Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Οι κοροϊδίες

Είμαι μαζί σου πρωθυπουργέ Γιώργο Παπανδρέου, όπως μαζί σου εξακολουθεί να είναι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, παρά τα αναγκαία αντιλαϊκά μέτρα που πήρες για την σωτηρία της πατρίδας.
Θα σου πω ωστόσο και μερικές αλήθειες, τις οποίες πολύ πιθανόν, ανθρώπινο και φυσικό είναι, δεν έχεις αντιληφθεί ή κάποιοι στενοί συνεργάτες σας με τις εισηγήσεις τους σας αποπροσανατολίζουν σαν κυβέρνηση.
Μια μεγάλη αλήθεια είναι ότι ο περίφημος «Καλλικράτης»σας, η πολυδιαφημισμένη και…μανιωδώς προβεβλημένη αυτή μεταρρύθμιση της διοικητικής και αυτοδιοικητικής δομής της χώρας, προϊόν έμπνευσης του υπουργού σας των Εσωτερικών κ. Ραγκούση (μόνο από την τηλεόραση γνωρίζω τον άνθρωπο)θα αποτύχει πλήρως σε όλο του το… μήκος και πλάτος και δεν θα χρειασθεί καν να τον καταργήσετε, διότι θα αυτοκαταργηθεί, θα καταρρεύσει, λόγω παντελούς έλλειψης θεμελίων!
Και οι συνέπειες της φυσικής αυτής κατάρρευσης, θα είναι ολέθριες κ. πρωθυπουργέ.
Ο «Καλλικράτης» που σε δύο μήνες θα μας επιβάλλετε κ. Παπανδρέου, δεν έχει πείσει κανένα, ούτε τον πιο αφελή και εύπιστο έλληνα πολίτη.
Ο «Καλλικράτης» αποτελεί ένα πρόχειρο και κακοσχεδιασμένο ερασιτεχνικό θνησιγενές πείραμα.
Ο κ. Ραγκούσης θα πρέπει να μας εξηγήσει με πειστικά στοιχεία και επιχειρήματα, τα ακόλουθα :
• Που ακριβώς στηρίζει τους υπολογισμούς του για εξοικονόμηση μεγάλων ή μικρότερων χρηματικών ποσών από την λειτουργία του «Καλλικράτη»; Μήπως από τις αθρόες απολύσεις συμβασιούχων δημοτικών και νομαρχιακών υπαλλήλων, οι οποίοι από τώρα τα έχουν βάψει μαύρα και σφίγγουν τα ζωνάρια; Μήπως από τις μετατάξεις και τον έμμεσο εξαναγκασμό μονίμων υπαλλήλων σε πρόωρη συνταξιοδότηση, με συνέπεια νέες επιβαρύνσεις των ήδη αδύναμων δημόσιων ταμείων;
• Η μείωση του προσωπικού της αυτοδιοίκησης θα δημιουργήσει νέες στρατιές ανέργων και νέα ύφεση της οικονομίας; Ναι ή όχι;
• Πως και με ποιους ηγήτορες και στελέχη και με ποιο προσωπικό θα λειτουργήσουν τα «Καλλικράτεια» κατασκευάσματα που θα αποτελούν κάτι παρόμοιο με τις πόλεις – κράτη της αρχαιότητας;
• Πως θα λειτουργήσει το «ένα νησί ένας δήμος»; Η Κέρκυρα, η Λέσβος και άλλα νησιά μέτριου ή μεγαλύτερου μεγέθους και πληθυσμού θα αποτελούν ένα δήμο! Θα έχουμε λοιπόν το μητροπολιτικό κέντρο και τις δημοτικές επαρχίες που θα απέχουν 40, 50 ακόμη και 60 χιλιόμετρα και θα περιμένουν από τη μητρόπολη να τους φτιάξει τα δημοτικά φώτα ή να φροντίσει για την αποκομιδή των απορριμμάτων τους!
• Το χωριό του μακαρίτη του πατέρα μου, το Παχτούρι, βρίσκεται στον ορεινό όγκο της Πίνδου, σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρων και ανήκει στο Νομό Τρικάλων Θεσσαλίας, ο οποίος σ’ εκείνη την περιοχή συνορεύει με το Νομό Άρτας της Ηπείρου. Αυτό το μικρό χωριό λοιπόν που ως τώρα αποτελούσε ξεχωριστή κοινότητα ή είχε ενταχθεί τα τελευταία χρόνια μαζί με άλλα χωριά στην διευρυμένη γειτονική κοινότητα Νεράιδας, τώρα ο «Καλλικράτης» του κ. Ραγκούση το εντάσσει στον Δήμο Πύλης, λίγο έξω από τα Τρίκαλα (Πύλη, ή Πόρτα των Τρικάλων) που απέχει περίπου 2 (δύο) ώρες με καλό Ι.Χ. αυτοκίνητο!
Το Παχτούρι λοιπόν θα αποτελέσει μακρινή επαρχία, για να μην πω κτήση, του κράτους Πύλη Τρικάλων!
Τι άλλο μένει να πούμε; Τίποτα.
Αυτά είναι μερικά μόνον από τα άσχημα του «Καλλικράτη» με τον οποίο έχω ασχοληθεί επανειλημμένα και σε άρθρα και αναλύσεις μου έχω εκθέσει λεπτομερώς την ανακατωσούρα, το «μπάχαλο» και το «αλαλούμ» που θα προκαλέσει ο περισπούδαστος νόμος του κ. Ραγκούση.
Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι η άρνηση του υπουργού Εσωτερικών να καλέσει τον εμπνευσμένο δημιουργό του «Καποδίστρια» τον κ. Αλέκο Παπαδόπουλο και να τον παρακαλέσει να συμπληρώσει και να διορθώσει όπου και αν χρειάζεται το πράγματι μεγάλο έργο του, την μεγάλη προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον «Καποδίστρια». (Τον κ. Παπαδόπουλο επίσης δεν γνωρίζω προσωπικά, αλλά είμαι θαυμαστής του.)
Ο «Καλλικράτης» κ. πρωθυπουργέ, είτε το έχετε αντιληφθεί είτε όχι, αποτελεί μια σειρά από κοροϊδίες που δεν θα περάσουν, θα καταρρεύσουν με πάταγο προκαλώντας όμως και μεγάλη ζημιά.
Αυτός που υπογράφει το σημερινό άρθρο κατάγεται από Βενιζελική οικογένεια και :
• Από νεαρός ανήκει στην κεντρώα παράταξη, χωρίς ποτέ να παρεκκλίνει.
• Υπήρξε αγωνιστής του 114 και ένθερμος οπαδός του παππού σας Γεωργίου Παπανδρέου, του Γέρου της Δημοκρατίας και έμεινε πιστός στην μνήμη και τις υποθήκες του.
• Διώχθηκε από την Χούντα.
• Αγωνίσθηκε για τις ιδέες του μεγαλοφυούς πατέρα σας, του Ανδρέα μας και στήριξε το έργο του που αναμόρφωσε την Ελλάδα.
• Ήταν, είναι και θα είναι ΠΑΣΟΚ, κοντά σας κ. πρωθυπουργέ Γεώργιε Παπανδρέου και θα σας στηρίζει, διότι πιστεύει σε σας.
Αυτά για να μην υπάρξει η παραμικρή παρεξήγηση για τις προθέσεις μου, τα ελατήρια των γραφομένων μου και το έντονο ύφος μου σε μερικές περιπτώσεις.
Η άποψή μου είναι ότι η εφαρμογή του «Καλλικράτη» θα πρέπει να ματαιωθεί, έστω και την τελευταία στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου