Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

TO...ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Δεν ξέρω αν είναι να κλαίει κανείς ή να γελάει…
Δεν ξέρω αν είναι να ντρέπεται κανείς, ή να οργίζεται…
Δεν ξέρω αν υπάρχουν ευθύνες για κακούς, για άστοχους χειρισμούς, που θα πρέπει να πάρουν τον δρόμο που οδηγεί στην εισαγγελία!
Παρέλαβαν οι ξορκισμένοι με τον… απήγανο προηγούμενοι, ένα ασφαλιστικό, που παρά τις ατέλειες του, λειτουργούσε. Ήταν ο νόμος Ρέππα, σκληρός βέβαια και άδικος ίσως για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων και συνταξιούχων, αλλά λειτουργούσε και θα λειτουργούσε για αρκετά χρόνια.
Τώρα, σε ποια κατάσταση παρέδωσαν το ασφαλιστικό μετά τις… σωτήριες και τις ανεκδιήγητες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυρίας Φάνης Πάλλη – Πετραλιά, με τις ευλογίες πάντοτε του τέως πρωθυπουργού και αυριανού τέως προέδρου της ΝΔ κ. Κώστα Καραμανλή;
Εν ολίγοις να τι παρέδωσαν :
1) Ι.Κ.Α. αδέκαρο που ο διοικητής του, ο δικός τους διοικητής, κάθε τρεις και λίγο ζητάει εκατοντάδες εκατομμύρια, δισεκατομμύρια, για την πληρωμή συντάξεων και δώρων.
2) Ο.Α.Ε.Δ. με σηκωμένα τα χέρια και αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στους άνεργους.
3) Τ.Ε.Β.Ε. που ψάχνει για γενναία κρατική βοήθεια για να πληρώνει τους δικαιούχους του. Μέχρι πριν από τις αλλοπρόσαλλες ρυθμίσεις της ΝΔ, μπορούσε να τους πληρώνει σχετικώς καλά και μάλιστα με άνεση.
4) Μεγάλα και ισχυρά ασφαλιστικά ταμεία αδύναμα πλέον και εξουθενωμένα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που απαιτεί άμεσα μέτρα και διερεύνηση σε βάθος.
Και, τέλος, το ερώτημα είναι ένα και σαφές :
Τι έγιναν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων, η περιουσία των εργαζομένων και των συνταξιούχων;
Τι έγιναν; Ποιος τα κατάπιε;
Περιμένουμε μια απάντηση από τον κύριο Καραμανλή και την κυρία Πετραλιά. Μια άμεση απάντηση.
Περιμένουμε…

Υ.Γ. Το περίφημο «ταμείο της φτώχειας» καταργήθηκε από τη νέα κυβέρνηση. Μπράβο. Καταργήθηκε ένα εργαλείο περαιτέρω αφαίμαξης των ασφαλισμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου