Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ!!

Χρειάστηκαν περίπου 8 μήνες για να συγκροτήσουν προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ, τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ.
Στο μεταξύ όλα τα φλέγοντα για τους δημοσιογράφους θέματα, πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο.
· Η ανεργία φούντωσε και φουντώνει, χωρίς να έχει εκδηλωθεί μέχρι τώρα, λόγω ανυπαρξίας προεδρείου, δυναμική και αποτελεσματική αντίδραση.
· Οι εργοδότες έκαναν και κάνουν ότι τους καπνίζει, χωρίς να δίνουν λόγο σε κανένα.
· Τα ταμεία της ΕΣΗΕΑ άδειασαν και δεν ήταν δυνατόν να εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ, διότι απλούστατα, δεν υπήρχε νόμιμο προεδρείο για να κάνει αναλήψεις χρημάτων της Ένωσης, από τις τράπεζες.
· Το βοήθημα στους περισσότερους ανέργους, δεν δόθηκε τις γιορτές, εξαιτίας του «στεγνώματος» των ταμείων.
· Οι υπάλληλοι της ΕΣΗΕΑ λίγο ακόμα και θα έμεναν χωρίς μισθό.
· Οι συνταξιούχοι δέχτηκαν πλήγματα, χωρίς κανένας να αντιδρά. Χωρίς κανένας να διεκδικεί τα κεκτημένα που καταργήθηκαν και καταργούνται.
· Για Συλλογικές Συμβάσεις ούτε λόγος κατά το 8μηνο που διέρρευσε.
· Για αυξήσεις των συντάξεων πλήρης απραξία. Χάνεται και το πενηντάρικο. Το πρώην ΤΣΠΕΑΘ με τον ναύαρχο επικεφαλής περί άλλα τυρβάζει…
· Μεγάλα ποσά του αγγελιοσήμου χάνονται από το διαδίκτυο ή καταπίνονται από τους «μπαταξήδες» και τα «λαμόγια» του τύπου και της ραδιοτηλεόρασης, ενώ κάποιοι αετονύχηδες οργανισμοί, με διάφορες προφάσεις προσπαθούν να φάνε το αγγελιόσημο ή να το αποδίδουν δεκάρα – δεκάρα. Η ΕΣΗΕΑ ανύπαρκτη…
· Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο νόμο για την ασφάλιση, το περιεχόμενο του οποίου δεν γνωρίζουμε. Για κατάργηση του νόμου Πετραλιά ούτε λόγος.
Η ΕΣΗΕΑ, επί οκτάμηνο κοιμόταν.
Αυτά όλα επειδή κάποιοι εκλεγμένοι σύμβουλοι, τον περασμένο Μάιο, ήθελαν, για τους δικούς τους λόγους, να μένουμε, οι δημοσιογράφοι ακέφαλοι. Άραγε τι επεδίωκαν στην πραγματικότητα αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες που έφεραν και τα κόμματά τους στην δική μας Ένωση;
Μήπως την διάλυσή της σχεδόν εκατοντάχρονης Ένωσής μας;
Ας αφήσουμε όμως πίσω μας όλα αυτά.
Το νέο προεδρείο θα πρέπει να ριχτεί αμέσως στην δουλειά.
Η κατάσταση είναι σοβαρή και προ πάντων πολύ δύσκολη.
Καθυστερήσεις και αναβολές δεν πρέπει να υπάρξουν. Τα θέματα μας είναι ζωτικά, επείγοντα, καίνε!
Τέλος, ας βάλει καλά στο μυαλό του το νέο προεδρείο πως στο μέλλον δεν πρέπει να παρατηρηθεί παρόμοια ακυβερνησία στην ΕΣΗΕΑ και ας προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Υ.Γ. Μπράβο στην άξια, στην εξαιρετική εκπρόσωπο των συνταξιούχων κυρία Σοφία Μαλτέζου για την απεργία πείνας που έκανε, η οποία έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου