομετανάστες και τώρα επιτρέπει να μετατρέπουν σε «γκέτο» ολόκληρες και μάλιστα κεντρικές περιοχές της Αθήνας και να αφανίζουν τους φιλήσυχους και φιλόνομους νοικοκυραίους κατοίκους τους.
Αυτή είναι η αλήθεια και ας πάψουμε να υποκρινόμαστε πως δεν αντιλαμβανόμαστε και να απορούμε.