Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Θράσος δημοσιογραφικό

Μέσα από τον βούρκο της διαφθοράς που απειλεί σαν φουρτουνιασμένος ωκεανός να μας καταπιεί, το Σ.Δ.Ο..Ε. κατάφερε να ανασύρει και κάποια λίστα με 70 ονόματα δωροδοκηθέντων από την SIEMENS προσώπων, μεταξύ των οποίων, όπως λέγεται, είναι και ορισμένοι δημοσιογράφοι.

Ο γερμανικός κολοσσός δωροδοκούσε αβέρτα πολιτικούς, υπαλλήλους, παράγοντες, δημοσιογράφους, για να κατορθώσει να ανοίξει διάπλατα τον δρόμο που οδηγούσε στα ταμεία του ελληνικού κράτους με τα χρήματα, τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.

Και το πέτυχε!

Έφαγε τα εκατομμύρια της Ελλάδας, ρούφηξε το αίμα του λαού μας η SIEMENS, «λαδώνοντας» με σοβαρά ποσά κάποιους δικούς μας αρμόδιους και χαρτζιλικώνοντας με ψιλά μερικούς παρακατιανούς και δημοσιογράφους για να τους βουλώσει το στόμα.

Ανασύρθηκε λοιπόν από τον βούρκο μια λίστα με 70 ονόματα «λαδιάρηδων», μεταξύ των οποίων, λέγεται, πως υπάρχουν και κάποιοι δημοσιογράφοι «τσανάκια» (για να μην πω κάτι χειρότερο), τα ονόματα των οποίων πρέπει το ταχύτερο δυνατόν, να πάρει η ΕΣΗΕΑ και να τα ανακοινώσει, διότι δεν είναι δυνατόν να σέρνεται μια κατηγορία σοβαρή σε βάρος ενός ολόκληρου κλάδου, του δημοσιογραφικού κλάδου, που υπάρχει και αγωνίζεται για την ενημέρωση και διαφάνεια και, ευτυχώς, ασκεί το λειτούργημα του με εντιμότητα, αφιλοκέρδεια και αυταπάρνηση.

Οι λίγοι λοιπόν που κάνουν αρπαχτές, θα πρέπει να αποκαλυφθούν, να απομονωθούν και να παραπεμφθούν στα πειθαρχικά συμβούλια αν όχι και στη δικαιοσύνη. Έτσι θα σταματήσει ο διασυρμός του δημοσιογραφικού κλάδου.

Η λίστα ωστόσο των 70 ονομάτων που τα έπιαναν έγινε αφορμή να ανοίξουν τα στόματά τους και μερικοί συνάδελφοι που τσέπωναν, νόμιμα, κατά την άποψή τους, τεράστια ποσά για τις υπηρεσίες τους στην κρατική ΕΡΤ και βέβαια απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση Παπανδρέου , η οποία έκλεισε τη στρόφιγγα των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως, των απίστευτων ποσών που, χωρίς ντροπή, και με ελαφρά την συνείδηση τους έδιναν επί ΝΔ και αυτοί οι αχόρταγοι τα άρπαζαν για να ζουν βασιλικά και να αποκτούν βίλλες και εξοχικά πανάκριβα.

Οι πολλοί δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, αυτοί που στην πραγματικότητα με τον μόχθο τους και την ευσυνειδησία τους λειτουργούσαν την κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση είχαν χαμηλές έως μέτριες αποδοχές που προβλέπονταν από τις συλλογικές συμβάσεις.

Ήμουν και εγώ ένας απ’ αυτούς μέχρι το 1988 που συνταξιοδοτήθηκα και αμειβόμουν σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις, αν και είχα φθάσει σε σχετικά υψηλές δημοσιογραφικές θέσεις.

Άκουσα λοιπόν πριν από λίγες ημέρες, δημοσιογράφους που εισέπρατταν από την ΕΡΤ απίστευτα ποσά, να ειρωνεύονται κάποιους συναδέλφους που, κακώς βέβαια, δέχθηκαν δώρα από την SIEMENS, με μορφή οικιακών συσκευών.

Μίλαγαν οι «χρυσοκάνθαροι» που έχουν διωχθεί από την κρατική ραδιοτηλεόραση, για μίξερ, πλυντήρια, ψυγειοκαταψύκτες και έσκαγαν στα γέλια!

Το θράσος τους δεν έχει όρια. Δεν έχουν ίχνος ντροπής. Αυτοί άρπαζαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως, νόμιμα, σύμφωνα με τους ίδιους και τις αμαρτωλές Καραμανλικές διοικήσεις, και τώρα ειρωνεύονται και δικάζουν μερικούς «ψιλικατζήδες» που δέχθηκαν μίξερ ή ψυγεία!

Χωρίς καθυστέρηση τα ονόματα της λίστας των 70 πρέπει να δημοσιοποιηθούν για να γνωρίσει ο ελληνικός λαός αυτούς που τα έπιαναν για να μπορούν οι γερμανοί να μας γδύνουν, αλλά παράλληλα πρέπει τα αρμόδια όργανα του κράτους να εξετάσουν τη νομιμότητα των συμφωνιών κάποιων λίγων δημοσιογράφων που πλούτιζαν και πλουτίζουν από το δημόσιο χρήμα, από τον μόχθο του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου