Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Τα "κουπόνια"

Τα «κουπόνια» απετέλεσαν πρόσφατα αντικείμενο συζητήσεων, ακόμη και διαφωνιών έντονων, κυρίως μεταξύ της κυβέρνησης που χειριζόταν το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων και του ΚΚΕ.
Θέση της κυβέρνησης είναι η απόλυτη διαφάνεια των οικονομικών των κομμάτων και ο αποκλεισμός παροχών τύπου «Siemens – Μαντέλη», δηλαδή μαύρου, ένοχου και παράνομου χρήματος που, κατά τον κατηγορούμενο κ. Μαντέλη, απετέλεσε προεκλογική παροχή – ενίσχυση!
Ακόμη, κυβερνητική θέση είναι ο φραγμός στην κάλυψη εσόδων με την μέθοδο των ανώνυμων «κουπονιών», από τα οποία δεν αποδεικνύεται η πηγή των χρημάτων που εισρέουν στα κόμματα.
Δεν πρέπει κανείς να λησμονεί την περίπτωση του «στρατηγού» της περιόδου Σημίτη, του κ. Θόδωρου Τσουκάτου, ο οποίος υποστηρίζει ότι τα χρήματα που πήρε για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ και δεν είναι γραμμένα στα λογιστικά βιβλία του κόμματος, κατατέθηκαν στο ταμείο του κινήματος, με τη μορφή «κουπονιών»!
Το κατά πόσον ο ισχυρισμός αυτός του κ. Τσουκάτου αληθεύει ή όχι, απομένει να το κρίνει η δικαιοσύνη ενώπιον της οποίας εκκρεμεί η υπόθεση.
Ο νέος νόμος βάζει όρια (πλαφόν) στις κομματικές ενισχύσεις παντός είδους και τύπου και κλείνει τον δρόμο στο μαύρο και ανεξέλεγκτο χρήμα των «παροχών» που εκμαυλίζει τους πολιτικούς και τους μεταβάλλει σε όργανα διαφόρων προσώπων και καταστάσεων.
Το ΚΚΕ, προφανώς χωρίς περίσκεψη διακηρύσσει ότι… δεν πρόκειται να εφαρμόσει το νόμο! Αν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια πράγματα…
Το ΚΚΕ διαφωνεί με την κατάργηση των «κουπονιών» και θέτει το ερώτημα στην κυβέρνηση : Πως θα προσφέρουν τον οβολόν τους στο κόμμα οι φτωχοί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι; Πως θα δίνουν έστω και ένα ευρώ;
Τα «κουπόνια» κατά το ΚΚΕ αποτελούν εργαλείο για τους εράνους του.
Ωστόσο, η δήλωση και μάλιστα δια στόματος της κ. Αλέκας Παπαρήγα, ότι το κόμμα της δεν θα εφαρμόσει το νόμο, είναι μεγάλη κουβέντα και πιστεύω, όχι σοβαρή και άξια της προσωπικότητας και της θέσης της προέδρου ενός ιστορικού κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου