Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Στο περιθώριο

Ουραγός του ανεκδιήγητου Αλέξη Τσίπρα, επέλεξε να γίνει αυτή τη φορά η πρόεδρος του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα!

Τον ακολούθησε στην απόφασή του να μην πάρει μέρος στη σύσκεψη υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

Κοινό πρόσχημα για Τσίπρα – Παπαρήγα υπήρξε το δήθεν «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» της τροπολογίας που λύνει τα χέρια του υπουργού Οικονομικών και διευκολύνει την ροή της βοήθειας στην Ελλάδα.

Με το πρόσχημα αυτό Τσίπρας – Παπαρήγα, χέρι – χέρι, αγκαζέ, «απέρριψαν» την πρόσκληση του προέδρου της Δημοκρατίας, αυτοαπομονώθηκαν και τέθηκαν στο περιθώριο, στο οποίο βρίσκονται και μερικά άλλα ακροαριστερά «λούμπεν» «καπετανάτα» με ανύπαρκτες δυνάμεις και αλλοπρόσαλλους προσανατολισμούς που κυριολεκτικά δεν γνωρίζουν τι και ποια είναι, τι επιδιώκουν και σε τι αποσκοπούν.

Χέρι – χέρι λοιπόν, αγκαζέ μ’ αυτούς Τσίπρας και Παπαρήγα, ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Κ.Κ.Ε.!

Η εξέλιξη αυτή είναι λυπηρή αλλά και αστεία ταυτόχρονα. Για γέλια δηλαδή και για κλάματα!

Τα λάθη των εκάστοτε ηγεσιών του Κ.Κ.Ε. είναι αναρίθμητα και τραγικά θα έλεγα. Είναι λάθη, τα οποία, δυστυχώς, επαναλαμβάνονται συνεχώς, λάθη που τα πλήρωνε ακριβά και εξακολουθεί να τα πληρώνει ο κόσμος της αριστεράς, αλλά, χωρίς υπερβολή, και ολόκληρος ο ελληνικός λαός.

Η παρουσία της αριστεράς στο κοινοβούλιο και γενικότερα στην πολιτική σκηνή αποτελεί αναγκαίο, απαραίτητο στοιχείο, για την λειτουργία της Δημοκρατίας.

Η αριστερά πρέπει να δραστηριοποιείται νόμιμα πάντοτε και να εκπροσωπείται στα κοινοβούλια των χωρών, διότι οι αριστεροί έχουν πολλά σωστά και πολύ χρήσιμα να πουν και να προσφέρουν, όταν βέβαια έχουν γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Ωστόσο, στην περίπτωση μας, η αριστερά του ΚΚΕ και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (;) επέλεξε να απόσχει από μια κορυφαία πολιτική πράξη, την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του προέδρου της χώρας, για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης, σε μια πολύ κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο.

Η αριστερά αντί να δραστηριοποιηθεί σωστά για το καλό της πατρίδας, προτίμησε να αυτοαπομονωθεί, να αυτοκτονήσει!

Μπράβο της!

«Ένα ακόμη λάθος» θα έλεγε, αν ζούσε, ο αξέχαστος Ανδρέας Παπανδρέου.

Παρά την αυτοπεριθωριοποίηση της αριστεράς, οι δημοκρατικοί θεσμοί θα εξακολουθούν να λειτουργούν άψογα.

Ο λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία, σε ποσοστό 90% και οι εκπρόσωποί του, έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στις απαιτούμενες δραστηριότητες για την έξοδο της χώρας από την κρίση με πρώτη την συμμετοχή τους στην υπό τον κ. Κάρολο Παπούλια σύσκεψη, πρωτίστως για να υπάρξει μια σοβαρή αποτίμηση της κατάστασης και μια συναίνεση για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της, στη βάση της εθνικής ομοψυχίας και της αναγκαιότητας που επιβάλλουν οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τον τελευταίο καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου