Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ

«Υποψίες ανησυχίας» μου προκάλεσε το πρωτοχρονιάτικο δημοσίευμα του «ΒΗΜΑΤΟΣ», με τίτλο «Αντιδράσεις και τριβές για τους συμβούλους του Μαξίμου», που υπογράφεται από τον συνάδελφο Αγγ. Κωβαίο.
Πρόκειται, όπως γράφει η έγκριτη εφημερίδα, για «ένα δίκτυο συμβούλων και συνεργατών που άνευ (επισήμου), χαρτοφυλακίου και αρμοδιοτήτων έχει δημιουργηθεί περί τον Πρωθυπουργό προκαλώντας σταδιακά αντιδράσεις μεταξύ στελεχών του ΠαΣοΚ και παλαιότερων συνεργατών του κ. Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί από το στενό του περιβάλλον».
Ορισμένοι από τους «ανεπίσημους» συνεργάτες του πρωθυπουργού, συνεχίζει η εφημερίδα, έχουν εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και εκτελούν χρέη «μυστικοσυμβούλου» του κ. Παπανδρέου, ενώ άλλοι εδρεύουν σε διάφορα υπουργεία και υπηρεσίες, χωρίς να γνωρίζει κανείς, επίσημα, τις αρμοδιότητές τους ή, τέλος πάντων, το έργο που ανέλαβαν να επιτελέσουν.
Στο ρεπορτάζ του συναδέλφου κ. Κωβαίου, αναφέρονται τα ονόματα και μάλιστα δημοσιεύονται και φωτογραφίες τεσσάρων «εμπίστων συνεργατών» του πρωθυπουργού, τριών κυρίων και μιας κυρίας, ο ένας από τους οποίους μάλιστα είναι υφυπουργός που, με αναβαθμισμένο ρόλο, ασχολείται με… αλλότρια και, φυσικώ τω λόγω, έχει προκαλέσει ενόχληση στην προϊσταμένη του υπουργό, η οποία είναι εξέχων στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης.
Ο υπογράφων το άρθρο αυτό δεν αναδημοσιεύει τα ονόματα των εν λόγω «συνεργατών» του κ. πρωθυπουργού και δεν γνωρίζει αν τα αναφερόμενα στο σχετικό δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας, είναι ακριβή ή πρόκειται για «κουβεντούλες» που συνηθίζονται στα πολιτικά παρασκήνια ή ακόμη για υπερβολές ή και για παρεξηγήσεις.
Εκείνο όμως που είναι βέβαιο, είναι ότι παρόμοιες καταστάσεις μόνο κακό έχουν προκαλέσει στο παρελθόν στις κυβερνήσεις και στον τόπο, γιατί μυρίζουν «καμαρίλα» και αδιαφάνεια που οδηγεί στην σήψη.
Τα πάντα πρέπει να γίνονται φανερά και επίσημα από υπεύθυνα και αρμόδια θεσμικά πρόσωπα και όχι από ανεπίσημα και ανευθυνο-υπεύθυνα «ρετάλια»
Αν όλα όσα γράφει ο κ. Αγγ. Κωβαίος στο πρωτοχρονιάτικο «ΒΗΜΑ», έχουν έστω και την παραμικρή δόση αλήθειας (θα ευχόμουν να μην έχουν), ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει άμεσα να απομακρύνει τους…περίεργους αυτούς «συνεργάτες» του, προτού αυτοί με τις «ανεπίσημες» και «ανευθυνουπεύθυνες» ενέργειες, συμβουλές και εισηγήσεις τους, τον υπονομεύσουν και τον γκρεμίσουν προς μεγάλη λύπη και απογοήτευση του ελληνικού λαού που πολλά περιμένει απ’ αυτόν και την κυβέρνηση του.
Εμφανίσθηκαν σημάδια ανησυχίας. Προσοχή κ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου